Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024 23:06

Θετικό πρόσημο της Ελλάδας σε θέματα ασφάλειας και προστασίας θεατών στα γήπεδα διαπίστωσε η Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης Saint Denis

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των ανθρώπων Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Saint Denis στην Αθήνα.

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Saint Denis στην Αθήνα, με την πολιτική ηγεσία να αποσπά θετικά σχόλια αναφορικά με τα βήματα προόδου που έχουν γίνει στη χώρα μας από την τελευταία επίσκεψη της Επιτροπής το 2017, σε θέματα ασφάλειας και προστασίας των θεατών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και λοιπά αθλητικά γεγονότα.

Οι αξιωματούχοι της Επιτροπής, οι οποίοι συναντήθηκαν και με τον αναπλ. Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, εξήραν τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με τον πρόσφατο νόμο 5085/2024 για τα εποπτικά μέτρα (σύγχρονες κάμερες), για την ταυτοποίηση των θεατών κατά την είσοδό τους στους αθλητικούς χώρους (ηλεκτρονικό εισιτήριο) καθώς και για τη συγκρότηση της Εθνικής Επιτροπής Συντονισμού ως επιτελικό όργανο και τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ) ως επιχειρησιακό, για την αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους.

Σε συνάντηση γνωριμίας που πραγματοποιήθηκε χθες με εκπροσώπους των φορέων οι οποίοι αναμένεται να συμμετάσχουν στην Εθνική Επιτροπή Συντονισμού, οι αξιωματούχοι αναφέρθηκαν εκτενώς στα επιχειρησιακά εργαλεία και την τεχνογνωσία που προσφέρει η Σύμβαση για την ενίσχυση της ασφάλειας και προστασίας στους αθλητικούς χώρους, τονίζοντας ότι η εφαρμογή της Σύμβασης αποτελεί δυναμική διαδικασία για την οποία απαιτούνται, πρωτίστως, συντονισμός, επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Οι επικεφαλής της συνάντησης ΓΓ Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και ΓΓ Δημόσιας Τάξης Εμμανουήλ Λογοθέτης ευχαρίστησαν τους αξιωματούχους για την παροχή βελτιωτικών προτάσεων και δεσμεύτηκαν ότι θα ενδυναμώσουν τη συνεργασία τους με στόχο την υιοθέτηση των βέλτιστων πρακτικών για την ενίσχυση της ασφάλειας και προστασίας στους αθλητικούς χώρους. Επίσης, ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος ανέπτυξε εκτενώς στους αξιωματούχους τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω του Gov.gr Wallet.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ο Αστυνομικός Διευθυντής και Συνεργάτης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Πετρόπουλος, ο Αστυνόμος Β΄ Ιωάννης Κραβαρίτης, οι νομικοί Ευάγγελος Τασούλας και Γεώργιος Βουνίδης ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ειδικών Νομικών Ζητημάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ευτυχία Κατσιγαράκη, η εκπρόσωπος της ΓΓ Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης, Επικεφαλής του Τομέα Παιδείας, Υγείας και Εργασίας Άννα Κρόμπα, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και Μάνος Σταραμόπουλος αντίστοιχα, η Προϊσταμένη του τμήματος Επαγγελματικών Αθλητικών Διοργανώσεων της Διεύθυνσης Επαγγελματικού Αθλητισμού και Επαγγελμάτων Αθλητισμού της ΓΓΑ Αναστασία Γκούφα, η Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του ΓΓ Αθλητισμού Αμαλία Καπερώνη, ο νομικός συνεργάτης του ΓΓ Αθλητισμού Βασίλης Κεραμάρης και η Σύμβουλος του ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Πηνελόπη Σταμπουλή.

Μετά και την ολοκλήρωση της επίσκεψης της Επιτροπής, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, δήλωσε:

«Ήταν μια πολύ εποικοδομητική επίσκεψη, όπου αναγνωρίστηκαν τα μεγάλα βήματα προόδου που έχουν γίνει σε σχέση με την τελευταία επίσκεψη της Επιτροπής στη χώρα μας, το 2017. Υπήρξε μια αμφίδρομη ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση βέλτιστων πρακτικών στα θέματα ασφάλειας, προστασίας και εξυπηρέτησης σε αθλητικούς αγώνες. Υπάρχουν ζητήματα κυρίως στα θέματα των υποδομών και της εξυπηρέτησης τα οποία μπορούμε να βελτιώσουμε αλλά και θέματα που θεωρήθηκαν από την αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης βέλτιστες πρακτικές, όπως η προτυποποίηση του εποπτικών μέσων, το ηλεκτρονικό εισιτήριο που προσφέρει ταυτοποίηση, καθώς και η συγκρότηση της Εθνικής Επιτροπής Συντονισμού ως επιτελικό όργανο με την ΔΕΑΒ ως επιχειρησιακό για την αντιμετώπιση της βίας σε αθλητικές διοργανώσεις. Αποσπάσαμε θετικά σχόλια, τα οποία αναμένεται να αποτυπωθούν και στην έκθεση που θα μας διαβιβασθεί το καλοκαίρι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που επισκεφθήκαμε με την αντιπροσωπεία της Σύμβασης Saint Denis για τη φιλοξενία και την άψογη συνεργασία. Φάνηκε η κοινή βούληση και προσπάθεια να αντιμετωπισθούν οι απειλές και να βελτιωθούν οι συνθήκες προς όφελος όλων και κυρίως προς όφελος της κοινωνίας που αγαπάει τον αθλητισμό.»

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα, η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Saint Denis πραγματοποίησε επίσης σειρά συναντήσεων με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Αθλητικών Έργων και Υποδομών του Υπουργείου Αθλητισμού, με τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ), με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Super League, την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον ΕΣΑΚΕ καθώς και με τις ποδοσφαιρικές ομάδες της ΑΕΚ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, ενώ χθες (15-5-24) βρέθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τον αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ, προκειμένου τα μέλη της να παρακολουθήσουν την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares