Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 10:50

Μανώλης Καβάλλης: Οι 12 προτάσεις για την ανάπτυξη της Αντιπάρου

Ο Μανώλης Καβάλλης, ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πάρου-Αντίπαρου, με το συνδυασμό Μπροστά το Νότιο Αιγαίο, με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιώργο Χατζημάρκο, κατέθεσε τις προτάσεις για την Αντίπαρο τις οποίες όπως αναφέρει εκπόνησε μετά από εκτενή συλλογή δεδομένων και προσεκτική επεξεργασία προς τους υποψήφιους δημοτικούς άρχοντες για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, αλλά και για τη θέσπιση κοινών προτεραιοτήτων.

Όπως επίσης επισημαίνει ο Μανώλης Καβάλλης που υποστηρίζει την υποψηφιότητα του με προτάσεις και σχέδιο, η αφοσίωση και η αγάπη του στο νησί της Αντιπάρου, τον οδήγησε να επεξεργαστεί ένα συνεκτικό πλαίσιο προτάσεων, το οποίο έθεσε τόσο στον Δήμαρχο Αντιπάρου κο Αναστάσιο Φαρούπο, όσο και στον Αντιδήμαρχο Αντιπάρου κ. Αρτέμη Τριαντάφυλλο, οι οποίοι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι  στις επερχόμενες εκλογές.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης, στόχος του είναι -σε περίπτωση εκλογής του- η στενή και αγαστή συνεργασία με το Δήμο Αντιπάρου στο κοινό πλαίσιο προτεραιοτήτων και προτάσεων για την ανάπτυξη της Αντιπάρου:

«Προφανώς και οι υποδομές αποτελούν προτεραιότητα για την Ανάπτυξη.
Το ΕΣΠΑ, οι Περιφερειακές Υπηρεσίες, η Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου, οι Δήμοι, σχεδιάζουν, μελετούν υλοποιούν τα έργα υποδομών.
Σαφώς κάθε Περιφερειακός Σύμβουλος συμβάλλει στην ωρίμανση και επίσπευση των έργων.
Όμως ένας Περιφερειακός Σύμβουλος οφείλει να έχει ένα συνολικότερο όραμα για τα νησιά της Πάρου και Αντιπάρου, που προϋπόθεση είναι οι υποδομές - όχι αυτοσκοπός.
Είναι και πολλά άλλα που πρέπει να γίνουν!
Η συνδρομή όλων των ενεργών πολιτών είναι αναγκαία!

Θέλουμε ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!
Θέλουμε ένα κοινό όραμα για όλους τους πολίτες!
Θέλουμε ενεργή αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες!» 

12 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΒΑΛΛΗΣ

  • Επέκταση του Βιολογικού προκειμένου να καταστεί επαρκές και βιώσιμο σύστημα για τις επόμενες δεκαετίες

Η μεγάλη επισκεψιμότητα του νησιού, την θερινή περίοδο αιχμής καθιστά πλέον αναγκαία την επέκταση του ΕΕΛ στη θέση Χαρκιά με τη μέθοδο των τεχνητών υγροτόπων που είναι περιβαλλοντικά φιλική, αλλά και την επαναχρησιμοποίηση του νερού για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών του νησιού. 

  • Κατασκευή Περιφερειακής οδού από το λιμάνι και βορείως του οικισμού προς το Σιφνέικο Γιαλό

Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ωρίμανση του έργου που αφορά τόσο τις
μελέτες, όσο και τη διασφάλιση της χρηματοδότησης

  • Περιβαλλοντικά φιλική και σύγχρονος τρόπος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων

Να γίνει προσαρμογή του τρόπου διαχείρισης των στερεών αποβλήτων με σύγχρονους τρόπους και σεβασμό στο περιβάλλον με τη δημιουργία ΣΜΑ, ΣΜΑΥ(Σταθμός μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών,) Μονάδα Κομποστοποίησης και Πράσινο Σημείο.

  • Υδρευτικό δίκτυο στον κάμπο Αντιπάρου

Να πραγματοποιηθεί η τροποποίηση της υπάρχουσας μελέτης και θα επισπευσθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την κατασκευή του δικτύου ύδρευσης στον Κάμπο Αντιπάρου μέσω προγραμματικής Σύμβασης με την περιφέρεια

  • Ανάδειξη και ανάπλαση της παραλίας Σιφνέικου

Να προχωρήσουν οι δράσεις ανάδειξης και ανάπλασης της περιοχής, όπου ενδεικτικά θα συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία πάρκου αναψυχής με υπαίθριο γυμναστήριο και παιδική χαρά, κέντρο κυκλοφοριακής αγωγής.

  • Δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου στις Γαλανταριές

Αφορά στην κατασκευή κλειστού γηπέδου στεγασμένου με «μπαλόνι» που αποτελεί μία έξυπνη και οικονομική λύση στέγασης των εγκαταστάσεων.

  • Δράσεις συμπερίληψης για ΑμεΑ

Να ανατεθεί και να ολοκληρωθεί η μελέτη προσβασιμότητας ώστε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια στην Αντίπαρο να είναι επισκέψιμα σε άτομα με αναπηρία

  • Συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων σε ενήλικες

Να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν σε συνεργασία με τα Κέντρα Εκπαίδευσης και την εκπαιδευτική κοινότητα δράσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων και νέων ικανοτήτων σε ενήλικες μέσα από δράσεις αλληλεγγύης και την ταυτόχρονη αξιοποίηση των σχολικών χώρων

  • Διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της Αντιπάρου με νέες δράσεις που σέβονται την ταυτότητα και τα πλεονεκτήματα του νησιού.

Προώθηση νέων σύγχρονων δραστηριοτήτων που ταιριάζουν στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία του νησιού και εντάσσον νέες μορφές τουρισμού,, όπως περιπατικός, καταδυτικός, αθλητικός, εκκλησιαστικός, γαμήλιος, πολιτισμικός, γαστρονομικός τουρισμός, οικοτουρισμός, αγροτουρισμός, εθελοντικός τουρισμός, σπηλαιοκατάδυση)

  • Δημιουργία νέων τουριστικών υποδομών για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού

Να ξεκινήσουν οι αναγκαίες διαδικασίες σχεδιασμού και μελέτης για την ανάδειξη μονοπατιών και περιπατητικών διαδρομών, για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου, την εξερεύνηση και ανάδειξη του σπηλαίου της Αμφιτρίτης που εντοπίστηκε πρόσφατα από δύτες της Ελληνικής Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας.

  • Διοργάνωση νέων σύγχρονων αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων

Να αναπτυχθούν συνεργασίες με διοργανωτές και την τοπική κοινότητα για την διοργάνωση
καινοτόμων εκδηλώσεων όπως διάπλους, αγώνες τρεξίματος, κ.ά.

ΟΙ 3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ
ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

προτασεις για αντιπαρο

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares