Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 17:30

Κίνα: Πήρε πιστοποίηση αξιοπλοΐας το πρώτο ιπτάμενο ταξί

Η Κίνα εξέδωσε επίσημα την Παρασκευή την πρώτη στον κόσμο πιστοποίηση για αυτόνομο και ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί, ανακοίνωσε η κατασκευαστική εταιρεία. Το γεγονός είναι ένδειξη πιθανής επικείμενης άδειας για εμπορική εκμετάλλευση αυτών των οχημάτων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το Reuters .

Είναι το πρώτο eVTOL («Ηλεκτρικό αεροσκάφος με κάθετη απογείωση και προσγείωση») στον κόσμο που αποκτά τέτοιο πιστοποιητικό, δήλωσε η εταιρεία.

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC) εξέδωσε το τυποποιημένο πιστοποιητικό για το σύστημα μη επανδρωμένων αεροσκαφών EH216-S», ανέφερε το ίδρυμα, σε δήλωση του.

Το έγγραφο αναφέρει ότι το όχημα “ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις αξιοπλοΐας” και “κατέχει τις δυνατότητες ασφάλειας για επανδρωμένες λειτουργίες” (με άτομα επί του σκάφους ) εξήγησε η CAAC.

Το να ζητήσετε ένα τυποποιημένο πιστοποιητικό είναι μια μακρά και δαπανηρή διαδικασία, αλλά μόλις ληφθεί το έγγραφο, ανοίγει διάπλατα την πόρτα στη χρήση αεροσκαφών αυτού του τύπου από το ευρύ κοινό.

Η κινεζική εταιρεία λέει ότι ελπίζει να λανσάρει σύντομα ιπτάμενα ταξί με αυτόματο πιλότο.

«Αυτό το μοντέλο θα αποτελέσει αντικείμενο εξετάσεων επιχειρησιακών προσόντων και θα τεθεί επίσημα σε εμπορική λειτουργία αφού πληροί τις απαιτήσεις», δήλωσε επίσης η CAAC.

Σημαίνει αυτό ότι σύντομα θα δούμε επιβάτες που πληρώνουν εισιτήρια να χρησιμοποιούν αυτά τα αεροσκάφη στον ουρανό της Κίνας;

«Ελπίζουμε να γίνουμε οι πρώτο ι(σε σύντομο χρονικό διάστημα) στον κόσμο που θα ξεκινήσει την εμπορική λειτουργία του eVTOL με αυτόματο πιλότο», δήλωσε ο Hu Huazhi, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της EHang.

Θεωρούμενη ως ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα της αστικής αεροπορικής κινητικότητας, η κινεζική εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 πριν εισαχθεί στο χρηματιστήριο Nasdaq το 2019.

Έχει την έδρα της στη μητρόπολη Guangzhou στη νότια Κίνα.

Πηγή: hotnews.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares