Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 19:39

Το ''ΟΧΙ'' του ΑΟΣ στέλνει Θύελλα ή Άνω Μερά στη Γ΄Εθνική

Μπορεί η προκήρυξη της Γ΄Εθνικής που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα να αναφέρει ξεκάθαρα ότι δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα έχουν μόνο οι πρωταθλητές, όμως η παράγραφος 6 του άρθρου 4 του ΚΑΠ αφήνει ανοιχτό παράθυρο για τη συμμετοχή του δευτεραθλητή ή του τριταθλητή του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα ήδη υπάρχουν φήμες ότι η ΕΠΟ, βλέποντας ότι αρκετές πρωταθλήτριες ομάδες ανα την Ελλάδα δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, σκοπεύει να κάνει εφαρμογή του άρθρου του ΚΑΠ και να απευθυνθεί στους υπεραθλητές, μάλιστα στην παράγραφο 6 αναφέρεται ότι, αν υπάρξει άρνηση από τον δευτεραθλητή, τότε σειρά παίρνει ο 3ος του πρωταθλήματος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, εάν και εφόσον επιβεβαιωθεί η πρόθεση του πρωταθλητή μας ΑΟ Σύρου να μην δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικης με την προθεσμία να εκπνέει στις 14 Αυγούστου, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει πρόταση στη Θύελλα Καμαρίου και αν και αυτή με τη σειρά της αρνηθεί, σειρά θα πάρει η Άνω Μερά.

Μένει να δούμε λοιπόν αν η ΕΠΟ κάνει χρήση αυτού του άρθρου, καθώς όπως αναφέρει η προκήρυξη είναι η αρμόδια για να λάβει κάθε απόφαση που δεν αναγράφεται σε αυτή.

Δείτε τη σχετική παράγραφο του άρθρου 6

Άρθρο 4 Συμμετοχή Ομάδων στα Πρωταθλήματα

6. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας γίνεται πάντοτε με τον προκαθοριζόμενο εκάστοτε στην προκήρυξή του αριθμό ομίλων και ομάδων. Οι προβιβαζόμενες ετησίως ομάδες προέρχονται από την Α΄ κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων των ΕΠΣ. Σε περίπτωση που μία πρωταθλήτρια Α΄ κατηγορίας τοπικού πρωταθλήματος Ε.Π.Σ. δικαιούμενη να προβιβαστεί δεν δηλώσει συμμετοχή για οποιοδήποτε λόγο στο ως άνω πρωτάθλημα, τότε αντικαθίσταται από την δευτεραθλήτρια και αν αυτή επίσης δεν μπορεί ή δεν δηλώσει συμμετοχή, από την τριταθλήτρια. Αν υπάρξουν δικαιούχες ομάδες που δεν δηλώσουν συμμετοχή και δεν υπάρξει η δυνατότητα να αντικατασταθούν με τον εδώ προβλεπόμενο τρόπο, τότε δεν συμπληρώνονται με άλλο τρόπο και το πρωτάθλημα διεξάγεται με λιγότερες ομάδες. Για τα λοιπά πανελλήνια πρωταθλήματα (γυναικών και ποδοσφαίρου άμμου), ευθύνης της Ε.Π.Ο., όπως και τα πρωταθλήματα ευθύνης των Ε.Π.Σ. αποφασίζει η κάθε διοργανώτρια με την αντίστοιχη προκήρυξή τους.

Κατηγορία Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares