Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 21:09

Στα Κουφονήσια τα μέλη του ΚΑΠΗ Νάξου

Ημέρα χαράς για τα μέλη του ΚΑΠΗ Νάξου. Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και 170 άτομα βρέθηκαν στα Κουφονήσια όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν – έστω και με δύσκολες καιρικές συνθήκες – μία όμορφη εκδρομή… Διασκέδασαν να πέρασε ο χρόνος τους εποικοδομητικά..

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κουφονησίων, Αντώνης Κωβαίος, σε ανάρτησή του μέσα από τη προσωπική του σελίδα, έκανε γνωστή την κίνηση αυτή, ενώ άδραξε της ευκαιρίας για να τιμήσει τον Νίκο Σέργη – Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – για δράσεις που είχαν να κάνουν με την εποχή όπου ο κος Σέργης διετέλεσε πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου.

Οπως σημειώνει δε ο κος Κωβαίος “ο κος Σέργης ως πρώην πρόεδρος του ΔΛΤ συνέβαλε στη βελτίωση και αποκατάσταση του κεντρικού λιμένα και λιμενικών υποδομών ενώ είχε καθοριστική δράση στην ανάθεση περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων και νομιμοποίησης του λιμένα και της ΧΛΖωνης”

375914611 6930849286945818 5177995326643468774 n

Αναλυτικά η τοποθέτησή του 

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε χθες το ΚΑΠΗ ΝΑΞΟΥ στο όμορφο νησί μας , 170 μέλη του  δραστήριου συλλόγου συνοδευόμενα από τον εξαίρετο πρόεδρο τους Νικολα Σκουλατο και τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης – Αποχέτευσης & πρόεδρο της κοινωφελής  Επιχείρησης του Δήμου μας και πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναξου κ Νίκο Σέργη.

Ο αντιδήμαρχος με αφορμή την ολιγόωρη επίσκεψη του στο νησί μας δεν παρέλειψε να επισκεφτεί και να επιθεωρήσει υποδομές και εγκαταστάσεις αρμοδιότητας του στον τόπο μας.

Από καρδιάς εκφράζουμε την αγάπη μας, την απεριόριστη εκτίμηση και τις θερμές μας ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο κ Νικο Σέργη ο οποίος διαχρονικά αποτελεί στενό συνεργάτη μας , ισχυρό συμπαραστάτη μας σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα των νησιών μας. Είναι ο άνθρωπος που πάντα βάζει πλάτη στα δύσκολα και αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για την πρόοδο και την ανάπτυξη μας.

Είναι ο άνθρωπος που μαζί με τον Δήμαρχο μας Δημήτρη Λιανό  κατόπιν ενεργειών μας:

– ανέθεσαν και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η Μελέτη Βελτίωσης του Αλιευτικού Καταφυγίου Κουφονησίων (αρχικής αξίας 250.000€ περίπου) έργο ζωτικής σημασίας για τους αλιείς της περιοχής μας.

– συνέβαλαν καθοριστικά στο να δημιουργηθεί νέος χώρος ανέλκυσης – καθέλκυσης  και συντήρησης σκαφών κάτω των 40 μέτρων . Σωτήρια πρωτοβουλία για τους αλιείς της περιοχής μας που θα ήταν εξαναγκασμένοι να αναζητήσουν υπηρεσία στην Πάρο και στη Σύρο με μεγάλο κόστος και ταλαιπωρία

– ανέθεσαν και εγκρίθηκε  η ανανέωση Περιβαλλοντικών όρων Βιολογικού καθαρισμού , Αντλιοστασίων και δικτύων Κουφονησιων (24.000€ + 12.000€).

– ανέθεσαν την σύνταξη μελέτης έργου για την πλήρη αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού η οποία έχει ολοκληρωθεί και κατατεθεί στις τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου μας για έλεγχο και έγκριση της,  καθώς παράλληλα ολοκληρώνονται και τα τεύχη δημοπράτησης για τον διαγωνισμό του έργου προϋπολογισμού περίπου 2.000.000€.

– ανέθεσαν και υλοποιήθηκε η επέκταση δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης στην περιοχή Χαρακόπου αξίας 60.000€

– ανέθεσαν τη σύνταξη μελέτης φωτισμού και έργων ΗΜ για το κεντρικό λιμανι Κουφονησιων και τη Χ.Λ.ΖΩΝΗ  καθώς και τη δημοπράτηση του έργου αξίας 250.000€. Δυστυχώς παρότι έχει δημοπρατηθεί δυο φορές και το έργο θα έπρεπε να έχει εκτελεστεί και οι δυο ανάδοχοι δεν εγκαταστάθηκαν και βρισκόμαστε ξανά σε χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την επικαιροποίηση των τιμών και τευχών δημοπράτησης για την επαναδημοπράτηση του. Έργο που θα συμβάλει σημαντικά στην αισθητική αλλά κυρίως στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Λιμενα και της ΧΛΖ.

–  ανέθεσαν και ολοκληρώθηκε η επέκταση της νέας μονάδας αφαλάτωσης από 600 στα 700 κυβικά φτάνοντας συνολικά στα 1400 κυβικά παραγωγής νερού και αντικατέστησαν όλες τις μεμβράνες του εργοστασίου παραγωγής νερού αξιας 130.000€

– συντήρησαν και αντικατέστησαν στα 5 κεντρικά αντλιοστάσια τις ΙΝΟΧ σωλήνες που είχαν διαβρωθεί με νέες (PE) νέας γενιάς καθώς και τις Βάνας απομόνωσης

Ο κος Σέργης επίσης ως πρόεδρος της Κοινωφελής επιχείρησης συμβάλει σε πολλές δράσεις του τόπου μας όπως σε εκδηλώσεις και μουσικά φεστιβάλ, σε δράσεις για αρχαιολογικές εκθέσεις και στήριξη των αρχαιολόγων ερευνητών , στην ευζωία των γατών με στειρώσεις και τροφή στήριξη στους συλλόγους μας κοκ

Επίσης ο κος Σέργης ως πρώην πρόεδρος του ΔΛΤ  συνέβαλε στη βελτίωση και αποκατάσταση του κεντρικού λιμένα και λιμενικών υποδομών ενώ είχε καθοριστική δράση στην ανάθεση περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων και νομιμοποίησης του λιμένα και της ΧΛΖωνης

Και πολυάριθμες  ακόμη σημαντικές παρεμβάσεις στον τόπο μας

Εκφράζουμε ξανά τις ευχαριστίες μας στο Νικος Σεργης και του ευχόμαστε όλοψυχα καλη επανεκλογή διότι είναι απαραίτητος συμπαραστάτης και σύμμαχος για τα νησιά μας”

375972088 6930849596945787 4708889399023605908 n

Πηγή: naxospress.gr 

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares