Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 19:21

Έσπασε το σερί της Ελλάς Σύρου με γκολ στο buzzer-beater στη Ρόδο

Στη Ρόδο σταμάτησε σερί (6 νίκες) της Ελλάς Σύρου, όπου παρόλο που ήταν ανώτερη από τους γηπεδούχους πλήρωσε μία στιγμή αδράνειας στο 89', γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 και φεύγοντας τελικά με άδεια χέρια από το ''σμαραγδένιο νησί''.

Η ήττα αυτή δεν στοίχησε βαθμολογικά στην Ελλάς Σύρου που παραμένει στην 5η θέση τους βαθμολογικού πίνακα του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής, ενώ από την πλευρά της η Ρόδος επέστρεψε στις νίκες μετά από 5 αγωνιστικές.

Η ροή του ματς

Aρκετά καλό ρυθμό είχε η αναμέτρηση από το ξεκίνημα της, με τις δυο ομάδες να παίζουν ορθολογικό ποδόσφαιρο δίχως σκοπιμότητες. Η πρώτη μεγάλη στιγμή άνηκε στην Ρόδο. Στο 8ο λεπτό ο Δούμτσης αφού έκλεψε την μπάλα από τον Οικονομόπουλο βρέθηκε απέναντι από τον Μουλαρά, με τον τερματοφύλακα της Ρόδου να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η Ελλάς Σύρου απάντησε στην ευκαιρία των «πρασίνων» δυο λεπτά αργότερα. Ο Αθανασόπουλος απόκρουσε το σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής ο Μελισσόπουλος και ο Μούντριχας που πήρε το «ριμπάουντ» αστόχησε από κοντά. Στο 12′ ο Ζαχαρός με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα δίπλα από την εστία του Μουλαρά, ενώ στο 14′ ο τερματοφύλακας της Σύρου μάζεψε στην γωνία του το νέο σουτ που δοκίμασε ο Ζούνης.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου με τον Μπακατσέλο, παρόλα αυτά το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από την εστία του Αθανασόπουλου. Από εκεί και έπειτα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ελαφρώς με την επόμενη αξιόλογη τελική να σημειώνεται στο 32′ με την κεφαλιά του Μπαρμπαρούση, έπειτα από σέντρα του Δούμτση να μην ανησυχεί τον Μουλαρά. Η Ελλάς έχασε μοναδική ευκαιρία στο 37′ για να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν μετά από ωραία επιθετική συνεργασία, ο Ζάχι αστόχησε από θέση τετ α τετ. Οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση τους στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν άλλη αξιόλογη φάση με το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

H Ελλάς μπήκε ελαφρώς καλύτερα στην επανάληψη και είχε τις δυο πρώτες φάσεις του δευτέρου ημιχρόνου. Αρχικά, στο 50′ ο Μούντριχας με σουτ από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασόπουλου, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Ρόδου απέκρουσε εύκολα το σουτ του Μηνά. Η πρώτη υποψία φάσης για την Ρόδο σημειώθηκε στο 62ο λεπτό. Ο Μπαρμπαρούσης έκλεψε την μπάλα από τον Οικονομόπουλο μέσα στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έκανε το παράλληλο γύρισμα για τον επερχόμενο Δούμτση με τον αμυντικούς των φιλοξενούμενων να προλαβαίνουν σωτήρια και να απομακρύνουν σε κόρνερ. Δυο λεπτά αργότερα η Ελλάς απείλησε εκ νέου με το σουτ του Μελισσόπουλου από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής να κοντράρει σε πόδια αμυνόμενων και να φεύγει δίπλα από την εστία του Αθανασόπουλου.

Η Ρόδος παρότι δεν δημιουργούσε τις κλασσικές ευκαιρίες έβγαζε καλή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, παρόλα αυτά υστερούσε στην τελική προσπάθεια. Η Ελλάς λίγο έλλειψε να πάρει προβάδισμα στο 73ο λεπτό, όταν μετά από κακή απομάκρυνση του Τρόκα, η μπάλα στρώθηκε στον Μελισσόπουλο, με τον τελευταίο να μην πιάνει καλά το σουτ στην κίνηση από κοντά στέλνοντας την μπάλα άουτ. Η Ρόδος είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο δυο λεπτά αργότερα. Ο Τρόκα με σέντρα ακριβείας σημάδεψε τον Μπαρμπαρούση, όμως η κοντινή κεφαλιά του επιθετικού της Ρόδου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μουλαρά.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι οδηγείται στην ισοπαλία, η Ρόδος κατάφερε ένα λεπτό πριν το φινάλε του αγώνα να πετύχει το γκολ της νίκης. Πιο συγκεκριμένα, η εκτέλεση φάουλ του Λίμα σταμάτησε στο τοίχος των ποδοσφαιριστών της Ελλάς. Ο Δούμτσης που έγινε δέκτης της μπάλας με νέα σέντρα σημάδεψε τον Καρδάμη, ο οποίος μπήκε στην πορεία της μπάλας και μετά από άψογο κατέβασμα με το στήθος πλάσαρε εύστοχα από κοντά για το 1-0 μέσα σ’ έξαλλους πανηγυρισμούς. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Δημητρακόπουλου δεν άλλαξε κάτι με την Ρόδο να κρατάει την νίκη και την παραμονή της στην Γ’ Εθνική.

Διαιτησία
Δημητρακόπουλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Τραντάς, Τζανής (Αθηνών)

Οι συνθέσεις
Α.Σ. Ρόδος(Μιχάλης Χαρίτος): Αθανασόπουλος, Τρόκα(81′ λ.τ. Γκολφινόπουλος), Καψάλης, Ζαχαρός, Καρδάμης, Ζαννάκης(72′ Μπουρνέλης), Μπαρμπαρούσης, Λίμα, Ζούνης, Τσιακήρογλου(46′ Πατσιαβούρας), Δούμτσης(90′ Ζόγκας)

Ελλάς Σύρου(Παναγιώτης Χριστοφιλέας): Μουλαράς, Ζαφείρης, Συριανός(86′ Ρούσσος), Μούντριχας, Bossio, Παυλόπουλος(60′ Κασάπης), Μηνάς, Μελισσόπουλος, Οικονομόπουλος(80′ Παράβαλος), Ζάχι, Μπακατσέλος(46′ Πρεβεζιάνος)

Με πληροφορίες από το xxsports.org (Φώτης Καστρενός)

Κατηγορία Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares