Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 15:45

Σεισμός στη Σάμο: Καταρρεύσεις κτηρίων στην Τουρκία

Καταρρεύσεις δεκάδων κτηρίων στην Τουρκία προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στην πόλη της Σμύρνης οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους καθώς κτήρια κατέρρευσαν, ενώ ιδιαίτερα αισθητός έγινε επίσης στο Μπαλίκεσιρ, στο Αϊδίνιο καθώς και στην Κωνσταντινούπολη.

Ο δήμαρχος της Σμύρνης, Τουνκ Σογιέρ, δήλωσε στο CNN Turk ότι περίπου 20 κτήρια έχουν καταρρεύσει και πως για την ώρα δεν υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες για θύματα.

O υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ανακοίνωσε αρχικά ότι έξι κτήρια έχουν καταρρεύσει στη Σμύρνη, και ιδιαίτερα στην περιοχή Αλσαντζάκ (Πούντα), λίγο αργότερα ωστόσο ο δήμαρχος της πόλης μίλησε για 20 κατεστραμμένα κτήρια.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε πως έχουν ήδη κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός για την αποκατάσταση των ζημιών.

«Με όλα τα κρατικά μέσα στηρίζουμε τους πολίτες που έχουν επηρεαστεί από τον σεισμό. Αναλάβαμε δράση για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες», ανέφερε μέσω Twitter.

 

cnn.gr

Κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares