Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2024 17:55

Ράστα κοτσιδάκια: Ποιο στυλ σας ταιριάζει;

Τα ράστα κοτσιδάκια https://romylos.gr/collections/pleksoudes-kotsidakia-rasta είναι ένα δημοφιλές στυλ χτενίσματος που προέρχεται από την Τζαμάικα αλλά και από χώρες της Αφρικής και είναι γνωστά παγκοσμίως για το μοναδικό τους στυλ.

Οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούσαν για θρησκευτικούς λόγους και συγκεκριμένα για να δείξουν την πνευματική καθαρότητα και την υπακοή τους στον θεό. Τα χρησιμοποιούσαν επίσης για να δείξουν την αντίστασή τους στην δυτική κουλτούρα καθώς υπήρχε μεγάλη πίεση για τις αποικιοκρατίες που ήθελαν να δημιουργήσουν. Πλέον έχουν υιοθετηθεί παγκοσμίως και ο μόνος λόγος δημιουργίας τους είναι στιλιστικός. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά στυλ χτενίσματος και μερικά από αυτά είναι:

  • Crochet Dreadlocks

Είναι πολύ δημοφιλή και τα προτιμούν οι περισσότεροι που θέλουν να δημιουργήσουν ράστα στα μαλλιά τους, καθώς προσφέρουν ένα όμορφο και κομψό look. Για να δημιουργηθούν, πρέπει να χρησιμοποιηθεί βελονάκι ώστε να πλεχτούν σωστά και να υπάρχει έλεγχος στο σχήμα και την πυκνότητα. Αν θέλετε να προσθέσετε όγκο στο crochet dreadlocks look σας και να γίνει πιο εντυπωσιακό, μπορείτε να πάρετε extensions στο χρώμα των μαλλιών σας ή πολύχρωμα για να τραβήξουν τα βλέμματα. Αυτή διαδικασία θα χρειαστεί 6 έως και 10 ώρες διότι η λεπτομέρεια με το βελονάκι είναι μεγάλη και απαιτεί προσοχή.

  • Freeform Dreadlocks

Έγιναν γνωστά από τον διάσημο Τζαμαϊκανό μουσικό Bob Marley, που ήταν ένα χαρακτηριστικό της κουλτούρας και του τρόπου ζωής του. Θα τα ακούσετε και ως ράστα ελεύθερης μορφής διότι δημιουργούνται μόνα τους με την πάροδο του χρόνου χωρίς χρήση κεριού ή άλλων προϊόντων. Αυτή η μέθοδος απαιτεί πολύ χρόνο και συγκεκριμένα μπορεί να πάρει μήνες έως και χρόνια για τον πλήρη σχηματισμό τους. Αυτό εξαρτάται πάντα από τον τύπο μαλλιών του κάθε ανθρώπου και πόσο γρήγορα πλέκονται τα μαλλιά με φυσικό τρόπο.

  • Interlock Dreadlocks

Απαιτούν μια τεχνική για την δημιουργία τετράγωνων και πολυγωνικών τμημάτων στο κεφάλι που θα δώσουν μια μοναδική αισθητική. Χρησιμοποιείται βελόνα για να περαστεί το άκρο του μαλλιού μέσα από την ρίζα και σιγά σιγά να πηγαίνει προς μια κατεύθυνση (πάνω, κάτω, δεξιά ή αριστερά) για να δημιουργηθεί το σχέδιο. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένας σφιχτός κόμπος αλλά χρειάζεται προσοχή για να μην προκαλέσει πόνο ή βλάβη στα μαλλιά. Αυτή η διαδικασία διαρκει περίπου 6 με 10 ώρες, ανάλογα πάντα την εμπειρία που έχει το άτομο που τα δημιουργεί.

Όποιο στυλ και να επιλέξετε, φροντίστε να τα διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο και να τα πλένετε προσεκτικά με προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για dreadlocks. Αποφύγετε το πιστολάκι και στεγνώστε τα με φυσικό τρόπο έτσι ώστε να μην τα βλάψετε από την θερμότητα!

Κατηγορία LIFESTYLE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares