Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 18:03

Σεισμός - Τουρκία: 2 παιδιά ανασύρθηκαν ζωντανά από τα ερείπια

Οι διασώστες στην Τουρκία ανέσυραν ζωντανά από τα ερείπια δύο κοριτσάκια ηλικίας 3 και 14 ετών, τρεις ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Αιγαίο και προκάλεσε την κατάρρευση κτιρίων στη Σμύρνη, με αποτέλεσμα 83 άνθρωποι να σκοτωθούν.

Ένα τρίχρονο κορίτσι, η Ελίφ Περιντσέκ, που βρισκόταν κάτω από τα ερείπια μιας πολυκατοικίας διασώθηκε 65 ώρες μετά τον σεισμό και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας (AFAD).

Η τρίχρονη Ελίφ ήταν το εκατοστό έκτο άτομο που έβγαλαν οι διασώστες κάτω από τα ερείπια των κατεστραμμένων κτιρίων στην Σμύρνη. Μεταξύ των διασωθέντων ήταν και η μητέρα της, όπως και οι δύο αδελφές της και ο αδελφός της Ελίφ, οι οποίοι ανασύρθηκαν από τα ερείπια το Σάββατο το βράδυ. Ωστόσο ο αδελφός της υπέκυψε αργότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

tourkia seismos

 

Ένα άλλο κορίτσι, η 14χρονη Ιντίλ Σιρίν ανασύρθηκε από τα ερείπια άλλης πολυκατοικίας, σύμφωνα με την AFAD.

Όμως η χαρά της οικογένειάς της ήταν σύντομη, καθώς η αδελφή της, η Ιπέκ, εντοπίστηκε νεκρή, έγραψε η εφημερίδα Hurriyet.

Συνολικά 83 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον σεισμό της Παρασκευής στη Σμύρνη, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, τον ισχυρότερο που έχει σημειωθεί στην Τουρκία εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Περισσότερες από 3.500 σκηνές και 13.000 κλίνες έχουν δοθεί στους πληγέντες ως προσωρινά καταλύματα, σύμφωνα με την AFAD, η οποία επεσήμανε ότι 962 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό της Παρασκευής.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 740 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Στο μεταξύ οι διασώστες εξακολουθούν να ερευνούν τα ερείπια ακόμη και σήμερα με την ελπίδα να εντοπίσουν και άλλους επιζώντες, σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται στο σημείο.

 

Πηγή: CNN.gr

Κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares