Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 23:50

Επέστρεψε δριμύτερη στα «Νομίκεια» η Βάσας

«Με το δεξί» ξεκίνησε η ουγγρική Βάσας του δικού μας τεχνικού, Γιάννη Αθανασόπουλου τις υποχρεώσεις της την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στο τουρνουά του Α.Ο. Θήρας «Νομίκεια 2022»., που είναι αφιερωμένο στην μνήμη των επιφανών ευεργετών της Σαντορίνης, Ευάγγελου & Λούλας Νομικού.

Η ομάδα από την Βουδαπέστη, που πέρυσι αναδείχθηκε φιναλίστ του τουρνουά, επικράτησε με 3-0 (25-8, 25-16) της πρωτάρας στο θεσμό κυπριακής Ολυμπιάδας Νεαπόλεως στην πρεμιέρα της διοργάνωσης του ΔΑΠΠΟΣ, που φιλοξενείται για 9η χρονιά στο νησί της Σαντορίνης, με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την πολύτιμη στήριξη του Δήμου Θήρας και του ΔΑΠΠΟΣ Σαντορίνης.

Με «όπλο» της το σερβίς (6-0) η τρεμπλούχος ουγγρική ομάδα του ομοσπονδιακού τεχνικού της Τσεχίας δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στην δευτεραθλήτρια Κύπρου του πολυνίκη τεχνικού και πρώην ομοσπονδιακού της Μεγαλονήσου, Γιάννη Νικολάκη, που απέναντι στην πιο προετοιμασμένη αντίπαλό του με 6 φιλικά έναντι 2 δικών του, προσπάθησε ιδιαίτερα στο 3ο σετ να αντιδράσει, ισοφαρίζοντας σε 16-16.

Σε εκείνο όμως το σημείο το σερί 9-0 της ομάδας του Γιάννη Αθανασόπουλου, που μετά από τις υποχρεώσεις του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Τσεχία, κοουτσάρισε για πρώτη φορά σε φιλικό την Βάσας, χάρισε τη νίκη και τους 3 βαθμούς στην ουγγρική ομάδα, απέναντι στην παρέα της γνώριμης στα ελληνικά γήπεδα, πρώην νταμπλούχου του Παναθηναϊκού, Μανολίνα Κωνσταντίνου, που έπειτα από 11 χρόνια, ως αθλήτρια της ΑΕΛ, αγωνίστηκε ξανά για πρώτη φορά με τα χρώματα ομάδας της πατρίδας της,

Και οι δύο προπονητές μοίρασαν το χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες που είχαν στη διάθεσή τους, δοκιμάζοντας σχήματα και πρόσωπα, ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Μάλιστα από τον Αύγουστο η ελληνική παροικία στη Βουδαπέστη μεγάλωσε, καθώς στην οικογένεια της ομάδας του Αθανασόπουλου, προστέθηκε ένας ακόμη εκλεκτός συμπατριώτης μας, ο Αργύρης Αντιφάκος. Ο νταμπλούχος συνεργάτης του τεχνικού της φινλανδικής Πόλκι Κουουσάμο, Σωτήρη Γκότση, που το καλοκαίρι πρόσφερε τις υπηρεσίες του και στην Εθνική ομάδα, ανέλαβε χρέη στατιστικολόγου στην ουγγρική ομάδα.

Δηλώσεις:

Γιάννης Αθανασόπουλος (Προπονητής Βάσας): «Στο πρώτο και στο δεύτερο σετ ελέγχαμε το παιχνίδι. Δοκίμασα πολλά διαφορετικά σχήματα και εκεί είχαμε κάποια διαλείμματα στην απόδοση της ομάδας, παίξανε όλες οι αθλήτριες, είδα τι μπορούν να προσφέρουν και βρήκα κάποια προβλήματα στο μπλοκ-άμυνα και στη σύνδεση των πασαδόρων με τους επιθετικούς. Έχουμε δέκα μέρες να δουλέψουμε για τα παιχνίδια των προκριματικών του Champions League. Αύριο παίζουμε με το Μαρκόπουλο, μια πολύ φιλόδοξη ομάδα που παλεύει κάθε παιχνίδι και ακολουθεί το παιχνίδι με τη Σαντορίνη, που θα έχει και τη δύναμη της έδρας. Ανυπομονούμε να βρούμε δυσκολίες και να βελτιωθούμε μέσα από αυτά τα ματς».

Ορσόλια Παπ: (Κεντρική Βάσας): «Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι με τον προπονητή μας και είμαστε χαρούμενες που κερδίσαμε. Παίξαμε καλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, παίξανε όλες μας οι αθλήτριες και δείξαμε, ότι έχουμε καλή επικοινωνία. Είμαστε ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας, έχουμε λίγες μέρες ακόμα για τα προκριματικά του Champions League. Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι και έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης και θα δουλέψουμε για να είμαστε έτοιμες».

Γιάννης Νικολάκης (Προπονητής Ολυμπιάδας Νεαπόλεως): «Δεύτερο φιλικό για εμάς, που ακόμη ψαχνόμαστε, όντας στο στάδιο της προετοιμασίας μας. Αν εξαιρέσουμε το α’ σετ, στο υπόλοιπο παιχνίδι καταγράψαμε τις διαφορές στις ταχύτητες του σερβίς, κάτι που δεν το έχουμε συνηθίσει στην Κύπρο. Θέλουμε τέτοια ματς, που μας δίνουν αυτοπεποίθηση και μας βοηθούν σημαντικά στους στόχους που έχουμε θέσει φέτος.
Μανωλίνα Κωνσταντίνου (ακραία Ολυμπιάδας Νεαπόλεως): «Θέλουμε χρόνο προσαρμογής, καθως χρειάζεται να «δεθούμε» ως ομάδα. Θεωρώ λοιπόν πως τέτοια δυνατά τεστ με ισχυρές ομάδες, μόνο καλό θα μας κάνουν ενόψει των επίσημων αγωνιστικών μας υποχρεώσεων».

Διαιτητές του τουρνουά είναι οι κ.κ. Κώστας Βουδούρης, Δημήτρης Ονόπας, Αρτέμης Δρόσος, ενώ χρέη γραμματείας εκτελεί η κα Μαρία Χριστίνα Χαμπιλού.

Τα σετ: 3-0 (25-08, 25-16, 25-16) σε 68'

ΒΑΣΑΣ (Γιάννης Αθανασόπουλος): Μπόικο 6 (5/14 επ., 1 άσος, 100% υπ. - 100% άριστες), Μπάνιστερ 7 (5/14, 2 άσοι), Αμπντουλαζίμοβα 7 (6/7 επ., 1 μπλοκ) Τόροκ 11 (8/13 επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος, 50% υπ. - 50% άριστες), Παπ 7 (5/6 επ., 2 μπλοκ), Σκρίπακ (1/3, 1 μπλοκ) / Ντάλμα (λ, 88% υπ. - 75% άριστες), Φρίκοβα 12 (9/24επ., 2 μπλοκ, 1 άσος, 71% υπ. -65% άριστες), Φαμπιάν 1 (1/1 επ.), Βεζσένι 6 (6/22 επ.), Κουμπ 2 (2/6 επ.)

Ολυμπιάδα Νεαπόλεως (Γιάννης Νικολάκης): Λεωνίδου 2 (2/5 επ.), Μουντρίτσκαγια 9 (6/20 επ., 3 μπλοκ), Χούντιμα 9 (7/27 επ., 2 μπλοκ, 22% υπ. - 17% άριστες), Κωνσταντίνου 4 (3/21 επ., 1 μπλοκ, 51% υπ. - 36% άριστες),Ντάρια 2 (2/8 επ.), Ριάλα (2/7 επ., 2 μπλοκ), Κούτα (λ, 12% υπ. - 25% άριστες), Μανίταρου, Ντοντσουκ, Μαρτίνεζ 2 (2/7 επ.), Χριστοφόρου (λ).

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares