Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 10:06

Γιάννης Πολυχρονάκος: Το μεταφορικό ισοδύναμο εξελίσσεται σε κοροϊδία για τους νησιώτες

Το ''προβληματικό'' Μεταφορικό Ισοδύναμο και ο τρόπος που το διαχειρίζεται η κυβέρνηση αποτελεί πλέον εμπαιγμό προς τους κατοίκους των νησιών μας.

 Ο αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και υπ. Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Πολυχρονάκος μιλώντας για το θέμα που απασχολεί όλους τους κατοίκους των Κυκλάδων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Με ευθύνη της κυβέρνησης, το μεταφορικό ισοδύναμο εξελίσσεται σε κοροϊδία για τους κατοίκους αλλά και τους επιχειρηματίες των νησιών.

Πέρα από τις καθυστερήσεις  στην καταβολή των χρημάτων που αφορούσαν το μεταφορικό ισοδύναμο για τις επιχειρήσεις, μέσα από την καταβολή των ποσών που αντιστοιχούν μόλις στους πρώτους μήνες του 2022, διαπιστώνεται περικοπή στο όριο επιχορήγησης.

Όλα αυτά σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για τις επιχειρήσεις στο νησιωτικό χώρο που πέρα από το ενεργειακό κόστος και τις πληθωριστικές πιέσεις έχουν να αντιμετωπίσουν και την αύξηση του μεταφορικού κόστους.

Ανάλογη αντιμετώπιση έχει επιφυλάξει η κυβέρνηση στους δικαιούχους για το μεταφορικό ισοδύναμο των εισιτηρίων. Αυτή τη στιγμή, έχουν δοθεί στους δικαιούχους μόνο τα χρήματα που αντιστοιχούν έως τον Απρίλιο του 2022.

Η θέσπιση του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου ήταν μια θετική πλην όμως άτολμη κίνηση της προηγούμενης κυβέρνησης. Και αυτό γιατί ήταν περιορισμένο το πεδίο εφαρμογής του ενώ δεν δεσμεύτηκαν οι απαραίτητοι πόροι για να υπάρχει μια πλήρης και αποτελεσματική εφαρμογή του μέτρου.

Η σημερινή κυβέρνηση, από την πλευρά της,  δεν είναι σε θέση να καταβάλλει εγκαίρως ούτε αυτά τα λίγα χρήματα.

Αποδεικνύεται ότι Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν τη  νησιωτική πολιτική ως σύνθημα κενό περιεχομένου.

Η Ελλάδα όμως είναι η χώρα με τα περισσότερα κατοικημένα νησιά στην Ευρώπη και έχει ανάγκη από μια πραγματική νησιωτική πολιτική.

Το ΠΑΣΟΚ, το επόμενο διάστημα, θα παρουσιάσει αναλυτική και συγκεκριμένη προγραμματική πρόταση, την οποία θα θέσει προς συζήτηση με αυτούς που πρέπει να είναι οι αποδέκτες και οι ωφελούμενοι… τους ίδιους τους νησιώτες.  

Τρόποι επικοινωνίας:

Τηλ.: 2285401184 - 6938200692

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Viber: Γιάννης Πολυχρονάκος | Κυκλάδες

Facebook: Γιάννης Πολυχρονάκος / @polichronakos

Instagram: Γιάννης Πολυχρονάκος / @giannispolichronakos

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares