×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 00:41

Το «Χ» της ΑΕΛ με την Ντιναμό για το Κύπελλο Κυπελλούχων [vid]

Ήταν 6 Μαρτίου του 1985, όταν η ΑΕΛ για το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, αντιμετώπιζε τη σπουδαία Ντιναμό Μόσχας, των Βαλέρι Γκαζάεφ, Αλεξάντρ Γκολόβνια, Αλεξάντρ Μπόροντιουκ και του ελληνικής καταγωγής Αλεξάντρ Καψάλη.

Οι «βυσσινί» παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο, προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο τέρμα, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν. Ο Κμιέτσικ είχε φάουλ στο δεξί δοκάρι στο 24', ενώ ο Ανταμτσικ έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Τελικά το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η μεγάλη στιγμή για τον προημιτελικό έφτασε, με αντίπαλο την Κυπελλούχο Σοβιετικής Ένωσης Ντιναμό Μόσχας. Ένα από τα γερά αουτσάιντερ της διοργάνωσης, που στον πρώτο γύρο απέκλεισε την Χάιντουκ με μία επιβλητική νίκη με 5-2 μέσα στην Κροατία μετά το ρευστό 1-0 της Μόσχας. Στον δεύτερο γύρο, με ευνοϊκή κλήρωση, απέκλεισε άνετα τη μαλτέζικη Χάμρουν Σπάρτανς.

Ο αγώνας δεν ήταν βραδινός, έγινε μεσημέρι στο κατάμεστο και πολύ θερμό Αλκαζάρ, αλλά η νίκη που θα έθετε τις βάσεις της πρόκρισης δεν ήρθε. Σε ένα σφιχτό και κλειστό παιχνίδι στο οποίο η Ντιναμό ενδιαφέρθηκε κυρίως να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, η ΑΕΛ έχασε αρκετές ευκαιρίες για τη νίκη με αποκορύφωμα το δοκάρι του Κμίετσικ από εκτέλεση φάουλ στο πρώτο ημίχρονο.

Το τελικό 0-0 άφηνε ανοιχτή την πρόκριση, όμως στον αγώνα ρεβάνς (που δεν έγινε στη Μόσχα αλλά στην Τιφλίδα), η Ντιναμό νίκησε με σκορ 1-0 (σκόρερ ο Βλαντιμίρ Φομίτσοφ στο 60′) κι έτσι το όνειρο της πρόκρισης στην τετράδα τελείωσε άδοξα, όσο και κάπως άδικα, αφού με την απόδοσή της η Λάρισα απέδειξε ότι μπορούσε να κάνει την υπέρβαση. Το Κύπελλο Κυπελλούχων της χρονιάς εκείνης κατέκτησε τελικά η Έβερτον. 

Α’ προημιτελικός Κυπέλλου Κυπελλούχων 1984-85
Στάδιο Αλκαζάρ, Τετάρτη 6 Μαρτίου 1985
Λάρισα – Ντιναμό Μόσχας 0-0
Διαιτητής: Λάγιος Νέμεθ (Ουγγαρία)
Θεατές: 17.000

Λάρισα (πρ. Αντρέι Στρεϊλάου): Πλίτσης, Παραφέστας, Πατσιαβούρας, Μητσιμπόνας, Γκαλίτσιος, Βουτυρίτσας, Ζιώγας (86′ Αλεξούλης), Ανδρεούδης (80′ Χριστοδούλου), Άνταμτσικ, Κμίετσικ, Βαλαώρας.
Ντιναμό Μόσχας (πρ. Αλεξάντρ Σεβίντοφ): Προυντνίκοφ, Φομίτσοφ, Σίλκιν, Πουντίσεφ, Νοβίκοφ, Γκολόβνια, Βασίλιεφ (80′ Στουκάσοφ), Καρατάεφ, Αταούλιν, Γκαζάεφ, Μπόροντιουκ (63′ Μολόντσοφ).

 

Κατηγορία Σαν σήμερα

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares