Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 23:59

Νάξος: Τουριστικά σεμινάρια με θέμα την αύξηση των απευθείας κρατήσεων και τη διοίκηση προσωπικού

Με σκοπό την υποστήριξη των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων οργανώνει δωρεάν σεμινάρια για δύο ιδιαίτερα επίκαιρα θέματα, την αύξηση των απευθείας κρατήσεων και τη διοίκηση προσωπικού σε συνθήκες μιας πρωτόγνωρης κρίσης στελέχωσης.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης», το διήμερο 30-31 Οκτωβρίου 2023, με εισηγητή τον επαγγελματία του μάρκετινγκ και μάνατζμεντ Δρ Δημήτρη Κούτουλα, ο οποίος θα διαφωτίσει δύο από τα πιο πιεστικά για τις τουριστικές επιχειρήσεις θέματα, χρησιμοποιώντας παραδείγματα και βέλτιστες πρακτικές τόσο από ελληνικά ξενοδοχεία όσο και από επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου, στις 17:00 θα διεξαχθεί το σεμινάριο με τίτλο «Direct Booking Masterclass: Αύξηση των απευθείας κρατήσεων σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα», στο οποίο θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι μέθοδοι που μπορούν να υιοθετήσουν τουριστικά καταλύματα κάθε μορφής – όπως λ.χ. ξενοδοχεία, βίλες, διαμερίσματα και καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης – προκειμένου να αυξήσουν τις απευθείας κρατήσεις, να μειώσουν την εξάρτησή τους από τα παραδοσιακά κανάλια διανομής (tour operators, OTAs) και να βελτιώσουν αισθητά την κερδοφορία τους. Θα παρουσιαστούν τα κατάλληλα διαδικτυακά και λοιπά εργαλεία του μάρκετινγκ και θα αναλυθεί το «Direct-Booking Decagon», μια μεθοδολογία δέκα σημείων για την αύξηση των απευθείας κρατήσεων.

Το σεμινάριο απευθύνεται:

  • σε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, βιλών, διαμερισμάτων και τουριστικών καταλυμάτων άλλης μορφής
  • σε διευθυντικά στελέχη ξενοδοχείων
  • σε στελέχη πωλήσεων, κρατήσεων και μάρκετινγκ
  • σε όλους όσους ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στον τομέα των πωλήσεων και ευρύτερα του μάρκετινγκ.

Το δεύτερο σεμινάριο με τίτλο «Hotel HR Masterclass: Μια πρακτική ματιά στην κρίση στελέχωσης των ξενοδοχείων» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου, στις 17:00. Πρόκειται για ένα εντατικό σεμινάριο που θα φανεί χρήσιμο όχι μόνο σε ξενοδόχους και ξενοδοχειακά στελέχη αλλά σε όλους όσους απασχολούν και διευθύνουν προσωπικό στο πλαίσιο μιας τουριστικής επιχείρησης. Θα αναλυθούν συχνά λάθη που γίνονται στη διοίκηση ανθρωπίνων πόρων και πώς αυτά μπορούν να αποφευχθούν, ενώ θα προταθούν πρακτικοί τρόποι για να γίνει πιο αποτελεσματική η διαδικασία επιλογής και πρόσληψης, καθώς επίσης η καθοδήγηση και εμψύχωση του προσωπικού σε μια ξενοδοχειακή και εν γένει τουριστική επιχείρηση οποιουδήποτε μεγέθους. Το σεμινάριο θα εστιάσει ειδικότερα σε βέλτιστες πρακτικές για τη διατήρηση του υφιστάμενου προσωπικού, την προσέλκυση νέου προσωπικού αλλά και σε τρόπους εξοικονόμησης προσωπικού στον τομέα της φιλοξενίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται:

  • σε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, βιλών, διαμερισμάτων και τουριστικών καταλυμάτων άλλης μορφής
  • σε ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων κάθε μορφής (πλην καταλυμάτων) που απασχολούν προσωπικό όπως λ.χ. τουριστικά γραφεία, εστιατόρια, μεταφορικές επιχειρήσεις κοκ.
  • σε διευθυντικά στελέχη ξενοδοχείων
  • σε στελέχη διοίκησης ανθρωπίνων πόρων
  • σε όλους όσους ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στον τομέα της διοίκησης ανθρωπίνων πόρων και του hospitality management εν γένει.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους εγγραφούν κατά την προσέλευσή τους.

«Με ιδιαίτερη χαρά προσφέρουμε στους συντοπίτες μας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν δύο εξαιρετικά και πολύ χρήσιμα σεμινάρια με εισηγητή ένα μακροχρόνιο φίλο της Νάξου και κορυφαίο επαγγελματία στον τομέα του», τόνισε ο κ. Βαγγέλης Κατσαράς, Αντιδήμαρχος Τουρισμού. «Όλοι όσοι δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά στον τουρισμό γνωρίζουμε την αξία που έχουν οι απευθείας κρατήσεις και είναι σημαντικό να αξιοποιούμε τέτοιες ευκαιρίες επαγγελματικής επιμόρφωσης, ώστε να κάνουμε κτήμα μας τα σχετικά εργαλεία μάρκετινγκ. Εδώ και μερικά χρόνια βιώνουμε επίσης πολύ έντονα τη δυσκολία εξεύρεσης προσωπικού και θα μας φανούν χρήσιμες οι πρακτικές συμβουλές που θα παρουσιαστούν στο σεμινάριο για το πώς θα διοικήσουμε πιο αποτελεσματικά το ανθρώπινο δυναμικό στις επιχειρήσεις μας».

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares