Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2024 09:17

Ποια είναι τα οφέλη του γάλακτος για την υγεία;

Το γάλα https://stamou.gr/katigories-proiontwn/milk/ είναι ένα από τα αγαπημένα ροφήματα για μικρούς και μεγάλους και προσφέρει πολλά οφέλη στο οργανισμό.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι γονείς παροτρύνουν τα παιδιά τους να πίνουν καθημερινά γάλα και δεν είναι επίσης τυχαίο που η πρώτη τροφή ενός μωρού είναι το μητρικό γάλα. Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε τα οφέλη που έχει το γάλα και είναι τόσα πολλά που θα σας κάνουν να το εκτιμήσετε λίγο παραπάνω.

  • Είναι μια πηγή πρωτεΐνης διότι περιέχει πολύ καλής ποιότητας πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό. Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι πρωτεΐνες βοηθούν την λειτουργία των ενζύμων και τον ορμονών αλλά βοηθούν επίσης και στην ανάπτυξη και επιδιόρθωση των ιστών.
  • Είναι πλούσιο σε ασβέστιο που είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών και των δοντιών. Το ασβέστιο βοηθάει τα οστά να γίνουν πιο δυνατά, με αποτέλεσμα να μην είναι ευάλωτα σε κατάγματα. Επίσης, το ασβέστιο βοηθάει στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος αλλά και των μυών.
  • Το γάλα, μαζί με άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι πλούσιο σε βιταμίνη D που είναι απαραίτητη ώστε να γίνει σωστά η απορρόφηση του ασβεστίου. Γενικότερα η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό σύστημα και τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί πως πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν έλλειψη.
  • Δεν είναι όμως μόνο η βιταμίνη D βασικό στοιχείο αλλά υπάρχουν και άλλες βιταμίνες όπως η B12 και η βιταμίνη Α. Επιπλέον, το γάλα είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως κάλιο και μαγνήσιο που υποστηρίζουν διάφορες λειτουργίες του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα, το κάλιο που υπάρχει το γάλα, είναι ικανό να βοηθήσει στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης.
  • Άλλο ένα βασικό πλεονέκτημα που μπορείτε να έχετε με την κατανάλωση γάλακτος είναι η ενυδάτωση. Όπως είναι γνωστό, το γάλα περιέχει ένα μεγάλο ποσοστό νερού, βοηθώντας έτσι στην ενυδάτωση του οργανισμού.

Το γάλα αλλά και όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι το κεφίρ κ.ά. είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Μερικά από αυτά τα γαλακτοκομικά προϊόντα βοηθούν το πεπτικό σύστημα και βελτιώνουν την πεπτική υγεία διότι είναι προβιοτικά.

Μπορείτε να καταναλώσετε το γάλα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας αλλά οι περισσότεροι το καταναλώνουν το πρωί ή το βράδυ. Είναι μια καλή επιλογή για πρωϊνό διότι μπορεί να συνδυαστεί με δημητριακά ή να καταναλωθεί σκέτο. Ο συνδυασμός με δημητριακά που περιέχουν βρόμη ή muesli, γίνεται ακόμα πιο θρεπτικό διότι η βρόμη και το muesli δίνουν παραπάνω ενέργεια. Επισκεφτείτε το γαλακτοπωλείο της γειτονιάς σας και πάρτε ένα φρέσκο γάλα ώστε να λάβετε και εσείς τα παραπάνω οφέλη!

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares