Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 16:17

Εικαστικές εκθέσεις στο Κάστρο της Χώρας Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρουσιάζει τις ατομικές εκθέσεις του Τάσσου Τριανταφύλλου και της Ρίας Δάμα από 4 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νάξου - πρώην Σχολή Ουρσουλινών.

Τάσσος Τριανταφύλλου, Τίτλος έκθεσης «Το Φως και η Φόρμα”, “The Light and the Form», 12 επιτοίχια έργα και τρεις γλυπτικές εγκαταστάσεις στον χώρο. Ο καλλιτέχνης ερευνά την σχέση της φόρμας με το φως, έχει δουλέψει με διάφορα υλικά και τεχνικές όπως ξύλο, γραφίτη, κεραμικά, χαρακτική και frottage.

Ρία Δάμα, Τίτλος έκθεσης “Alone also with the horizon”. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα με κέντημα σε ύφασμα, μεταξοτυπίες σε χαρτί και έργα με μελάνι σε χαρτί, τα οποία συνδυάζουν γραφή και παραδοσιακά μοτίβα της Νάξου. Ο κεντρικός άξονας της έκθεσης είναι ο μύθος της Αριάδνης σε σχέση με τη Νάξο, ως ο τόπος όπου εγκαταλείπεται από τον Θησέα. Αποσπάσματα από κείμενα Λατίνων συγγραφέων όπως ο Κάτουλλος και ο Οβίδιος, που αναφέρονται στον συγκεκριμένο μύθο, συνδιαλέγονται με λεπτομέρειες από μοτίβα παραδοσιακών κεντημάτων της Νάξου του 17ου και 18ου αιώνα από τη συλλογή του Victoria and Albert Museum.

Επιμέλεια έκθεσης: Εμμανουήλ Μαυρομμάτης, Ιστορικός Τέχνης, Ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.   

Εγκαίνια έκθεσης: 4 Αυγούστου 2023, Ώρα 21:00

Διάρκεια έκθεσης: 4 Αυγούστου  –  30 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρες λειτουργίας: 19:00- 22:00 καθημερινά πλην Δευτέρας και Πέμπτης

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Επιμέλεια οργάνωσης: Μιρέλλα Λεγάκη.

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares