Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 20:39

Την ισονομία των διαιτητών ζητά η ΕΠΣ.

Η ΕΠΣ Κυκλάδων με επιστολή της προς την ΚΕΔ ζητά την ισονομία στους ορισμούς των διαιτητών, καθώς η επιτροπή διαιτησίας φέτος δείχνει να αποφεύγει συστηματικά τον ορισμό σε αγώνες των τεσσάρων αξιολογημένων διαιτητών του νομού μας.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ΚΕΔ επικοινώνησε με την ΕΠΣ Κυκλάδων, μετά την παραλαβή της παρακάτω επιστολής και υποσχέθηκε ότι θα λύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Η επιστολή.

 

                                                     ΕΠΕΙΓΟΝ

 

     Προς   ΚΕΔ - ΕΠΟ                                                Σύρος     24-2-2013

                                                                                 αρ.πρωτ.     134

    

     Κύριε Πρόεδρε

 

 

Η Ένωσή μας αποφεύγει συστηματικά να κάνει παρεμβάσεις στην ΚΕΔ, για θέματα που αφορούν τους Κυκλαδίτες Διαιτητές, πιστεύοντας η ελπίζοντας ότι η ΚΕΔ της ΕΠΟ λειτουργεί αντικειμενικά, αξιοκρατικά και γενικά προς όφελος της Διαιτησίας, των Ομάδων και του Ελληνικού Ποδοσφαίρου .

     Αυτή όμως η στάση μας μάλλον έχει εκληφθεί ως αδυναμία η αδιαφορία, με αποτέλεσμα η ΚΕΔ να αδικεί κατάφορα τους Διαιτητές μας . Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι σημερινό, αλλά απλά συνεχίζει την ίδια τακτική των τελευταίων ετών .

     Το πρόβλημα είναι ο μη ορισμός των Κυκλαδιτών αξιολογημένων Διαιτητών σε ανεκτό αριθμό αγώνων των Εθνικών Πρωταθλημάτων . Ήδη διανύουμε τον 2ο Γύρο των Πρωταθλημάτων αυτών και οι Διαιτητές μας δεν έχουν περισσότερους από 2-3 ορισμούς . Το γεγονός αυτό αποθαρρύνει και άλλους νέους ταλαντούχους Διαιτητές μας να μπουν στη διαδικασία αξιολόγησης, αφού γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι η ΚΕΔ δεν τους υπολογίζει .

     Την τρέχουσα περίοδο υπάρχουν μόνο 4 αξιολογημένοι Κυκλαδίτες, ένας Βοηθός F.L 2, ένας Διαιτητής Δ’ Εθνικής και δύο Βοηθοί Δ’ Εθνικής . Ο Διαιτητής μας μάλιστα είναι αξιολογημένος στην Δ’ Εθνική για έκτο !!! συνεχόμενο χρόνο και εάν δεν προαχθεί αυτή την περίοδο, κινδυνεύει να τον πιάσει το όριο ηλικίας . Ο λόγος της μη προαγωγής του μέχρι σήμερα δεν είναι η Διαιτητική του ανεπάρκεια, αλλά ο μικρός αριθμός αγώνων που αγωνίζεται, για τον οποίο αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η ίδια η ΚΕΔ .

     Ο μη τακτικός ορισμός των Διαιτητών μας οφείλεται, κατά την ΚΕΔ, στο υψηλό κόστος των εξοδολογίων, την ίδια στιγμή που τα Κυκλαδίτικα Σωματεία πληρώνουν τεράστια ποσά, για τους μετακινούμενους Διαιτητές και Παρατηρητές, που ορίζει η ΚΕΔ στα νησιά των Κυκλάδων και οι οποίοι προέρχονται όχι μόνο από το λεκανοπέδιο αλλά και από σχεδόν όλη τη Νότια Ελλάδα (Εύβοια, Βοιωτία, Κόρινθο, Αργολίδα, Αχαΐα κλπ) .

     Για να εξαλείψουμε τον επικαλούμενο λόγο του υψηλού κόστους, από την ΚΕΔ, την περασμένη περίοδο προτείναμε να χρεώνεται μόνο μία διανυκτέρευση στους Διαιτητές μας και επί πλέον να μην ορίζονται τριάδες, αλλά δυάδες η και μόνο ένας Διαιτητής – Βοηθός, που θα πλαισιωνόταν-νε Διαιτητές από το λεκανοπέδιο . Όμως και πάλι τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά, παρά την αρχική συμφωνία της ΚΕΔ .

     Αυτή την περίοδο οι Διαιτητές μας προχώρησαν στην «υπερβολική» έως «εξοφρενική» παραίτηση όλων των εξόδων μετακίνησης και διανυκτερεύσεών τους, αλλά και πάλι η ΚΕΔ έμεινε ασυγκίνητη .

     Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν ζητάμε ευνοϊκή μεταχείριση των Διαιτητών μας . Εάν η ΚΕΔ δεν τους κρίνει ικανούς να τους «κόψει» . Εάν όμως τους αξιολογεί και τους έχει στους Πίνακες, απαιτούμε να έχουν ίση μεταχείριση με τους Διαιτητές όλης της Ελλάδας . Δεν θα δεχθούμε να επικαλεστεί η ΚΕΔ τον μικρό αριθμό αγώνων τους, για να τους κρίνει μη προαγώγιμους, ενώ οι βαθμολογίες τους, στους αγώνες που έχουν συμμετάσχει, είναι υψηλές .

 

     Κύριε Πρόεδρε

 

     Ζητάμε επειγόντως ακρόαση για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος, το οποίο είναι αγωνιστικό, ισονομίας, αξιοκρατίας και κυρίως ηθικό .

 

 

 

Για την ΕΠΣ Κυκλάδων

 

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

     Γιάννης Σιγάλας                                         Γιώργος Χωριανόπουλος

                            

 

Κατηγορία ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares