Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 10:25

Συνέντευξη τύπου για την εβδομάδα «Δημήτριος Βικέλας» [vid]

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την εβδομάδα του προγράμματος: «Αθλητική, Ολυμπιακή, Παραολυμπιακή Παιδεία, Ιστορία και Αξίες ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού που θα διεξαχθεί στη Σύρο, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο, το διάστημα 6-12 Απριλίου.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Αλέξανδρος Αθανασίου και η επικεφαλής του προγράμματος «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» του Υπουργείου κα Ιλεάνα Κλοκώνη, παρουσία της Αντιδημάρχου Τουρισμού κας Χρηστιάννας Πάπιτση, του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας κ. Γιάννη Μαραγκού, του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νίκου Σκευοφύλαξ και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για θέματα Αθλητισμού κ. Δομένικου Σαγκινέτου, αναφέρθηκαν στο σχέδιο δράσης του προγράμματος για τη Σύρο, το οποίο περιλαμβάνει αθλητικές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις και έχει δύο πυλώνες:

Α) 6-7 και 9 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Μιαούλη στη Σύρο αθλητικές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές δράσεις για τα αθλητικά σωματεία και τους πολίτες του νησιού στο πλαίσιο «Αθλητισμός για Όλους» και
Β) 8-12 Απριλίου 2024 δράσεις Αθλητικής – Ολυμπιακής – Παραολυμπιακής Παιδείας στα σχολεία της Σύρου σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Η πλατεία της Σύρου ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρόγραμμα που εμπνεύστηκε ο Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα έχουν μικροί και μεγάλοι την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε βιωματική προσέγγιση Ολυμπιακών Αθλημάτων.
Επίσης, ετοιμάζεται μια υπέροχη διαδρομή προς τιμή του σπουδαίου Συριανού Δημητρίου Βικέλα «Στα βήματα της Ιστορίας του Δ.ΒΙΚΕΛΑ», όπως ανακοινώθηκε στη συνέντευξη τύπου, όπου θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν μια ειδική ξενάγηση.
Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα λάβουν μέρος πρωταθλητές, περισσότεροι από δέκα Ολυμπιονίκες και μέλη της ομάδας Legends Euro2004.

Τη Συνέντευξη Τύπου μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ:

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares