Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 12:51

Eθνικό lockdown για τρεις εβδομάδες

Από το πρωί του Σαββάτου (7/11) στις 06:00 η Ελλάδα μπαίνει σε καθεστώς ολικού lockdown για τρεις εβδομάδες, όπως γράφει το News 24/7. Αυτά είναι τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

O κύβος ερρίφθη και κατόπιν εισηγήσεων της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προέβη σε νέες ανακοινώσεις για δεύτερο γενικό lockdown σε όλη τη χώρα, διάρκειας τριών εβδομάδων (ως τις 30/11), ώστε να αναχαιτιστεί το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

- Η βασική διαφορά του lockdown του Νοεμβρίου από αυτό της άνοιξης, είναι ότι (όπως και στη Θεσσαλονίκη) θα παραμείνουν ανοιχτά τα νηπιαγωγεία, τα σχολεία ειδικής αγωγής και τα Δημοτικά σχολεία, αφού οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου είναι σε ηλικία που μπορούν να μείνουν μόνοι στο σπίτι για τηλεκπαίδευση χωρίς να χρειαστούν οι γονείς τους ειδική άδεια.

- Όπως και την άνοιξη, οι πολίτες θα υποχρεούνται και πάλι να αποστείλουν SMS με έξι αποδεκτούς λόγους μετακίνησης στο 13033.

 

- Ανοιχτά από τον ιδιωτικό τομέα θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ, η διανομή έτοιμου φαγητού, οι δομές υγείας και τα φαρμακεία. Επίσης, αναμένεται να υπάρξουν περιορισμοί στις πτήσεις, ιδίως από το εξωτερικό.

- Εκτός από την εστίαση, όπως τονίζει το News 24/7, θα κλείσει και το λιανεμπόριο και αυτό ενώ μόλις είχε ξεκινήσει η ενδιάμεση περίοδος των εκπτώσεων. Φυσικά, θα υπάρχει χρήση μάσκας σε όλες τις μετακινήσεις.

Μητσοτάκης: "Δεν μπορώ να θέσω σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών"

"50 ΜΕΘ γεμίζουν σε τρεις ή τέσσερις ημέρες. Αν συνεχίζαμε με αυτόν τον τρόπο, θα έπρεπε τα νοσοκομεία να υποδεχθούν 1.000 ασθενείς, εκ των οποίων 150 στις ΜΕΘ. Έπρεπε να ανακόψουμε αυτό το κύμα. Δεν μπορώ να θέσω σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών", ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

"Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων αυτό το πενταήμερο με υποχρεώνει να πάρω τα μέτρα τώρα. Διότι, ναι θα υπήρχε μία περίπτωση τα μέτρα να δούλευαν, αλλά αν δεν δουλέψουν τότε η πίεση που θα υπήρχε στο σύστημα Υγείας θα ήταν ανυπόφορη και δεν μπορώ να το επιτρέψω".

Τα έκτακτα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός:

-Για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή για τον μήνα Νοέμβριο – Ενίσχυση 800 ευρώ αντί για 534, πέραν του δώρου Χριστουγέννων

-Επεκτείνονται δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληγαν μέχρι τον Δεκέμβριο

-Ενίσχυση 400 ευρώ σε όλους τους μη επιδοτούμενους μακροχρόνιους ανέργους που είναι περί των 130.000 σε όλη τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως "η Ελλάδα τα έχει πάει καλύτερα αλλά η κριτική θα ήθελα να αφορά τις πολιτικές μας αποφάσεις και όχι τα επιστημονικά δεδομένα".

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares