Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 00:55

2ος Κολυμβητικός Διάπλους “Θυμάμαι το Σάμινα”

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου συνδιοργανώνεται στην Πάρο ο 2ος Κολυμβητικός Διάπλους “Θυμάμαι το Σάμινα”, από την Ευζωία Wellness Activities, τον κο Κάρολο Μονόρι, την Umbrella Branding και την Hibou Alliance με την υποστήριξη του Δήμου Πάρου και πολλών τοπικών φορέων και οργανώσεων.

Εμπνευστής και Τεχνικός Υπεύθυνος του Διάπλου είναι κος Κάρολος Μονόρι προπονητής και αθλητής κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης.

Ο Κολυμβητικός αυτός Διάπλους είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα, απευθύνεται σε κολυμβητές με εμπειρία σε διασχίσεις ανοικτής θαλάσσης και διανύει απόσταση 2χλμ. Αποτελεί δε φόρο τιμής για τα θύματα, τους διασώστες και όλους όσους βοήθησαν στο ναυάγιο του Σάμινα που συγκλόνισε το πανελλήνιο.BannerSamina.jpg

Σε ανάμνηση του γεγονότος κολυμπούμε από την βραχονησίδα του Αγ. Σπυρίδωνα μέχρι το εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου στην Κορακιά της Πάρου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει κατάθεση στεφάνων στο ναυάγιο του Σάμινα και τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθήσουν από πλεούμενα όλη την διαδρομή.

Παράλληλες εκδηλώσεις: Εργαστήρι κατασκευής αναμνηστικών, ομιλίες, προβολές και δράσεις ενημέρωσης για την ασφάλεια στη θάλασσα και στα θαλάσσια αθλήματα.

Επίσης, τη διοργάνωση θα τιμήσει με την παρουσία του και τη συμμετοχή του, ο αργυρός Ολυμπιονίκης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο στο άθλημα της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, Σπύρος Γιαννιώτης και ο προπονητής του Νίκος Γέμελος καθώς και σημαίνουσες προσωπικότητες από το χώρο της μαραθώνιας κολύμβησης.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής, εκτός από το να τιμήσει τις μνήμες όσων χάθηκαν καθώς και τους ανθρώπους που συμμετείχαν και βοήθησαν στη διάσωση των ναυαγών, είναι να ευαισθητοποιήσει για τους κινδύνους της θάλασσας, τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται στην ανοιχτή θάλασσα, το σεβασμό στη φύση και τελικά τον σεβασμό στη ζωή πάνω απ' όλα.

Ο διάπλους θα πραγματοποιηθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά φέτος σε συνδυασμό με το 7ο Τρίαθλο Πάρου και το 2ο mini Park Aquathlon, μία σημαντική αθλητική διοργάνωση ,θεσμό για την Πάρο που θα γίνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου. Απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους άνω των 13 ετών και περιλαμβάνει 500μ κολύμβηση 15χλμ ποδηλασία δρόμου και 2,5χλμ off road τρέξιμο ενώ οι μικροί αθλητές 5 -12 ετών μπορούν να λάβουν μερος στο mini Park Aquathlon, ένα δίαθλο κολύμβησης και εκτός δρόμου τρεξίματος.

Με αυτό τον τρόπο, θα δοθεί η ευκαιρία σε αθλητές και συνοδούς εντός και εκτός Πάρου να συμμετέχουν στα δύο αθλητικά γεγονότα καθώς και στις παράλληλες εκδηλώσεις τους απολαμβάνοντας την πανέμορφη φύση και την Παριανή φιλοξενία.

Σας περιμένουμε όλους για ένα αθλητικό διήμερο γεμάτο ενέργεια, συναισθήματα και δυνατές εμπειρίες.

Τον Κολυμβητικό Διάπλου στηρίζουν: η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου, το Λιμεναρχείο Πάρου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Κυκλάδων, το Σωματείο Επαγγελματιών Αλιέων Πάρου και πολλοί ακόμα τοπικοί φορείς, επιχειρήσεις και οργανώσεις.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Parosweb.com, SportCyclades.gr, Koinignomi.gr

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του event www.samina-swimming.gr και στη σελίδα στο facebook www.facebook.com/remembersamina/

Χρήσιμα Links:

Ευζωία Wellness Activities https://efzoiawellness.wordpress.com/

Περιβαλλοντικό & Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου http://www.parospark.gr/

Φωτογραφίες από το πρώτο διάπλους

19.jpg18.jpg17.jpg16.jpg8.jpg1.jpg

Κατηγορία ΚΟΛΥΜΒHΣΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares