Κυριακή, 08 Μαρτίου 2015 19:31

Νίκη στις λεπτομέρειες για τα Φανάρια [pics]

Νίκη στις λεπτομέρειες χθες για τα Φανάρια που επικράτησαν 62-58 της ΑΕ Σαντορίνης (Πανιώνιος) και έκαναν σημαντικό βήμα για την κατάκτηση μίας εκ των δύο θέσεων που θα οδηγήσουν στο Final Four Ανδρών.

THIRA OVELIXΣαφέστατα επηρεασμένες από την πολύμηνη απουσία και την αγωνιστική δράση (3 μήνες) οι δύο ομάδες “ξέχασαν” το καλό μπάσκετ και σε καμία περίπτωση δεν ικανοποίησαν τον κόσμο που βρέθηκε σε ένα παιχνίδι που δεν είχε ρυθμό και το κυρίαρχο στοιχείο του ήταν τα λάθη και το πάθος που πολλές φορές οδήγησε σε εντάσεις. Τελικά νικητής τα Φανάρια, που πήρε το ματς στις λεπτομέρειες, έχοντας έναν Χάρο που όταν η μπάλα έκαιγε έδινε λύσεις και τον πρωτοεμφανιζόμενο Καραγκάνη να δίνει πολύτιμες λύσεις. Από την άλλη οι 26 πόντοι του Παπαδόπουλου δεν φάνηκαν αρκετοί με τον MVP της Α.Ε.Σ. Να βλέπει από τον πάγκο τα τελευταία λεπτά του αγώνα λόγω τραυματισμού, πράγμα που ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα.

Μελανό σημείο η απουσία Γιατρού από τον αγώνα, που όταν χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον Παπαδόπουλο, “επιστρατεύθηκε” ο Παθολόγος κ. Λέκκας, ο οποίος ήταν θεατής.

Κλήρωση

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού η πρωτοφανής κλήρωση πριν το τζάμπολ αφού έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Ορισμών και με δεδομένη την παρουσία στο γήπεδο τεσσάρων διαιτητών (Παπαδημητρόπουλος, Κλαδιανός, Κιουλάφας και Ισιγώνης) κρίθηκε σωστό να επιλεχθούν μέσω κλήρου οι δυάδα που θα σφυρίξει το ματς. Τελικά ο κλήρος έπεσε στους Κιουλάφα και Κλαδιανό, οι οποίοι είχαν μία καλή παρουσία παρά τον βαθμό δυσκολίας που εμπεριείχε το ντέρμπι.

Από μία

Περνάμε στο καθαρά αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, όπου η κακή μέρα που βρέθηκαν πολλά από τα στηρίγματα των δύο ομάδων διαμόρφωσαν μία εικόνα που έδειχνε από νωρίς ότι καμία από τς δύο ομάδες δεν θα ήταν σε θέση να χτίσει και να κρατήσει κάποια διαφορά στο σκορ. Έτσι οι δύο ομάδες είχαν από μία περίοδο στο πρώτο ημίχρονο με τα Φανάρια μετά το 10-10 3' 27'' πριν τη λήξη του 1ου δεκαλέπτου να πατάνε γκάζι και με τρίποντα των Καραγκάνη, Ονασογλου και Χάρου να επικρατούν με 21-14.

Η 2η περίοδος εξελίχθηκε σε μία ¨μάχη¨ Παπαδόπουλου – Χάρου, με τον πρώτο να παίρνει την άτυπη νίκη πετυχαίνοντας 9 από τους 18 πόντους της ομάδας του, που μάζεψε το σκορ και πήγε με το υπέρ της 30-32 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Οριακά

Παρά το 0-6 υπέρ της Ε.Α.Σ. στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, τα Φανάρια βρήκαν τον δρόμο προς το καλάθι και με την μονομαχία των Παπαδόπουλου και Χάρου καλά να κρατεί, ο Ναξιώτης αυτή την φορά κατάφερε με 13 σχεδόν συνεχόμενους πόντους να φτάσει τους 23 στο παιχνίδι και να δώσει προβάδισμα στα Φανάρια με 45-43.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο Κατηκαρίδης και Καραγκάνης ευστοχούν σε τρίποντα με το παιχνίδι να γίνετε ισοπαλία (50-50) και τον Καραγκάνη να χρεώνεται με το 5ο φάουλ του την ώρα που ο Παπαδόπουλος παίρνει τεχνική ποινή με τον Κατηκαρίδη να χτυπά ξανά και να κάνει το 50-55 στα 6' 07''. Κάπου εκεί ο Ονάσογλου με τρίποντο και με την συνδρομή του Νίκου τα Φανάρια πέρνουν κεφάλι με 57-55 στα 2'11. Στο 1'51'' γίνετε η φάση που έπαιξε μεγάλο ρόλο στον αγώνα όταν ο Μελάς κάνει το μπάσιμο και κερδίζει το φάουλ από τον Παπαδόπουλο ο οποίος χτύπησε στο πρόσωπο και χρειάστηκε να μείνει έξω ώστε με καθυστέρηση να δεχτεί τις υπερεσίες του Γιατρου που ενώ ειχε δηλωθεί στο Φ.Α. βρισκόταν στις εξέδρες. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο μία βολή του Μελά και ένα δίποντο του Χάρου κάνουν το 60 – 55, με τον Παπαδόπουλο να μπαίνει και πάλι στο παιχνίδι και με τρίποντο να κάνει το 60-58 00.13'' πριν τη λήξη. Τα Φανάρια ψάχνουν καλά χέρια για το φάουλ και αυτό γίνετε στον Χάρο 13'' πριν το τέλος που από την γραμμή των βολών ευστοχεί στα 00.11'' και κάνει το σκορ 62-58 που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Δεκάλεπτα: 21-14, 9-18, 15-11, 17-15.

Διαιτητές ήταν οι: Κιουλάφας - Κλαδιανός

Συνθέσεις

ΑΠΑΣ τα Φανάρια (Πεταλάς): Προμπονάς 2, Χουζούρης, Μανδηλαράς 2, Καραγκάνης 13 (2), Δράκος 2, Βενιέρης, Ονάσογλου 8 (2), Χάρος 28 (2), Μουστάκης, Βουτυρόπουλος, Γιαμούρης, Μελάς 7 (1).

Α.Ε. Σαντορίνης (Πεταλωτής): Μιχαλέλης 2, Καραπτσιάς 8 (1), Λουίζι 5, Κατηκαρίδης 8 (2), Μπουραντάς, Μπαλογιάννης, Παγανιάς, Βελλίκης 5, Σέου, Παπαδόπουλος 26 (2), Παπασταματίου 3.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares