Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 02:24

Ξενοδοχεία καραντίνας και γιατροί αναφοράς ο σχεδιασμός της κυβέρνησης

Ξενοδοχεία καραντίνας για τον κορονοϊό και εντατική ιατρική παρακολούθηση εκτιμάται ότι περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφαλή προσέλευση των τουριστών και την στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει να υπάρχει σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα ένας γιατρός αναφοράς και να θεσμοθετηθεί ένα «ξενοδοχείο covid», ανά νόμο για πιθανά ήπια κρούσματα. Οι επαγγελματίες στα μικρότερα νησιά φοβούνται ότι δε θα υπάρχει μεγάλη προσέλευση, μιας και οι δομές υγείας παρουσιάζουν ελλείψεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το κρούσμα θα εξετάζεται μέσα στα ξενοδοχεία, ώστε να μην επιβαρύνεται το νοσοκομείο ή το κέντρο υγείας της περιοχής. Ήδη σε ορισμένα νησιά, όπως η Μήλος, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, προετοιμάζονται ώστε να μπορούν να υποδεχθούν τους επισκέπτες.

Μετά τις συστάσεις της Κομισιόν για το άνοιγμα του τουρισμού, η κυβέρνηση αναζητά τρόπους, ώστε να στηρίξει τους επαγγελματίες. Οι ξενοδόχοι που θα ανοίξουν θα δικαιούνται επιδοτήσεις ασφάλισης για τους εργαζομένους.  

Κικίλιας: Με σοβαρότητα θα τα καταφέρουμε και το καλοκαίρι

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα κατά τη θερινή περίοδο, ώστε να συνδυαστεί ο τουρισμός με τα αναγκαία μέτρα για τον κορονοϊό, έδωσε ο Υπουργός Υγείας,  Βασίλης Κικίλιας στο Star.   

«Καταλαβαίνω τη μεγάλη ανάγκη για τουρισμό» τόνισε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος αναφέρθηκε στην οργάνωση των πρότζεκτ για το καλοκαίρι, στο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας να υποδεχθεί τους τουρίστες και «καλώς εχόντων των πραγμάτων τον εξωτερικό τουρισμό». Το σχέδιο λαμβάνει υπόψη τις υποδομές σε  ηπειρωτική  Ελλάδα και νησιά, τις διαθέσιμες κλίνες για Covid - 19, τον αριθμό των γιατρών του Δημοσίου κ.ά.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρχει ο αναγκαίο εξοπλισμός σε ένα τουριστικό θέρετρο, στην περίπτωση που εκδηλωθεί κρούσμα κορονοϊού, ο κ. Κικίλιας απάντησε: «Πιστεύω, ναι. Σε μια τεράστια κρίση τα καταφέραμε μέσα από τις δομές μας και τα νοσοκομεία αναφοράς και όλους τους επαγγελματίες της Υγείας,  τους οποίους ευχαριστώ για  μια ακόμη φορά. Με σοβαρότητα και επαγγελματισμό θα τα καταφέρουμε και τη θερινή περίοδο».  

 

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares