Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 17:41

Τεχνολογία: Η Apple σταματά την πώληση ανταγωνιστικών ακουστικών και ηχείων

Η Apple έχει σταματήσει την πώληση ακουστικών και ασύρματων ακουστικών προερχόμενων από εταιρείες όπως οι Sonos, Bose και Logitech καθώς η εταιρεία φαίνεται ότι προετοιμάζεται για το λανσάρισμα δικών της αντίστοιχων προϊόντων.

Την αποκάλυψη έκανε το Bloomberg με σχετικό δημοσίευμά του σημειώνοντας μάλιστα ότι η Apple για μεγάλο χρονικό διάστημα πωλούσε συσκευές ήχου τρίτων κατασκευαστών μέσα από το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πλέον έχουν “εξαφανιστεί” από την ιστοσελίδα όλα τα ακουστικά και τα ηχεία της Bose, τα ηχεία του brand Ultimate Ears της Logitech και τα τελευταία έξυπνα ηχεία της Sonos.

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι εργαζόμενοι στα φυσικά καταστήματα της Apple έχουν δεχθεί οδηγίες να αφαιρέσουν τα αντίστοιχα προϊόντα. Πρώτη παρενέργεια της κίνησης αυτής φαίνεται ότι είναι η πτώση κατά 7% της μετοχής της Sonos. Αναλυτές θεωρούν ότι η κίνηση της Apple έρχεται σαν συνέχεια της απόφασης της αμερικανικής εταιρείας να αναπτύξει σειρά νέων, δικών της προϊόντων ήχου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το πρώτο σετ ακουστικών της κατηγορίας over-ear της Apple θα μπορούσε να ανακοινωθεί και φέτος. Παράλληλα, η εταιρεία φέρεται να εργάζεται στην ανάπτυξη μίας μικρότερης έκδοσης του έξυπνου ηχείου HomePod. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014 η Apple είχε σταματήσει την πώληση wearable προϊόντων της εταιρείας Fitbit λίγο μετά την ανακοίνωση του δικού της πρώτου μοντέλου Apple Watch, ενώ πριν λίγα χρόνια σταμάτησαν να προωθούνται τα προϊόντα της Bowers & Wilkins (σετ προηγμένων ακουστικών) και πριν λίγους μήνες σταμάτησε η συνεργασία με την Bang & Olufsen.

Η Apple ανέφερε σε σχόλιό της ότι σε τακτά διαστήματα πραγματοποιεί αλλαγές στα προϊόντα που προωθεί από τα καταστήματά της ανάλογα με τις ανάγκες των καταναλωτών. Επίσης, τονίστηκε ότι τα καταστήματα θα συνεχίσουν να πωλούν αξεσουάρ άλλων κατασκευαστών “ώστε να βοηθήσουν τους καταναλωτές να μεγιστοποιούν την εμπειρία χρήσης των προϊόντων της Apple”.

Από την πλευρά της η Bose επιβεβαίωσε ότι η Apple δεν θα πουλά πλέον τα προϊόντα της, ενώ η Ultimate Ears ανέφερε ότι δέχθηκε την εξήγηση από την Apple πως “δεν θα πουλά ηχεία άλλων κατασκευαστών από τον Σεπτέμβριο και στο εξής”. Η Sonos αντί απάντησης παρέπεμψε στην Apple.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares