Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 22:47

Αλλαγή φιλοσοφίας με το «καλημέρα»

Ο φετινός Πανναξιακός δεν θα μοιάζει επ' ουδενί με αυτόν της περασμένης σεζόν. Αυτό είναι σίγουρο. Αν το φετινό εγχείρημα αποδειχθεί θετικό, ή αρνητικό, μόνο ο χρόνος θα το δείξει.

Πάντως, με το «καλημέρα» φαίνεται πως κάτι αλλάζει στο συγκρότημα της Νάξου κι αυτό δεν είναι άλλο από την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Ο Τάσος Βάβουλας το ξεκαθάρισε από την αρχή πως οι «κυανόλευκοι» θα είναι δεμένοι ως σύνολο, θα πρεσάρουν σε όλο το γήπεδο και θα φεύγουν σαν …σφαίρα στον αιφνιδιασμό.

Στο πρώτο φιλικό της νέας σεζόν και μάλιστα επί αθηναϊκού εδάφους ο Πανναξιακός ηττήθηκε στο κλειστό γήπεδο των Τραχώνων από τον Άλιμο με σκορ 63-56 (ημίχρονο 29-29). Παρά το γεγονός πως ακόμα η ομάδα δεν έχει ακόμη ενισχυθεί και η προετοιμασία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, έδειξε καλά στοιχεία που σίγουρα με την έλευση των καινούργιων παικτών θα δέσει ως σύνολο.

Εκτός από τον Παναγιώτη Καλαβρό που δεν ταξίδεψε στην Αθήνα, αφού αντιμετωπίζει μυϊκούς πόνους στη φτέρνα του δεξιού του ποδιού, στο παιχνίδι του Σαββάτου δεν αγωνίστηκε και ο Νίκος Μυλωνάς. Ο αρχηγός του Πανναξιακού παρότι ταξίδεψε την Παρασκευή το βράδυ στην πρωτεύουσα, ένιωσε ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα του αριστερού του ποδιού το πρωί του Σαββάτου και προτιμήθηκε να μείνει στον πάγκο με τα πολιτικά.

«ΠΕΝΤΑΡΙ» Ο ΜΑΚΑΡΗΣ – «ΠΟΛΥΒΟΛΟ» Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΑΡΕΣΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ

Με αυτά και με αυτά ο Βάβουλας επιστράτευσε τον έτερο αρχηγό του Πανναξιακού Σπύρο Μάκαρη να αγωνιστεί στην θέση του σέντερ και τα πήγε πολύ καλά. Πέτυχε 16 πόντους, ενώ ο έτερος των παλαιών Παναγιώτης Πολίτης σημείωσε 9 με τρία τρίποντα δύο εκ των οποίων στο τέλος της τρίτης περιόδου δείχνοντας πως και φέτος θα αποτελέσει μια πολύ καλή λύση έξω από την γραμμή των 6μ.75.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι νεαροί ταλαντούχοι αθλητές του συλλόγου, οι Γιάννης Μαγγιώρος, Νίκος Αρτσάνος και Βασίλης Καραγιάννης, οι οποίοι άρπαξαν την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε αφήνοντας τον προπονητή τους σε γενικές γραμμές ικανοποιημένο από την προσπάθεια.

Επόμενο φιλικό επί αθηναϊκού εδάφους για τον Πανναξιακό, αύριο Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι στο κλειστό του Κορυδαλλού με αντίπαλο την Προοδευτική.

ΒΑΒΟΥΛΑΣ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ

Θετικά ήταν τα πρώτα συμπεράσματα του προπονητή του Πανναξιακού Τάσου Βάβουλα από την εικόνα των παικτών του στο πρώτο φιλικό εν όψει της νέας σεζόν.

«Σε γενικές γραμμές πήγαμε καλά αν και έχουμε κάνει πολύ λίγες προπονήσεις», δήλωσε ο 42χρονος τεχνικός στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας Ιωάννη Νοταρά και πρόσθεσε: «Τα παιδιά έδειξαν πολύ διάθεση. Δείχνουν να θέλουν να παίξουν το καινούργιο στυλ παιχνιδιού με πιεστικές άμυνες, πολύ τρέξιμο και καλό passing game».

Τι ήταν αυτό που του άρεσε περισσότερο από τους παίκτες του; «Μου άρεσε πολύ η διάθεση που έδειξαν κυρίως για την άμυνα. Ακόμη και από τους μικρούς, οι οποίοι έδειξαν πως μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ. Σίγουρα το πρώτο φιλικό δεν ήταν πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εκτιμώ πως κάθε ένα παιχνίδι είναι διαφορετικό, να κοιτάμε πάντα τα θετικά και να κοιτάμε μπροστά».

Αναφορικά για την έλευση των καινούργιων παικτών στην Νάξο, ο Βάβουλας επεσήμανε: «Ευελπιστούμε κάθε ένας παίκτης που θα έρθει στον Πανναξιακό θα μας δώσει κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό στην ομάδα πάντα προσαρμοσμένοι στο πλάνο που έχουμε που δεν είναι άλλο από το να τρέξουμε και να παίξουμε όμορφο και πιεστικό μπάσκετ. Θεωρώ πως όλοι τους θα βοηθήσουν στο μέγιστο δυνατό που μπορούν».

Τέλος, αναφέρθηκε στο πότε περιμένουμε να ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα: «Τα πράγματα σε ό,τι αφορά τον μεταγραφικό τομέα έχουν προχωρήσει αρκετά. Νομίζω πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε και τα πρώτα ονόματα».

  • Η τεχνική ηγεσία και οι παίκτες του Πανναξιακού θέλουν να ευχαριστήσουν δημόσια την ακτοπλοϊκή εταιρία «Blue Star Ferries», για την έκδοση των εισιτηρίων τους προκειμένου να παραστούν στην Αθήνα για φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας.

  • IMG_20160910_170808.jpgIMG_20160910_165311.jpgIMG_20160910_170515.jpg
Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares