Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 01:40

“Με το δεξί” η πρεμιέρα του Φοίνικα Σύρου ONEX: 3-0 τον Άθλο Ορεστιάδας

“Με το δεξί” και με ιδιαίτερη άνεση ξεκίνησε την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα της Volley League ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ, επικρατώντας 3-0 του νεοφώτιστου Άθλου Ορεστιάδας μέσα στο “Δημήτριος Βικέλας”.

Με υπεροχή σε όλους τους χώρους και προπάντων στο μπλοκ, ο Φοίνικας πιέστηκε μόνο στο πρώτο σετ της αναμέτρησης, χωρίς όμως να αφήσει περιθώρια στους φιλοξενούμενούς του, οι οποίοι είχαν την ατυχία να έχουν εκτός τους δύο πασαδόρους τους, Σταύρο Κασαμπαλή και Παναγιώτη Μποζίδη.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Ορεστιαδίτης Δημήτρης Τζούριτς, που ήταν καταιγιστικός τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, φτάνοντας τους 12 πόντους με 7/12 επιθέσεις και 4 μπλοκ, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ο Δημήτρης Καζάζης χρησιμοποίησε και τους 14 παίκτες της ομάδας.

Το παιχνίδι

Ο Φοίνικας ξεκίνησε πιέζοντας τους φιλοξενούμενους από το σερβίς και ο Κλίνκενμπεργκ έκανε με άσσο το 3-3. Δύο τελειώματα από Τζούριτς και Μιχάλοβιτς στη συνέχεια έφεραν τον Φοίνικα στο 6-4 ενώ με δύο άσσους του Φρομ έγινε το 11-6 και στη συνέχεια το 12-8 με καρφί του Ιερεζουέλο. Στο σημείο εκείνο ο Άθλος έκανε την αντεπίθεσή του σταματώντας αρκετές επιθέσεις των γηπεδούχων και μετά από φάση διαρκείας ο ντε Πρα μείωσε στον πόντο για το 13-12. Ο Φοίνικας ανέβασε στροφές και με δύο επιθέσεις από Κλίνκενμπεργκ και αρκετά λάθη των “Ακριτών” πήρε ξανά προβάδισμα που διατήρησε μέχρι το τέλος, το οποίο είχε τη σφραγίδα του Δημήτρη Τζούριτς. Με τα έξυπνα τελειώματά του ο κεντρικός του Φοίνικα έκανε το 21-15, στη συνέχεια το 22-15 και με ένα του μπλοκ στο 24-16 έφερε την ομάδα ένα βήμα από την κατάκτηση, που ήρθε με επίθεση του Φρομ από τα 3 μέτρα για το 25-16.

Με φόρα ξεκίνησε το δεύτερο σετ για τους παίκτες του Καζάζη που είχαν το ξεκάθαρο ψυχολογικό προβάδισμα. Και πάλι ο Δημήτρης Τζούριτς οδήγησε τον Φοίνικα στην υπεροχή κοντά στο φιλέ για το 8-4 και ακολούθως για το 10-5. Ο Μιχάλοβιτς διεύρυνε το προβάδισμα στο 13-6 ενώ τα λάθη του Άθλου έδωσαν εύκολους πόντους στους “Πειρατές”, που έφτασαν στο 18-10 με επίθεση του Τζούριτς. Το σετ έκλεισε χωρίς εκπλήξεις με τον σλοβάκο διαγώνιο να κάνει για τον Φοίνικα το 25-17.

Μάρκος Γαλιώτος και Δημήτρης Χαραλαμπίδης έπαιξαν στη θέση των Ιερεζουέλο και Παπαλεξίου αντίστοιχα, σε ένα τρίτο σετ που κύλησε με κεκτημένη ταχύτητα για τον Φοίνικα και ιδίως για τον Δημήτρη Τζούριτς, που δεν σταμάτησε να “πυροβολεί”. Το προβάδισμα του Φοίνικα διευρυνόταν όσο προχωρούσε το σετ (8-6, 13-8, 17-10, 23-13) και έτσι ο Δημήτρης Καζάζης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς παίκτες (Σωνάκης, Παπαδόπουλος, Ρουμελιωτάκης, Μάντζιος). Τη χαριστική βολή έδωσε ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης για το 25-16.

Διαιτητές: Φραγκάκης, Μουλά Ειρ., Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Παπαδημητρίου, Μπαρμπούνης, Γραμματεία: Περπινιά

Διακύμανση

1ο σετ: 8-6, 16-12, 21-15, 25-16

2ο σετ: 8-4, 16-8, 21-13, 25-17

3ο σετ: 8-6, 16-10, 21-13, 25-16

*Οι πόντοι του Α.Ο. Φοίνικα ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ προήλθαν: 4 άσσοι, 9 μπλοκ, 45 επιθέσεις, 17 λάθη αντιπάλων και του Άθλου Ορεστιάδας προήλθαν: 2 άσσοι, 6 μπλοκ, 24 επιθέσεις, 17 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-16, 25-17, 25-16) σε 67΄.

Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ (Δημήτρης Καζάζης): Μιχάλοβιτς 13 (11/24 επ., 2 μπλοκ), Παπαλεξίου 2 (2/6 επ.), Χαραλαμπίδης 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ), Ιερεζουέλο 3 (2/4επ., 1 μπλοκ), Κλίνκενμπεργκ 8 (7/16επ., 1 άσσος, 92% υπ., 67% άρ.), Τζούριτς 12 (7/12επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Φρομ 13 (10/17 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 54%υπ., 23%αρ.) / Κωνσταντινίδης (λ. – 53%υπ., 27%άρ.), Γαλιώτος, Ρουμελιωτάκης 4 (4/5 επ.), Μάντζιος, Σωνάκης, Μανωλάκης, Παπαδόπουλος.

ΆΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Θεόδωρος Χουσίδης): Τσιουτσιουλούδης, Γκλάντστοουν 4 (3/8 επ., 1 μπλοκ), Κάιο 11 (10/25 επ., 1 μπλοκ), Χατζημαρινάκης 1 (1 άσσος), Ριζόπουλος 4 (3/16 επ., 1 άσσος, 60% υπ. – 30% άριστες), Γκένοφ 4 (3/20 επ., 1 μπλοκ, 61% υπ. – 36% άριστες) / Βελούδης (λ, 77% υπ. – 59% άριστες), Αλγκούλ 7 (4/8επ., 3 μπλοκ).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Δημήτρης Καζάζης (προπονητής Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ)

Ήταν μία θετική εμφάνιση. Πάντα οι πρεμιέρες κρύβουν μία μορφή άγχους. Θεωρώ ότι ήμασταν ανώτεροι σε όλα τα επίπεδα για αυτό και έδωσα χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά, ώστε να έχουν έναν ρυθμό και να μπορέσουν να βοηθήσουν και στη συνέχεια, εάν χρειαστεί. Η Ορεστιάδα είχε και την ατυχία με τον Κασαμπαλή, που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί, φυσικά το νέο παιδί που έπαιξε έκανε την προσπάθειά του. Κρατάω το αποτέλεσμα, είναι αρχή, είναι θετικό αποτέλεσμα, προχωράμε στο επόμενο παιχνίδι.

Θεόδωρος Χουσίδης (προπονητής Άθλου Ορεστιάδας)

Καταρχήν συγχαρητήρια στον Φοίνικα Σύρου και στη δικιά μου την ομάδα για την προσπάθειά της. Από την πρεμιέρα μας στη Volley League απέναντι σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο, κρατάω την αγωνιστικότητα που δείξαμε σε κάποια σημεία του αγώνα, έστω και με διακυμάνσεις. Σήμερα γνωρίζαμε εξ αρχής πως θα έχουμε δύσκολο έργο απέναντι σε ένα από τα φαβορί του τίτλου. Περιμένω να δω αντίδραση και με τις ομάδες που μας ενδιαφέρουν περισσότερο, αρχής γενομένης από το επόμενο ματς στη Σκύδρα. Πέρα από την προσπάθεια των παιδιών, θετικές εντυπώσεις μου άφησε και το ντεμπούτο του Αλγκούλ, που είναι ένας εξαιρετικός, επαγγελματίας αθλητής με πολλές δυνατότητες και θεωρώ πως θα είναι από τους παίκτες έκπληξη της σεζόν.

Δημήτρης Κωνσταντινίδης (λίμπερο Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ)

Κάθε πρεμιέρα είναι πάντα δύσκολη. Η Ορεστιάδα είχε σήμερα την ατυχία να μην έχει τον βασικό της πασαδόρο, αλλά ούτε και τον δεύτερο απ’ ό,τι ξέρω, οπότε είναι ένα μεγάλο πλήγμα αυτό. Θα βοηθούσε σίγουρα πολύ την Ορεστιάδα και θα περιμέναμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Ο Σταύρος ειδικά μπορεί να αλλάξει πολλά στοιχεία του παιχνιδιού, όπως το μπλοκ, το σερβίς, περιμέναμε να μας πιέσουν περισσότερο. Το παιδί που μπήκε μέσα έκανε πολύ καλή προσπάθεια, του δίνω πολλά συγχαρητήρια, να συνεχίσει έτσι και εύχομαι η Ορεστιάδα να πετύχει όλους τους στόχους της.

Όσο για εμάς, ήταν μία καλή αρχή, ήταν σημαντικοί οι τρεις πόντοι και συνεχίζουμε γιατί το Σάββατο έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς μέσα στο Ρέντη.

Σπύρος Βελούδης (λίμπερο Άθλου Ορεστιάδας)

Αρχικά να πω συγχαρητήρια στον Φοίνικα για τη νίκη και στην ομάδα μου, ιδιαίτερα στον Μπάμπη τον πασαδόρο μας, για την προσπάθεια που κάναμε. Όντως ήρθαμε με διαφορετικά πλάνα. Θέλαμε να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι και να κοντράρουμε στην πρεμιέρα τον Φοίνικα, που είναι σαφώς καλύτερη ομάδα στα χαρτιά, αλλά πάντα οι πρεμιέρες μπορεί να κρύβουν εκπλήξεις. Δεν τα καταφέραμε διότι η ομάδα της Σύρου είναι 2-3 κλάσεις ανώτερη. Συγχαρητήρια όμως στην ομάδα μου γιατί παρά τις δυσκολίες νομίζω κάναμε μία φιλότιμη προσπάθεια και σταθήκαμε καλά.

Χαράλαμπος Χατζημαρινάκης (πασαδόρος Άθλου Ορεστιάδας)

Για μένα μετά την ατυχία του Σταύρου Κασαμπαλή και την απουσία του Παναγιώτη Μποζίδη, όλο αυτό που έζησα σήμερα ήταν πολύ ξαφνικό! Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία, αφού δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ όταν φεύγαμε από την Ορεστιάδα για το ταξίδι μας στη Σύρο, ότι θα αγωνιζόμουν βασικός σε όλο το ματς της πρεμιέρας της Volley League. Στην αρχή του ματς αγχώθηκα λίγο, αλλά όσο περνούσε η ώρα με τη στήριξη και των συμπαικτών μου το πάλεψα περισσότερο. Πιστεύω πως δεδομένων των προβλημάτων που είχαμε, σταθήκαμε επάξια και προσπαθήσαμε να «κοιτάξουμε στα μάτια» ένα από τα φαβορί του τίτλου. Κρατάμε μόνο τα θετικά από το αποψινό ματς και πάμε για το καλύτερο στα επόμενα».

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares