Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2024 10:36

Ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για τη λειψυδρία στη Νάξο, «Εκπέμπουμε SOS!»...

Ο ΣΚΑΪ και ο δημοσιογράφος, Γιάννης Σουλιώτης, βρέθηκαν στη Νάξο και έκαναν ρεπορτάζ για το ότι το νησί μας βρίσκεται στο έλεος της λειψυδρίας, με αναφορά και στο πώς το πρόβλημα αυτό έχει «γονατίσει» τον πρωτογενή του τομέα.

Για το θέμα μίλησαν, στην κάμερα του καναλιού, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, καθώς και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Λεονάρδος Χατζηανδρέου και ο Ναξιώτης παραγωγός, Στέλιος Βαθρακοκοίλης.

«Η Νάξος, αυτή τη στιγμή, εκπέμπει SOS!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Καπούνης και ύστερα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ότι τα πηγάδια των παραγωγών της Νάξου έχουν στερέψει. Δείχνοντας ένα συγκεκριμένο πηγάδι, τόνισε πως αυτό είναι «50-60 ετών» και «βάθους 15-16 μέτρων» και «δεν έχει καθόλου νερό», όταν άλλες χρονιές «είχε τουλάχιστον τέσσερα μέτρα νερό τέτοια εποχή». Το ίδιο ισχύει, όπως δήλωσε, για «όλα τα πηγάδια» στην περιοχή του Λιβαδιού.

Το ρεπορτάζ στάθηκε και στο γεγονός ότι η παραγωγή της εκλεκτής Πατάτας Νάξου φέτος μειώθηκε στους 1.800 τόνους (από 6.000 που ήταν τα προηγούμενα χρόνια) λόγω της λειψυδρίας, με τον Σ. Βαθρακοκοίλη να επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Εγώ, φέτος, δεν έχω νερό να καλλιεργήσω ούτε ένα μαρούλι! Πριν δύο χρόνια καλλιεργούσα 80 και 90 στρέμματα πατάτα, πέρυσι καλλιέργησα μόνο 18 και φέτος μόνο 8, γιατί δεν είχα νερό…».

Δείτε το απόσπασμα:
 
Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares