Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 12:53

Η Νάξος πλημύρισε ευχές..

Στη Νάξο, στον υπέροχο αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Καραγιάννη «Η ΕΥΧΗ», από τις Εκδόσεις Πηγή.

Την εμπειρία μιας ξεχωριστής λογοτεχνικής βραδιάς, με άρωμα  Αργεντινής έζησαν όσοι παρευρέθηκαν στον αύλειο  χώρο του 1ου Γυμνασίου την περασμένη Τρίτη, όπου η βραβευμένη συγγραφέας Μαρία Καραγιάννη  παρουσίασε το  τελευταίο της λογοτεχνικό έργο με τίτλο «Η Ευχή – Πώς  δολοφονείς εκείνους που σε δολοφόνησαν...».  Αυτή τη φορά η ταλαντούχα συγγραφέας  μεταφέρει τον αναγνώστη στο σύγχρονο Μπουένος Άιρες, όπου κάτω από τις φωτεινές μαρκίζες των λεωφόρων του, απλώνεται ένα ολόκληρο θέατρο σκιών βαθιά ριζωμένο στα χρόνια της πιο απάνθρωπης δικτατορίας. Γιατί όπως επεσήμανε και η συγγραφέας: Στην Αργεντινή αν δεν ξέρεις τα πάντα για τον άλλον, είναι σαν να μην ξέρεις τίποτα...

KARAGIANNI KOSMOS NAXOS

Ένα συγκλονιστικό αστυνομικό μυθιστόρημα ρεαλισμού που θέτει ηθικά διλήμματα και εστιάζει στο έγκλημα της έμφυλης βίας, στα γονεϊκά πρότυπα και στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Την συγγραφέα σύστησε στο κοινό η Δημοσιογράφος Μαντώ Στουρνάρα, ενώ για το βιβλίο μίλησε επιπλέον  ο Κλινικός Ψυχολόγος κ. Σκαρβέλης Κων/νος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ΕΥΧΗ είναι ένα αριστουργηματικό έργο που θα προβληματίσει και σίγουρα θα γοητεύσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. 

KATSARAS KARAGIANNI

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη υποστήριξη του Δήμου Νάξου και  Μικρών Κυκλάδων  χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Μάρκου Μαρία   και τίμησαν με τη παρουσία τους εξαίρετοι καλεσμένοι της τοπικής κοινωνίας από τον ακαδημαϊκό, Θεσμικό και επαγγελματικό κόσμο της πόλης, αγκαλιάζοντας την συγγραφέα, η οποία εκτός από τη ικανότητά της να συνθέτει συναρπαστικές ιστορίες είναι και αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας .

Μια αξέχαστη βραδιά που προσδοκούμε να ζήσουμε ξανά περιμένοντας το επόμενο πόνημα της καλλιτέχνιδος.

Πρόχειρο01

Βιογραφικό:

Η Μαρία Καραγιάννη γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στην Καλαμάτα. Το 2003 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και λίγο μετά πέρασε τις πύλες της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα οικονομικά. Εξισορροπεί την καθημερινότητά της με την έμπνευση και την ευαισθησία της συγγραφής.

Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες και, με κάθε ευκαιρία, στριμώχνει όνειρα και προσδοκίες σε μια μικρή βαλίτσα και ταξιδεύει στις πόλεις του κόσμου.

Το 2015 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα, Στη σκιά της σιωπής, από τις εκδόσεις Πηγή, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και παγκόσμια αποδοχή καθώς μεταφράστηκε στην αγγλική και κινεζική γλώσσα, ενώ το 2017 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος Το σπίτι των γλάρων, το οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Instagram mariakaragianniauthor και στο Facebook, στη σελίδα: Μαρία Καραγιάννη – συγγραφέας.

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares