Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 13:20

Πήρε το προβάδισμα στην Τζόρτζια ο Τζο Μπάιντεν

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν πήρε το προβάδισμα στην πολιτεία της Τζόρτζια και προηγείται με 917 ψήφους του αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ, μεταδίδουν τα αμερικανικά δίκτυα. 

 Ο Τζο Μπάιντεν συγκεντρώνει το 49,39% και 2.449.371 ψήφους και ο Ντόναλντ Τραμπ το 49,37% και 2.448.454 ψηφους. 
 Να σημειωθεί ότι η καταμέτρηση των ψήφων στην Τζόρτζια  αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο δέκα μέρες μετά τις προεδρικές εκλογές  της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη εκλογικός αξιωματούχος της πολιτείας. 

Μέχρι σήμερα ο Τζο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει 253 ή 264 μεγάλους εκλέκτορες, αναλόγως του αν συμπεριληφθεί τελικά και η Αριζόνα στις Πολιτείες τις οποίες έχει ήδη κερδίσει. Δύο μεγάλα αμερικανικά μέσα, το Fox και το Associated Press τον θεωρούν ήδη νικητή εκεί, ωστόσο τα υπόλοιπα εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα είναι ακόμη αβέβαιο.

Ως τώρα όμως ο Μπάιντεν βλέπει το προβάδισμά του να συρρικνώνεται στην Αριζόνα, αν και όχι τόσο δραστικά. Στην πολιτεία αυτή (11 εκλέκτορες), ο Δημοκρατικός υποψήφιος προηγείται με περίπου 46.000 ψήφους. 
 Κατά τα πιο πρόσφατα δεδομένα, ο Ντόναλτ Τραμπ χάνει έδαφος στην Πενσιλβάνια, πολιτεία με μεγάλο πληθυσμό και έπαθλο 20 εκλέκτορες.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδροςπροηγείται με λιγότερες από 50.000 ψήφους και κάθε νέα ψήφος που προστίθεται μοιάζει να μειώνει κι άλλο τη διαφορά. 
Να σημειωθεί ότιαστυνομία στη Φιλαδέλφεια ανακοίνωσε σήμερα ότι  ερευνά φερόμενη συνωμοσία για επίθεση στο Συνεδριακό Κέντρο της Πενσιλβάνια  , στο οποίο γίνεται η κρίσιμης σημασίας για την έκβαση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών καταμέτρηση των ψήφων στην πολιτεία αυτή. 
 Στη Νεβάδα, όπου τα δεδομένα δεν ανανεώνονται συνεχώς, ο Μπάιντεν προηγείται με 11.400 ψήφους. Στην πολιτεία αυτή διακυβεύονται 6 εκλέκτορες, που ενδέχεται να ανοίξουν στον Δημοκρατικό υποψήφιο την πόρτα του Λευκού Οίκου. 
 Στο μεταξύ ο Τραμπ επιμένει ότι οι αντίπαλοί του  προσπαθούν να του «κλέψουν» την εκλογική του νίκη  , χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη γι’ αυτό.«Αν μετρηθούν οι νόμιμες ψήφοι, κερδίζω με ευκολία», υποστήριξε ο Τραμπ, που έκανε δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο, σπεύδοντας να συμπληρώσει πως η συνέχιση της καταμέτρησης του δείχνει ότι διαπράττεται «νοθεία», στο πλαίσιο της προσπάθειας των αντιπάλων του να του «κλέψουν» τον θρίαμβο. 
 Υπενθυμίζεται ότι ορισμένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ αποφάσισαν χθες βράδυ να διακόψουν την απευθείας μετάδοση των δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ, κρίνοντας ότι παραπληροφορούσε. 
 naftemporiki.gr με πληροφορίεςΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares