Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 22:02

Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από την βύθιση του ''Άγιος Γεώργιος'' (VIDEO)

Ήταν οι πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 26 Απριλίου 2016 όταν το «Άγιος Γεώργιος» μετονομασμένο πια σε «Παναγία Τήνου» παρουσίασε εισροή υδάτων ευρισκόμενο δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά, με συνέπεια την απώλεια του κέντρου βάρους του.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα τα ρυμουλκά «Έκτωρ» και «Άτλας», προσπαθώντας για την απομάκρυνση του πλοίου από το λιμάνι.

Ένα από τα θρυλικά πλοία της Ελληνικής ακτοπλοΐας, το οποίο κάτω από πολλαπλές εναλλαγές ιδιοκτησίας, άφησε ιστορία στις γραμμές των Δυτικών Κυκλάδων, βυθιζόταν αβοήθητο.

Το «Άγιος Γεώργιος» ή «Παναγία Τήνου»  το οποίο βρίσκεται παροπλισμένο στο λιμάνι του Πειραιά, (κατασχεμένο από το ΝΑΤ) παρουσίασε μεγάλη εισροή υδάτων, ενώ ρυμουλκά έσπευσαν στο σημείο. 

Τα νερά άρχισαν να μπαίνουν από ρήγμα που δημιουργήθηκε. Το πλοίο ήρε κλίση και τα πλοία που ήταν δεμένα κοντά του απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας!

Το λιμενικό ενημερώθηκε στις 11:15 ότι το πλοίο έχει πάρει κλίση και βάζει νερά από την δεξιά πλευρά. Στο σημείο βρίσκονταν τα δυο ρυμουλκά που προαναφέραμε και εξελίχθηκε σχέδιο απάντλησης υδάτων.

Μάταια όμως...

thumb-agios-georgios-milos-da5609e6658e13fc0df0f06aa1d3a40c_05e22.jpg

Το «Άγιος Γεώργιος» ή «Παναγία Τήνου»

Κατασκευάστηκε το 1972 με την ονομασία «Hengist» από την εταιρία Βρετανικών σιδηροδρόμων. Το1992 ήρθε στην Ελλάδα, αγορασμένο από την εταιρία Γεράσιμου Αγούδημου με το όνομα «Ρομίλντα». Το 1993, αγοράστηκε από την εταιρία Βεντούρη και ονομάστηκε «Απόλλων Εξπρές 2». Το 1996, περιήλθε στην κυριότητα της εταιρίας Αφοί Αγαπητού, με το όνομα Παναγιά Εκατονταπυλιανή.  Το 1999, μεταβιβάστηκε στην Minoan και μετονομάστηκε σε «Εξπρές Άρτεμις». Το 2004, αγοράστηκε από την Ventouris sea lines και ονομάστηκε «Άγιος Γεώργιος». Το 2014 η ίδια εταιρία, το μετονόμασε «Παναγία Τήνου». Τον Ιανουάριο του 2015 το πλοίο είχε ταξιδέψει για λίγο στα Κύθηρα όμως μετά από επισχέσεις εργασίας του πληρώματος έδεσε οριστικά. 

Φώτο: Petros Psarras

Πηγή: mileikanea.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Τάσος Βενιζέλος

Kαθημερινή ενημέρωση με ειδήσεις από τη Μήλο

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares