Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 12:55

Κορονοϊός - κόσμος: Οι πλούσιοι θεραπεύονται στην Τουρκία κι οι υπόλοιποι πεθαίνουμε στην Αλβανία

Ταξικός πόλεμος στην Αλβανία. Οι έχοντες καταφεύγουν σε πολυτελή νοσοκομεία της Τουρκίας για να θεραπευτούν και οι μη έχοντες πεθαίνουν στο κατεστραμμένο σύστημα υγείας της χώρας.

Τον δρόμο αυτό φαίνεται πως έχουν ακολουθήσει εκατοντάδες Αλβανοί, όπως αναφέρει η Albanian Daily News ενώ η Πολιτική Αεροπορία της χώρας δήλωσε στο BIRN ότι μέχρι τις 18 Νοεμβρίου είχαν γίνει 565 "ιατρικές πτήσεις" από τον Διεθνή Αερολιμένα των Τιράνων, με τις περισσότερες εξ αυτών να ήταν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Στοιχεία που συλλέχθηκαν από εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες μεταφοράς ασθενών, δείχνουν ότι οι Αλβανοί έχουν ξοδέψει 6,7 εκατ. ευρώ μόνο για τις πτήσεις στο εξωτερικό ενώ το ελάχιστο κόστος για τις μέρες νοσηλείας σε τουρκικά νοσοκομεία εκτιμάται άλλα 12 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το BIRN, η μέση τιμή για μια πτήση τσάρτερ είναι 12.000 ευρώ ενώ μια διανυκτέρευση σε  νοσοκομείο της Τουρκίας κοστίζει κατά μέσο όρο 1.200 ευρώ. Να σημειωθεί ότι ασθενείς με κορονοϊό μένουν τουλάχιστον 15 μέρες στο νοσοκομείο.

Γιγαντοπανό που κρέμασαν αριστεροί ακτιβιστές στην κεντρική πλατεία των Τιράνων:

"Οι πλούσιοι θεραπεύονται στην Τουρκία κι οι υπόλοιποι πεθαίνουμε στην Αλβανία", αναγράφει χαρακτηριστικά.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα, με αρκετούς να αντιδρούν και να κάνουν λόγο για "πλούσιους που θεραπεύονται στην Τουρκία", για "φτωχούς που πεθαίνουν στην Αλβανία" και για τον ταξικό πόλεμο που γίνεται στη σκιά της πανδημίας κορονοϊού.

Όλα αυτά την ώρα που αυξάνονται οι αναφορές για κύκλωμα μαφίας που διακινούσε πλαστά αρνητικά τεστ για COVID-19, πριν το "σφράγισμα" των ελληνικών συνόρων, φαινόμενο που είχαμε δει και από την ελληνική πλευρά άλλωστε στην πρώτη περίοδο καραντίνας της άνοιξης.

Αιτία, τα "φθηνά εργατικά χέρια" για τις αγροτικές εργασίες, με τους επιτήδειους να εκμεταλλεύονται τις περιστάσεις και από τις δύο πλευρές.

Πηγή: news247.gr

Κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares