Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 02:18

Πρώτο κρούσμα κορονοϊού και στη Μύκονο

Μετά τη Σύρο και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ασθενούς με κορονοϊό ήρθε η σειρά της Μυκόνου να μετρήσει το πρώτο κρούσμα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες μία 69χρονη γυναίκα διαγνώσθηκε με τον ιό.

Η ασθενής προσήλθε στο Κέντρο Υγείας του νησιού με ύποπτα συμπτώματα, όπου και διαγνώσθηκε με κορονοϊό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας η ασθενής που προσήλθε στο Κ.Υ. με συμπτώματα λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού διαγνώστηκε με COVID-19 και αναμένεται η διακομιδή της σε νοσοκομείο της Αθήνας σήμερα το πρωί.

Η ασθενής που πρόσφατα είχε ταξιδέψει στο νησί προερχόμενη από την Αθήνα, είχε αισθανθεί αδιαθεσία και κατόπιν επικοινωνίας με τον γιατρό της παρέμεινε σπίτι της.

Λόγω της επιδείνωσης της υγείας της πριν τρεις μέρες επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας όπου και από την πρώτη στιγμή νοσηλεύτηκε σε απομόνωση στο ειδικά διαμορφωμένο isobox.

Όπως επιβεβαιώνεται στην ανακοίνωση, είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας του προσωπικού της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Μονάδας του νησιού σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ και σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης πραγματοποιείται ιχνηλάτηση όλων των επαφών της ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Με πληροφορίες από το mykonosdaily.gr 

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares