Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 19:37

Oruc Reis: Μια «ανάσα» ο ελληνικός Στόλος από το τουρκικό ερευνητικό

Επιμένουν στην επιθετική τακτική οι Τούρκοι, καθώς το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis αναμένεται να μεταφερθεί νότια της Ρόδου και Κρήτης με Navtex, κλιμακώνοντας ακόμα περισσότερο την ένταση.

Σημειώνεται πως η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας, Yeni Safak είχε προαναγγείλει την παραμονή του τουρκικού ερευνητικού στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

«Το Oruc Reis συνεχίζει τις έρευνες, κατευθυνόμενο ανατολικά της Κρήτης και της Ρόδου», αναφέρεται σε δημοσίευμα της Yeni Safak.

«Το πλοίο πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο εδώ και 10 ημέρες. Αναμένεται ότι η περίοδος Navtex, η οποία λήγει από αύριο, θα παραταθεί και οι ερευνητικές δραστηριότητες σε αυτήν την περιοχή θα συνεχιστούν», αναφέρει το δημοσίευμα, στο οποίο τονίζεται ότι το Oruc Reis έχει πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή.
«Το Oruc Reis, που έχει σαρώσει μια περιοχή περίπου 4 χιλιομέτρων σε όλες τις δραστηριότητές του στην περιοχή, σχεδιάζει να λάβει σεισμικά δεδομένα σε μια περιοχή 15 χιλιομέτρων στο τέλος του έργου», σημειώνεται - εξάλλου - στο ίδιο δημοσίευμα.

Σε πλήρη ετοιμότητα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
Την ίδια στιγμή, πάντως, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή, με τα πολεμικά μας πλοία να βρίσκονται στην περιοχή.
Σύμφωνα με ασφαλείς στρατιωτικές πηγές, οι εντολές από στρατιωτική και πολιτική ηγεσία είναι ξεκάθαρες: «Ψυχραιμία».
Άλλωστε όπως εκτιμούν οι αναλυτές ένας από τους βασικούς στόχους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι να προκαλέσει τέτοια πίεση στην περιοχή, ώστε οι Έλληνες να κάνουν την πρώτη κίνηση.

Φωτογραφία - ντοκουμέντο: Υπό στενή παρακολούθηση το Oruc Reis
Ιδιαίτερης σημασίας είναι και το φωτογραφικό ντοκουμέντο που παρουσίασε η ΕΡΤ και δείχνει ελληνική φρεγάτα να παρακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis.

BB1afQoG

Την ίδια στιγμή, τα πολεμικά μας αεροσκάφη είναι σε ύψιστη ετοιμότητα στις μοίρες τους, ενώ οι σχηματισμοί του Στρατού Ξηράς έχουν θέσει σε πλήρη επιφυλακή τις μονάδες τους, παραμένοντας σε άμεση ετοιμότητα αναλόγως.

Την ίδια ώρα με ψυχραιμία και ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τα στελέχη των τριών Κλάδων είναι έτοιμα να εκτελέσουν οποιαδήποτε εντολή αντίδρασης δοθεί από την Αθήνα.

Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού έχει δώσει εντολή στα πληρώματα των μονάδων επιφανείας να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικές καθώς, οι Τούρκοι ενδέχεται να επιχειρήσουν κάποια προβοκατόρικη ενέργεια, με στόχο να πάρουν εκδίκηση για το πλήγμα στην τουρκική ναυαρχίδα «Kemal Reis» από την φρεγάτα «Λήμνος».

 

Πηγή: CNN.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares