Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 00:34

Σαντορίνη: Εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΚΑΣ η μελέτη αποκατάστασης του ΧΑΔΑ

Ένα μεγάλο έργο μπήκε στην τελική τροχιά υλοποίησης του στη Σαντορίνη.

Ο λόγος, για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, που θα λύσει ένα τεράστιο πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους του νησιού τις τελευταίες δεκαετίες.

Την είδηση χαιρέτησαν, τόσο ο Δήμαρχος Αντώνης Σιγάλας, όσο και ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Στεφανάκης.

Αντώνης Σιγάλας

«Η μελέτη του δήμου για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ,
εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΚΑΣ!
Άναψε το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του έργου!»
Με μία ιστορικής σημασίας απόφαση, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), στη συνεδρίασή του χθες 29 Αυγούστου, ενέκρινε ομόφωνα τη μελέτη αποκατάστασης του ΧΑΔΑ της Σαντορίνης στη θέση «Αλωνάκι».
Ο δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, που συμμετείχε online στη συνεδρίαση, στην αρχική του παρέμβαση αναφέρθηκε στο ιστορικό του θέματος και τεκμηρίωσε τη σκοπιμότητα, την αναγκαιότητα και το κατεπείγον της έγκρισης της Μελέτης.
Στη συνέχεια απάντησε σε αρκετές διευκρινιστικές ερωτήσεις των μελών του Συμβουλίου.
Την τεχνικοεπιστημονική υποστήριξη της Μελέτης ενώπιον του ΚΑΣ ανέλαβε ο μηχανολόγος-μηχανικός κ. Ιωάννης Φραντζής, το γραφείο του οποίου είχε εκπονήσει τη μελέτη για λογαριασμό του δήμου.
Η απόφαση αυτή ήταν απόλυτα αναγκαία, προκειμένου η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους της αποκατάστασης και ανοίξει ο δρόμος για την δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ.
Ο δήμος Θήρας εκφράζει την πλήρη ικανοποίηση του για την απόφαση αυτή, μολονότι ελήφθη με σημαντική χρονική καθυστέρηση, χωρίς ευθύνη του δήμου, με αποτέλεσμα τη συνολική καθυστέρηση του έργου της αποκατάστασης.
Υπενθυμίζεται, ότι από την πλευρά του ο δήμος είχε εγκαίρως ολοκληρώσει όλες τις αναγκαίες ενέργειες όπως:
● την εκπόνηση της Τεχνικής Μελέτης ήδη από το 2021
● την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης του αναγκαίου χώρου των 50 στρεμμάτων για την αποκατάσταση και για την ενδιάμεση φάση επεξεργασίας με την καταβολή του τιμήματος 300.000 ευρώ
● την ένταξη του έργου της αποκατάστασης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 4.025.000,00 €.
Ο δήμος Θήρας θεωρεί την απόφαση του ΚΑΣ δικαίωση της μεθοδικής και συστηματικής δουλειάς που έχει γίνει από τη δημοτική αρχή, προκειμένου να απαλλαγεί η Σαντορίνη από το άγος του ΧΑΔΑ ολοκληρώνοντας το έργο της σύγχρονης επεξεργασίας των απορριμμάτων.
Έργο το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί από το ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.
Ο δήμος Θήρας επισημαίνει για μία ακόμη φορά τη σπουδαιότητα της απόφασης του ΚΑΣ και θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, το Γενικό Γραμματέα του Υπ. Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου καθώς και όλες και όλους που βοήθησαν ώστε να ληφθεί η απόφαση.
Ειδική μνεία, ως απότιση φόρου τιμής, οφείλεται στον πρόωρα εκλιπόντα Γενικό Γραμματέα του δήμου Γιάννη Ευδαίμων, του οποίου η συμβολή υπήρξε πολύτιμη και καθοριστική σε όλες τις ενέργειες του δήμου σχετικά με το έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ.
Το έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ προχωρά!
Με έργα προστατεύουμε το περιβάλλον και την μοναδικότητα της Σαντορίνης!
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ

Γιώργος Στεφανάκης

Ακόμα ένα έργο υψίστης σημασίας για το νησί μας μπαίνει στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του.

Την Τρίτη 29 Αυγούστου εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΚΑΣ η μελέτη του Δήμου Θήρας για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ.

Ένα έργο για το οποίο που καθυστέρησε χωρίς ευθύνη του δήμου, καθώς είχαν είχε γίνει εγκαίρως ολοκληρώσει όλες τις αναγκαίες ενέργειες.

Ένα έργο που αποτελεί δικαίωση της μεθοδικής και συστηματικής δουλειάς που γίνεται από τη δημοτική αρχή, σε έργα που θα καθορίσουν το αύριο του νησιού μας, όπως αυτό της σύγχρονης επεξεργασίας των απορριμμάτων, το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί από το ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.

Ένα έργο που αποτελεί φόρο τιμής στον πρόωρα εκλιπόντα Γενικό Γραμματέα του δήμου μας Γιάννη Ευδαίμων, του οποίου η συμβολή υπήρξε πολύτιμη και καθοριστική σε όλες τις ενέργειες που έγιναν.

Με σταθερά και σίγουρα βήματα οδηγούμε τη Σαντορίνη, βαδίζοντας πάντα στον δρόμο του περιβαλλοντολογικού σεβασμού και της διατήρησης της μοναδικότητας του νησιού μας.   

 

 

 

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares