Κυριακή, 23 Ιουλίου 2023 21:22

Με πρωτοβουλία της Ευδοκίας Κατσάνη η Δονούσα απέκτησε απινιδωτή

Η προσφορά της Ευδοκίας Κατσάνη δεν περιορίζεται μόνο μέσα από την ιδιότητα της ως αυτοδιοικητική.

Η Ναξιώτισσα, Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων, είναι γνώστης μικρών και μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν την Περιφερειακή της ενότητα, λαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες για την επίλυση τους.

Μάλιστα, κάποιες από αυτές της πρωτοβουλίες έχουν να κάνουν με προσωπικές επαφές. Παράδειγμα, ο απινιδωτής που με πρωτοβουλίας της εγκαταστάθηκε στο νησί της Δονούσας. Μάλιστα είναι ο μοναδικός στο νησί και βάσει της ιατρικής κοινότητας απαραίτητος, καθώς σώζει ζωές.

Οι κάτοικοι του νησιού δέχτηκαν με χαρά την δωρεά, με τον πρόεδρο της κοινότητας Δονούσας, Χρήστο Σιγάλα να ευχαριστεί δημόσια την Ευδοκία Κατσάνη:

Εδώ και λίγες μέρες έχει τοποθετηθεί εξωτερικός απινιδωτης αυτοματος τελευταίας γενιας κάτω από το φούρνο δίπλα στο ενάλια..ο απινιδωτης ειναι το πιο σημαντικό εργαλείο της αναζωογόνησης. Σύμφωνα με τα σύγχρονα στατιστικά η κοιλιακή μαρμαρυγή (VF) που αντιμετωπίζεται με απινίδωση και αναζωογόνηση στα 3-5 min έχει ποσοστό επιβίωσης 49-75% ενώ είναι σημαντική η κατανόηση πως κάθε λεπτό που καθυστερεί η απινίδωση μειώνει την πιθανότητα επιβίωσης κατά 10-12% Οι παραπάνω πληροφορίες αποδεικνύουν στην σπουδαιότητα ύπαρξης του απινιδωτη σε κεντρικά σημεία όπως το λιμάνι μας σε κοινή θεα ωστε να είναι γρήγορη η αντιμετώπιση οποιασδήποτε κατάστασης.. Αχρείαστος να είναι!!
Ευχαριστουμε θερμά την αντιπεριφερειαρχη μας Eudokia Katsani που είναι πάντοτε δίπλα μας για την αποστολή δωρεάν του εν λόγο απινιδωτη ...

 

 

Εδώ και λίγες μέρες έχει τοποθετηθεί εξωτερικός απινιδωτης αυτοματος τελευταίας γενιας κάτω από το φούρνο δίπλα στο...

Δημοσιεύτηκε από Christos Sigalas στις Κυριακή, 23 Ιουλίου 2023

 

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares