Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 21:40

Κορονοϊός Ιταλία: Ιερέας παραχώρησε τον αναπνευστήρα του για να σωθεί νεότερος άνθρωπος

Μέσα από τις τραγικές ειδήσεις της απώλειας πολλών και σημαντικών ανθρώπων της ιταλικής κοινωνίας η περίπτωση του Τζιουζέπε Μπεραντέλι αγγίζει πλέον τα όρια του μύθου.

Ο 72χρονος καθολικός ιερέας της ενορίας του San Giovanni Battista στην κωμόπολη του Κασνίγκο (20 χιλιόμετρα βόρεια από το Μπέργκαμο) έχασε τη ζωή του στα μέσα του μήνα.

Συγκινητικά μηνύματα

Ωστόσο τα όσα αποκαλύφθηκαν για τις τελευταίες τραγικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν μέσα στο θάλαμο νοσηλείας ανέδειξαν τον δον Τζιουζέπε σε σύμβολο αλτρουισμού και χιλιάδες πιστοί της ενορίας του στέλνουν συγκινητικά μηνύματα στη μνήμη του.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Τζιουζέπε Μπεραντέλι νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο από τις αρχές του μήνα αλλά μετά από το ειδικό τεστ εξαιτίας συμπτωμάτων που παρουσίασε βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Του αγόρασαν αναπνευστήρα

Οι κάτοικοι της κωμόπολης του Κασνίγκο αγόρασαν αποκλειστικά για τον αγαπημένο τους ιερέα έναν αναπνευστήρα τον οποίο και έδωσαν στους γιατρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στα τοπικά ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης υπάλληλος του γηροκομείου της κωμόπολης, ο ιερέας δεν δέχτηκε να φορέσει τον αναπνευστήρα και ζήτησε να σωθεί ένας αρκετά νεότερος ασθενής από εκείνον. 

Είναι fake news;

Πάντως νωρίτερα σήμερα άλλα δημοσιεύματα που επικαλούνται άτομα από το στενό περιβάλλον του ιερέα ισχυρίζονται πως ο Τζιουζέπε Μπεραντέλι τις τελευταίες του ώρες δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει επιλογές και πως οι γιατροί έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να τον σώσουν. Τόνισαν μάλιστα πως ο Μπεραντέλι σε όλο του τον βίο ήταν ένας άγιος πατέρας με μεγάλη και ανιδιοτελή προσφορά και όχι μόνο στις τελευταίες στιγμές της ζωής του.

Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης της Ιταλίας έχουν πεθάνει τουλάχιστον 30 ιερείς με τους 16 να είναι από την Μητρόπολη του Μπέργκαμο. 

Πηγή: ethnos.gr 

 

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares