Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 21:10

Κρέμασε τα παπούτσια του ο Κατσουράνης

«Όλα έχουν ένα τέλος»… Με αυτές τις τέσσερις λέξεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitterο Κώστας Κατσουράνης δημοσιοποίησε την απόφασή του πως αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Έπειτα από 19 χρόνια σπουδαίας καριέρας, ο επί σειρά ετών αρχηγός της εθνικής μας ομάδας και πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του!!!

Λίγη ώρα μετά το τελευταίο όπως αποδείχθηκε παιχνίδι του στην Αυστραλία, ο Κώστας Κατσουράνης ανακοίνωσε την αποχώρησή του απ’ την ενεργό δράση, σε ηλικία 36 ετών.
«Πολλά ευχαριστώ στους συμπαίκτες, στους προπονητές, σε όλους τους συνεργάτες και στους φιλάθλους που με σέβονται και με εκτιμούν. 19 χρόνια!», δήλωσε ο Κώστας Κατσουράνης.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ

Η πορεία του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως …κινηματογραφική. Με τίτλους, διακρίσεις, μεγάλες ομάδες. Μια σπουδαία καριέρα για τον «Κατσούρ» που ξεκίνησε από το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αχαΐας με τη Δόξα Χαλανδρίτσας στην Α΄ κατηγορία. Σε ηλικία 17 χρονών πήγε στην Παναχαϊκή, με την οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής την περίοδο 1996-97.

Την περίοδο 2002-2003 πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ κι ενώ στο τέλος του συμβολαίου του με την Παναχαϊκή, είχε διαπραγματευτεί με τον Παναθηναϊκό, χωρίς όμως επιτυχία. Ακολούθησαν συζητήσεις με τον Ολυμπιακό, οι οποίες επίσης δεν οδήγησαν πουθενά και τελικά κατέληξε στην ΑΕΚ, υπογράφοντας συμβόλαιο τριών ετών.

Στους "κιτρινόμαυρους" ο Κατσουράνης έγινε αμέσως αναπόσπαστο τμήμα της ομάδας. Η περίοδος 2004-2005 ήταν η πιο σημαντική στην καριέρα του στην Ένωση, αφού με τα 12 τέρματα που σημείωσε, την οδήγησε σε μια σκληρή μάχη για τον τίτλο, τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση.

Την εποχή εκείνη η Βέρντερ Βρέμης εξέφρασε ισχυρό ενδιαφέρον για τον Έλληνα αμυντικό, αλλά ο Κατσουράνης μαζί με τον τότε πρόεδρο Ντέμη Νικολαϊδη αποφάσισε να απορρίψει την προσφορά. Το 2005-2006 οδήγησε την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση για το πρωτάθλημα και στην έξοδο στο ChampionsLeagueτης επόμενης περιόδου.

Τελικά, το καλοκαίρι του 2007 αποχώρησε από την ΑΕΚ και ακολούθησε τον Φερνάντο Σάντος στην Πορτογαλία και δη στην Μπενφίκα έναντι αμοιβής 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, όπου και παρέμεινε τρία χρόνια.

Τον Ιούνιο του 2009 επανήλθε στην Ελλάδα εντασσόμενος στο δυναμικό του Παναθηναϊκού, με τον οποίο στην πρώτη του χρονιά κατέκτησε το νταμπλ.

Στις 3 Οκτωβρίου 2012 λύθηκε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό και τον Ιανουάριο του 2013 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ, όπου παρέμεινε 1,5 χρόνο έχοντας συνολικά 48 συμμετοχές και 6 τέρματα στο πρωτάθλημα.

Την 1η Οκτωβρίου 2014 ανακοινώθηκε η απόκτησή του από την ινδική Πούνε Σίτι, όντας ο δεύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της ασιατικής χώρας, έπειτα από τον Αλέξανδρο Τζόρβα.

Την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων του 2014 ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τον Ατρόμητο Αθηνών, όπου υπέγραψε συμβόλαιο εξάμηνης διάρκειας, με την ολοκλήρωση του οποίου αποχώρησε από τον σύλλογο.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 ήρθε σε συμφωνία με την αυστραλιανή Χάιντελμπεργκ Γιουνάιτεντ. Μικρή και μάλλον …τραυματική ήταν η εμπειρία του στην Αυστραλία, αφού η τελευταία του συμμετοχή, αφού η ομάδα της Χαϊδελβέργης, την οποία ενίσχυσε για ένα μόνο παιχνίδι, γνώρισε βαριά ήττα με 5-0 από τη Μέλμπουρν Σίτι στα προημιτελικά του κυπέλλου.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στην εθνική Ελλάδος, ο Κατσουράνης ήταν ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στον θρίαμβο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004 στην Πορτογαλία, συμμετέχοντας και στους έξι αγώνες που έδωσε η ελληνική ομάδα. Εν συνεχεία πήρε μέρος στους προκριματικούς του Μουντιάλ 2006, κατά τους οποίους σημείωσε το πρώτο του τέρμα, στον αγώνα εναντίον του Καζακστάν.

Έχει λάβει επίσης μέρος στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2005, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008, στο Μουντιάλ του 2010 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012, αγωνιζόμενος ως βασικός σε όλους τους αγώνες των τελικών φάσεων.

Υπήρξε μέλος της αποστολής που συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία, αγωνιζόμενος τρεις φορές.

Έγινε ο τέταρτος ποδοσφαιριστής που έφτασε τις 100 συμμετοχές με τη «γαλανόλευκη» μετά τους Γιώργο Καραγκούνη, Θοδωρή Ζαγοράκη και Άγγελο Μπασινά, ενώ βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα με 116.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΟΤΑΡΑΣ

Katsour 1Katsour 2Katsour 3Katsour 4Katsour 5Katsour 6Katsour 7Katsour 8Katsour 9Katsour 10

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares