Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 22:56

Αξίζουμε καλύτερα: Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Απεραθίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου «Τα Φανάρια»

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Απεραθίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου «Τα Φανάρια» (τον πρόεδρο Μανώλη Γεροντή και τα μέλη Γαλήνη Μπαρδάνη, Δημήτρη Κριμιτζά, Μανώλη Πρωτονοτάριο και Γιάννη Μπαρδάνη), συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Πολυκρέτης και στελέχη της παράταξής του «Αξίζουμε καλύτερα», στο πλαίσιο συναντήσεων και επαφών με φορείς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και τέθηκαν προβλήματα και θέματα που απασχολούν το Σύλλογο και αφορούν την Κοινότητα Απεράθου.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Γιάννης Μπαρδάνης έθεσε τις προτάσεις και τις διεκδικήσεις του Συλλόγου που αφορούν τα παρακάτω ζητήματα:

1. Κτήριο Κουνέτη (ιδιοκτησία του Δήμου): Επισκευή και ανακαίνιση ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ως Μουσείο ή να αξιοποιηθεί για άλλο σκοπό.
2. Κτήριο Πολιτιστικού Κέντρου: Συντήρηση, ευπρεπισμός και αποκατάσταση φθορών μέσα και έξω από το κτήριο αλλά και του προαύλιου χώρου του. Το κτήριο εδώ και δύο χρόνια δεν έχει συντηρηθεί και έχει σημαντικές φθορές τόσο κτηριακές όσο και στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού. Επίσης δεν διαθέτει μόνιμη αίθουσα για τις συνεδριάσεις και δραστηριότητες του Συλλόγου. Οι χώροι των Μουσείων και ο χώρος της βιβλιοθήκης χρειάζεται συντήρηση, χρωματισμούς κ.λπ.
3. Να σχεδιαστεί καλύτερος τρόπος λειτουργίας των Μουσείων ώστε να υπάρχουν μεγαλύτερα έσοδα για τον Δήμο και να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης για λεωφορείο κάτω από το Πολιτιστικό Κέντρο.
4. Ο Δήμος σε συνεργασία με το Σύλλογο και Δασική Υπηρεσία να αναλάβουν την αποκατάσταση και αναδάσωση των εκτάσεων που καταστρέφονται από τις πυρκαγιές.
5. Συντήρηση και ανάδειξη του εναερίου μεταφοράς σμύριδας και αποκατάσταση των εγκαταστάσεων στο λιμάνι της Μουτσούνας (προαύλιος χώρος αποθήκευσης, σιδηροτροχιές, γερανός στον προβλήτα).
6. Καθαρισμός των ακτών στα ανατολικά παράλια (αλλά όχι με μηχανικά μέσα, μόνο με τα χέρια).
7. Κατασκευή κάγκελου και δημιουργία φυσικών σκαλοπατιών σε ένα επικίνδυνο τμήμα του μονοπατιού που οδηγεί στην σπηλιά της Άντριους
8. Καθαρισμοί και συντήρηση παλιών μονοπατιών με αποκατάσταση ξηρολιθοδομών από την κάτω πλευρά των μονοπατιών.
9. Καθαρισμοί και συντήρηση των φραγμάτων ανάσχεσης σε διάφορες θέσεις που είχαν κατασκευασθεί σε συνεργασία Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Κοινότητας επί προεδρίας Μανώλη Γλέζου.
10. Προώθηση θεμάτων και προτάσεων που έχουν συζητηθεί και εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση του χωριού.
11. Ανάδειξη παλαιών κρηνών και πηγών που διαθέτει το χωριό και έχουν εγκαταλειφθεί στις αγροτικές περιοχές (π.χ. περιοχή Κακκαβά).
12. Αθλητικό Κέντρο, γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ, να μην γίνει παραλαβή των εργασιών γιατί υπάρχει πρόβλημα με κακοτεχνία στην κατασκευή του τάπητα του γηπέδου.
13. Εργασίες στο λιμάνι της Μουτσούνας και στον Πλακοσκεπή Οχετό που υπάρχει για παροχέτευση νερών ενός μικρού ρέματος. Οι εργασίες δεν έχουν εκτελεσθεί σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ανισοσταθμία στο δάπεδο της χερσαίας ζώνης, να έχει υποχωρήσει ο πλακοσκεπής οχετός και να γίνεται σωστά η παροχέτευση των νερών.

Ο πρόεδρος Μανώλης Γεροντής συμφώνησε για όλα όσα αναφέρθηκαν προσθέτοντας ότι υπάρχει έλλειψη χώρων στάθμευσης εκτός ορίων οικισμού και έλλειψη δρομολογίων του ΚΤΕΛ ειδικά τις βραδινές ώρες που πολλοί επισκέπτες θέλουν να επιστρέψουν στα ξενοδοχεία που μένουν.
Επίσης υπογράμμισε το πρόβλημα διαχείρισης και αποκομιδής απορριμμάτων (ογκωδών αντικειμένων, μαλλιού κουρέματος των προβάτων κ.λπ.) καθώς και την ελάχιστη χρηματοδότηση του Συλλόγου με 5.000 ευρώ από τον Δήμο, για την κάλυψη των αναγκών του.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο υποψήφιος Δήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης δήλωσε: «Είναι πραγματικά λυπηρό τα όμορφα χωριά της ορεινής Νάξου να είναι παντελώς εγκαταλελειμμένα, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν δραστήριοι άνθρωποι, όπως τα μέλη του Απεραθίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου «Τα Φανάρια» που ενδιαφέρονται γι αυτά και είναι πρόθυμοι να προσφέρουν στον τόπο τους. Δεσμεύομαι ότι η δική μας Δημοτική Αρχή με οδηγό μας τις Κοινότητες, τους φορείς και τους κατοίκους τους, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε τα χωριά μας να ζωντανέψουν ξανά, σκύβοντας πραγματικά πάνω από τα προβλήματα τους. Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της Νάξου και των Μικρών νησιών του Δήμου μας».

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares