Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 13:19

Μύκονος, Σαντορίνη και Ρόδος «σπρώχνουν» την Ελλάδα στην πρώτη θέση στην αντίστοιχη των χωρών λίστα

Κάθε χρόνο, η Google δημοσιεύει τα δεδομένα της σε μια ειδική αναφορά με τον τίτλο «Έτος στην Αναζήτηση», που παρουσιάζει τι αναζητήσεις έκαναν οι χρήστες της τους τελευταίους 12 μήνες.

Ενδεικτική των παγκόσμιων τάσεων είναι μέσα σε αυτήν η ενότητα των ταξιδιωτικών δεδομένων – τους προορισμούς δηλαδή που αναζητήθηκαν περισσότερο-η οποία αποτελεί παράλληλα και μια πρώτης τάξεως έμπνευση για τα ταξίδια των χρηστών το 2024.

Για το έτος 2023 λοιπόν, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου βρέθηκαν στην κορυφή των αναζητήσεων μεταξύ των ταξιδιωτικών προορισμών από τους χρήστες της Google. Συγκεκριμένα, η Ρόδος είναι πρώτη στη λίστα με τις αναζητήσεις προορισμών πόλεων και νησιών και η Ελλάδα πρώτη στη λίστα των αναζητήσεων προορισμών-χωρών, με την Μύκονο, την Σαντορίνη και τη Ρόδο να έχουν συμβάλει καθοριστικά στην εθνική πρωτιά.

«Από όλα τα νησιά της Ελλάδας που πρέπει να επισκεφτείτε, αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο» αναφέρεται στο σχετικό αφιέρωμα του Conde Nast Traveler για τη Ρόδο, επισημαίνοντας ότι, παρά τις δασικές πυρκαγιές που έπληξαν το καλοκαίρι το νησί, το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών που θέλουν να υποστηρίξουν τη Ρόδο είναι απόδειξη ότι η ομορφιά του νησιού επικυριάρχησε. Έτσι, το αποτέλεσμα της επιτυχούς διαχείρισης φέρνει στο τέλος του 2023 τη Ρόδο πάνω από το Ορλάντο των ΗΠΑ, τη Σεβίλλη, το Μαρακές, τη Σικελία, το Δελχί, το Άμστερνταμ και άλλες πόλεις ή νησιά.

Αντίστοιχα και η Ελλάδα υπερίσχυσε κλασικών και κορυφαίων τουριστικών προορισμών και συνάμα ανταγωνιστών της, όπως της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κροατίας κ.α. με τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στο πλήθος των αναζητήσεων.

«Κρατάμε αυτά τα αποτελέσματα και πρωτίστως οφείλουμε να τα προστατεύσουμε και να αγωνιστούμε σκληρά να τα διατηρήσουμε» δήλωσε σε ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος για τη συγκεκριμένη διάκριση, η οποία άλλωστε συνάδει και με τους φετινούς τουριστικούς δείκτες που επισφραγίζουν μία ακόμα χρονιά ρεκόρ στον Τουρισμό για το Νότιο Αιγαίο.

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares