Τρίτη, 02 Μαΐου 2023 13:04

Αντώνης Ρούσσος: Αβάσιμη, συκοφαντική, και προσβλητική, η ανακοίνωση Καφτηράνη

Σκληρή ήταν η απάντηση του Φοίνικα μέσω του προέδρου του κ. Ρούσσου στον παραιτηθέντα πρόεδρο του ΤΑΑ, Χρήστου Καφτηράνη.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση που υπογράφει ο ίδιος χαρακτηρίζει αβάσιμη, συκοφαντική και προσβλητική για το κύρος της ομάδας, και απορρίπτει η διοίκηση του Φοίνικα Σύρου την ανακοίνωση αποχώρησης του πρώην Προέδρου του ΤΑΑ, Χρήστου Καφτηράνη, στον οποίο καταλογίζει διχαστικές πρακτικές καθ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Η ανακοίνωση:

Πρόσφατα ο πρώην Πρόεδρος του ΤΑΑ της ομάδας του Φοίνικα Σύρου κ. Χρήστος Καφτηράνης με επιστολή στον ηλεκτρονικό Τύπο και χωρίς πρότερη ενημέρωση προς τα θεσμικά όργανα της ομάδας, δημοσιοποίησε την παραίτησή του παραθέτοντας τους «λόγους» αυτής, αφήνοντας σοβαρές αιχμές και αποδίδοντας «ευθύνες» προς κάθε κατεύθυνση.

Το Δ.Σ. του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου και τα άλλα δύο μέλη του ΤΑΑ μετά την έκπληξή τους εξαιτίας αυτής της επιστολής, ζήτησαν από τον κ. Χρήστο Καφτηράνη να προσέλθει σε κοινή συνεδρίαση των δύο οργάνων και να αιτιολογήσει ενώπιον όλων το περιεχόμενο της επιστολής του. Δυστυχώς το αρνήθηκε με προσχηματικούς λόγους.

Τα παραπάνω αρμόδια όργανα, προφανώς επιθυμούν την ενδελεχή και πλήρη τεκμηρίωση των γραφομένων του κ. Χρήστου Καφτηράνη, καθώς εκθέτουν ανεπανόρθωτα το κύρος της ομάδας.

Εκφράζουν δε τον σοβαρό προβληματισμό και την απορία τους για αυτή τη δημοσιοποίηση, τον χρόνο και κυρίως τον τρόπο που αυτή πραγματοποιήθηκε, όταν μάλιστα είχε προηγηθεί σε καλό κλίμα απολογιστική συνάντηση του ΤΑΑ, στην οποία ενώ θα είχε τη δυνατότητα να εκφράσει την οποιαδήποτε διαφωνία του, τον προβληματισμό του και ό,τι άλλο θεωρούσε ως επιλήψιμο, ο κ. Χρήστος Καφτηράνης προτίμησε να δημοσιοποιήσει μια επιστολή που δεν τιμά κανέναν, αντί για έναν ευθύ, τίμιο και εποικοδομητικό διάλογο.

Μετά από αυτό, απορρίπτουμε ως αβάσιμες, συκοφαντικές, και προσβλητικές, για το κύρος της ομάδας, τις δηλώσεις του πρώην Προέδρου του ΤΑΑ. Η αιτιολόγηση της παραίτησής του βρίθει ανακριβειών και είναι παντελώς ατεκμηρίωτη.

Τον καλεί δε να σεβαστεί τους κόπους και τις θυσίες ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των ανθρώπων που μέχρι σήμερα έχουν προσφέρει με οποιονδήποτε τρόπο στην ομάδα μας και επί δεκατέσσερα συναπτά έτη την έχουν κρατήσει στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ.

Προσωπικές και πιθανόν εμμονικές απόψεις για το πώς διοικείται μια ομάδα βόλεϊ, αόριστες και συκοφαντικές αναφορές σε πρόσωπα και καταστάσεις, προκαλούν ζημιά και απαξιώνουν την ιστορική Ομάδα μας και όσους τη στηρίζουν.

Κατά συνέπεια, οδηγούμαστε στο να συμπεράνουμε ότι ο βασικός σκοπός αυτής της παραίτησης, με τον τρόπο που δημοσιοποιήθηκε και μάλιστα δύο μήνες πριν τη λήξη της θητείας του Προέδρου του ΤΑΑ και ενώ είχε συναινέσει να μη συνεχιστεί  η συνεργασία για την επόμενη χρονιά, δεν μπορεί να είναι παρά η απαξίωση, αν όχι, η διάλυση της Ομάδας.

Στον αθλητισμό υπάρχουν επιτυχίες και αποτυχίες.

Φέτος η χρονιά, με βάση τον αθλητικό προγραμματισμό, δεν ήταν τόσο επιτυχημένη όσο επιθυμούσαμε. Τώρα όμως πρέπει ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και πρώτος από όλους ο πρώην Πρόεδρος του ΤΑΑ που χρειάζεται να κατανοήσει ότι η μεγαλύτερη αποτυχία στον αθλητισμό δεν είναι η ήττα του αγώνα, γιατί αυτό αλλάζει και μπορεί να γίνει νίκη. Η διχαστική όμως πολιτική που συστηματικά ακολούθησε, καθώς και η προς κάθε κατεύθυνση συκοφάντηση, είναι ήττα που δεν αλλάζει και συνοδεύει αυτόν που εφαρμόζει τέτοιες πρακτικές.

Ο πρόεδρος του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου

Αντώνης Ρούσσος