Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012 14:37

Ευχές απο τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β’

DWROTHEOS-4xmas2013

Στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου και Νήσων βρέθηκε σήμερα το πρωί η ανδρική ομάδα του Φοίνικα, συνοδευόμενη από μέλη της Διοίκησης, προκειμένου να συναντηθεί και να ανταλλάξει ευχές με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β’.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε κατόπιν επιθυμίας και των δύο πλευρών, ωστόσο λόγω του επιβαρυμένου προγράμματος τόσο της ομάδας όσο και του Σεβασμιότατου δεν είχε καταστεί δυνατή το προηγούμενο διάστημα. Ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά την αντιπροσωπεία του Φοίνικα που αποτελούταν από σύσσωμη την ανδρική ομάδα, το τεχνικό επιτελείο και τα μέλη της διοίκησης Αντώνη Ρούσσο, Θεόδωρο Δούνια, Μανώλη Βαμβακούση, Σπύρο Ξαγοράρη και Κώστα Κόκκαλη.

Ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος έδωσε στον καθένα σαν αναμνηστικό δώρο το τυχερό φυλακτό του νέου έτους 2013, ενώ η ομάδα από την πλευρά της προσέφερε δύο αναμνηστικά δώρα στον Σεβασμιότατο, ένα λάβαρο της ομάδας και μία φανέλα με τις υπογραφές όλων των παικτών και προπονητών, στην οποία ήταν γραμμένο το εξής μήνυμα: “Η ευχή σας μας δίνει ηρεμία και δύναμη”. Ο κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την αντιπροσωπεία του Φοίνικα για τα δώρα και αστειευόμενος ανέφερε: “Την φανέλα που μου δώσατε δεν θα την κρύψω κάπου, θα την φορέσω στο σπίτι και θα σας στείλω την φωτογραφία!”

“Είστε ένας πνεύμονας καθαρού οξυγόνου για την κοινωνία μας”

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους αθλητές, τους προπονητές και τους παράγοντες του Φοίνικα πριν από την ανταλλαγή των αναμνηστικών δώρων, ανέφερε τα εξής: “Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάθε αθλητική δραστηριότητα στο νησί μας και φυσικά εσάς. Η περσινή σας επιτυχία μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Η Εκκλησία και ο Αθλητισμός έχουν πολλά κοινά, διέπονται από το ίδιο πνεύμα, την ίδια φιλοσοφία. Όπως παλιότερα οι “αθλητές” της Εκκλησίας αγωνίζονταν και έδιναν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή για το ιδανικό στο οποίο πίστευαν, έτσι και εσείς σήμερα αγωνίζεστε για ένα ιδανικό. Είναι πολύ σημαντικό για την κοινωνία μας να έχει μέσα της τέτοιους… πνεύμονες καθαρού οξυγόνου, γιατί έτσι δεν κινδυνεύει να πάθει ασφυξία. Η εποχή που ζούμε είναι πολύ δύσκολη και υπάρχουν πολλά πράγματα γύρω μας που μας πιέζουν και μας κάνουν να ασφυκτιούμε. Εσείς που ηγείστε αυτής της προσπάθειας πρέπει να είστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό που κάνετε”.

Συνεχίζοντας, ο Σεβασμιότατος επεσήμανε: “Εμείς μέσα από την καρδιά μας σας ευχόμαστε υγεία, προκοπή και να καμαρώσουμε τον Φοίνικά μας να ανεβαίνει σε πολύ υψηλά βάθρα και να σηκώσει πολλά κύπελλα! Το αξίζει αυτό η επαρχία, το αξίζει ιδιαίτερα η Σύρος μας. Σαν Μητρόπολη, θα είμαστε δίπλα σας για ότι μας χρειαστείτε. Πέρυσι είχαμε βάλει ένα πανό μ’ ένα μήνυμα της Μητρόπολης στο γήπεδο, σαν μικρή χορηγία. Το ίδιο θα γίνει και τη νέα χρονιά. Είναι κάτι μικρό και ασήμαντο, είναι απλώς μια εκδήλωση αγάπης προς την ομάδα”.

Κλείνοντας, ο Σεβασμιότατος ζήτησε από τους ανθρώπους της ομάδας να δώσουν ιδιαίτερο βάρος στην προσέλκυση νέων παιδιών στον αθλητισμό, τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Όλες οι αθλητικές δραστηριότητες χρειάζονται αυτή την… αιμοδοσία, το νέο κύτταρο προκειμένου να ανανεώνονται και να συνεχίζεται η παρουσία τους”. Μιλώντας εκ μέρους της διοίκησης, ο κ. Δούνιας τον διαβεβαίωσε ότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια στο συγκεκριμένο τομέα, ειδικά αυτή τη χρονιά, με την επαγγελματική οργάνωση και λειτουργία των ακαδημιών.

Ολοκληρώνοντας την συνάντηση, ο Σεβασμιότατος τους ευχαρίστησε και πάλι, ενώ δεσμεύτηκε ότι με την πρώτη ευκαιρία που θα έχει θα έρθει στο γήπεδο να παρακολουθήσει κάποιο παιχνίδι.

Του Δημήτρη Ζολώτα

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares