×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 00:08

Τρία χρόνια από το ατύχημα του Μάικλ Σουμάχερ [vid &pics]

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, ο Μίχαελ Σουμάχερ τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι ενώ κάνει σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Το ατύχημα πάντως έγινε σε σημείο που βρίσκεται εκτός της πίστας που έκανε σκι. Η βοήθεια που του παρασχέθηκε ήταν άμεση. Οι τραυματιοφορείς έφτασαν κοντά του σε διάστημα οκτώ λεπτών. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο Μουτιέ (στις 11:53 τοπική ώρα) και ενώ ο Σουμάχερ είχε ακόμη τις αισθήσεις του. Το νοσοκομείο στο Μουτιέ δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το συμβάν και ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στη γειτονική Γκρενόμπλ (στις 12:45 τοπική).


Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν τα γαλλικά ΜΜΕ, τα τραύματα που έφερε ο Σουμάχερ ήταν πιο σοβαρά απ' ότι αρχικά έδειχναν. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και οι γιατροί τον υπέβαλαν σε τεχνητό κώμα. Ο Σουμάχερ υποβλήθηκε σε δύο νευροχειρουργικές επεμβάσεις, καθώς είχε εγκεφαλική αιμορραγία.

Μελέτη του βίντεο και φωτογραφικού υλικού από την κάμερα που ήταν στο κράνος του Σουμάχερ από τις γαλλικές αρχές δείχνουν πως ο Σουμάχερ δεν έκανε σκι με μεγάλη ταχύτητα την ώρα που χτύπησε. Ερευνάται αν ο Σουμάχερ μείωνε την ταχύτητά του πριν το ατύχημα, πιθανώς επειδή δεν αισθανόταν καλά.

Στις 16 Ιουνίου του 2014, η μάνατζερ του Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ, προχώρησε σε ανακοίνωση όπου ενημέρωσε πως ο Σουμάχερ βγήκε από το κώμα, ενώ μεταφέρθηκε και από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου νοσηλεύονταν για 6 μήνες σε άγνωστο μέρος, ώστε να ξεκινήσει την αποθεραπεία του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τι πραγματικά συμβαίνει με την υγεία του Σουμάχερ;

Οι φίλοι της Φόρμουλα 1 «κρέμονται από τα χείλη» του Ρος Μπράουν, κάθε φορά που ως παλαιός συνεργάτης και φίλος του Μίκαελ Σουμάχερ, μιλά για θετικά σημάδια και βελτίωση της υγείας του οδηγού που αγαπήθηκε από εκατομμύρια φιλάθλους.

Λίγες όμως ημέρες πριν, σε συνέντευξη του στη βρετανική εφημερίδα The Guardian, δείχνει μάλλον να «οπισθοδρομεί» από τις θετικές του δηλώσεις.

«Τον επισκεπτόμαστε συχνά και ελπίζουμε και προσευχόμαστε ότι μια μέρα θα ανακάμψει. Αναφέρεται ότι είπα πως η υγεία του βελτιώνεται και δεν ήταν αυτό που πραγματικά εννοούσα. Η οικογένεια του φροντίζει για την ανάρρωση του μακριά από τη δημοσιότητα και εγώ αυτό πρέπει να το σεβαστώ. Έτσι, δεν θέλω να σχολιάσω την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, πέρα από το γεγονός ότι είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα δούμε τον Μίκαελ κάποια στιγμή στο μέλλον όπως τον γνωρίσαμε».

 Ross_Brawn.jpg

 Αναφερόμενος στη στιγμή που ενημερώθηκε για το τραγικό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ πριν από τρία χρόνια, έπειτα από το οποίο έπεσε σε κώμα και από το οποίο ανακάμπτει σιγά-σιγά, ο Μπράουν δήλωσε: «Ταξίδευα προς τη Σκωτία για το νέο έτος όταν μου τηλεφώνησε η προσωπική του βοηθός. Αμέσως ακυρώσαμε τα σχέδιά μας και πήγαμε να τον δούμε από κοντά. Ήταν μια τραγικά τραυματική εμπειρία για την οικογένεια του και συγκλονιστικό για εμάς. Ο Μίκαελ είχε ένα τόσο ισχυρό χαραχτήρα και καθ΄ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής του καριέρας υπέφερε μόνο από ένα σπασμένο πόδι. Η ειρωνεία του να συμβεί όλο αυτό κατά τη διάρκεια της ήσυχης ζωής του εκτός Φόρμουλα 1 ήταν τρομερή».

 Πως είναι αυτόν τον καιρό

Έκτοτε, πολλά έχουν γραφτεί για την κατάσταση της υγείας του Γερμανού υπέρ-πρωταθλητή της Φόρμουλα 1.

Τον Δεκέμβριο του 2015, το γερμανικό περιοδικό Bunte -επικαλούμενο μαρτυρία ενός φίλου του Σουμάχερ- υποστήριξε ότι ο 47χρονος -εφτά φορές- πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, μπορούσε να περπατήσει ξανά.

Συγκεκριμένα είχε γράψει: Μπορεί να είναι αδύνατος, ωστόσο καταφέρνει και κάνει μερικά βήματα, ενώ έχει τη δυνατότητα να σηκώνει και το χέρι του.

dimos_1.jpg

Θέση για το συγκεκριμένο θέμα είχε πάρει πριν μερικούς μήνες και η μάνατζερ του Γερμανού, Σαμπίνε Κεμ.

«Οι συγκεκριμένες εικασίες είναι δείγμα ανευθυνότητας. Δεδομένης της σοβαρότητας των τραυμάτων του, η προστασία της ιδιωτικής του ζωής είναι πολύ σημαντική. Δυστυχώς δίνουν ψεύτικες ελπίδες, εμπλέκοντας πολλούς ανθρώπους» είχε πει η Κεμ.

 

 

Κατηγορία Σαν σήμερα

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares