Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022 18:44

Όλη η αλήθεια και οι ευθύνες για το ''Βατερλό'' του Πανναξιακού ΑΟΝ

Η είδηση της απόσυρσης του Πανναξιακού ΑΟΝ από το πρωτάθλημα της Volleyleague Γυναικών και τα εξοντωτικά πρόστιμα της CEV που ήρθαν και θα έρθουν ως απόρροια της κακοδιαχείρισης από χρέη σε ξένες αθλήτριες ήταν για πολλούς ένα στενάχωρο γεγονός, ενώ για κάποιους άλλους το άδοξο, αλλά αναμενόμενο τέλος μίας ομάδας που τα τελευταία χρόνια κρατιόταν στο προσκήνιο χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες μίας φιλόδοξης διοίκησης, η οποία όμως έκανε απανωτά λάθη.

Παρακολουθώντας κάποιος την πορεία του συλλόγου από το 2006, όπου και αποσπάστηκε ως αυτόνομο πλέον σωματείο μπάσκετ και βόλεϊ, δεν θα περίμενε ότι θα έρθει η μέρα που θα μιλούσαμε για μία τόσο μεγάλη απαξία... 

Μια ομάδα που ξεκίνησε από το μηδέν και έφτασε στην κορυφή, χαρίζοντας μεγάλες στιγμές στον αθλητισμό του νησιού της Νάξου, έδειχνε τα τελευταία χρόνια να έχει χάσει τον δρόμο της και μαζί έναν ολόκληρο κόσμο που την στήριζε και την κρατούσε ψηλά. 

Μία ομάδα, που αντί να κερδίζει φίλους, «φρόντιζε» μέσω των ανθρώπων της να δημιουργεί κάθε μέρα όλο και περισσότερες έριδες με άτομα που θα μπορούσε κάλλιστα να τα «χρησιμοποιήσει» για την αναβάθμιση της και αντ αυτού τους χαρακτήριζαν δημοσίως ανεπιθύμητους.

Μια ομάδα που αρχικά γέμιζε το ΔΑΚ Νάξου και κατάντησε να παίζει σε ένα σχεδόν άδειο γήπεδο, με όλον τον αθλητικό κόσμο του νησιού να απέχει, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Μια ομάδα που απαιτούσε και είχε πάντα την στήριξη του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, εισπράττοντας τη μερίδα του λέοντος από τις επιχορηγήσεις, ενώ παράλληλα είχε και προσωπική στήριξη από τα μέλη της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

PANNAXIAKOS_AON_PROP

Μία ομάδα που διέθετε ακαδημίες υπόδειγμα και κατάντησε να μην έχει ούτε ένα τμήμα.

Ειδικά τα τέσσερα τελευταία χρόνια έγιναν τόσο τραγικά λάθη που οδήγησαν με ταχείς ρυθμούς στη διάλυση του συλλόγου. Γιατί, περί διάλυσης πρόκειται, καθώς τα χρέη είναι αυτά και μόνο αυτά που απέτρεψαν τη λύση της τελευταίας στιγμής, η οποία κατατέθηκε, αλλά λίγο πριν τις εκλογές αποσύρθηκε, επίσης άδοξα.

Διαβάσαμε πολλά και διάφορα, αλλά οι αλήθειες για τις τελευταίες ημέρες πριν την απόσυρση της ομάδας είναι η εξής:

  • Δύο εβδομάδες πριν τη λήξη της δήλωσης συμμετοχής και ενώ δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον για συμμετοχή στο νέο διοικητικό σχήμα παρουσιάστηκε μία ομάδα γονιών που υποστηριζόταν από ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες του νησιού και ζήτησαν να πάρουν την διοίκηση της ομάδας.
  • Μάλιστα σε συνάντηση που έγινε έβαλαν στο τραπέζι χρήματα για τα πρώτα έξοδα και ζήτησαν από την απερχόμενη διοίκηση μία αναλυτική λίστα με τα χρέη υπογεγραμμένη προκειμένου να τα βάλουν σε μία τάξη.
  • Το πλάνο αφορούσε μία ομάδα που θα αγωνιζόταν 3-4 κορίτσια που είχε στις τάξεις του ο Πανναξιακός ΑΟΝ, ενώ ένας από τους επιχειρηματίες θα έφερνε στην ομάδα 4 ξένες αθλήτριες, με τον στόχο να είναι η παραμονή στην κατηγορία.
  • Στόχος επίσης ήταν από τα έσοδα της χρονιάς (περίπου 110.000) να έφευγε και ένα μεγάλο μέρος του χρέους. 
  • Έτσι, με αυτή την πρωτοβουλία, αντιπροσωπεία της υποψήφιας νέας διοίκησης απαίτησε από την απερχόμενη τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα, πράγμα που έγινε.
  • Το πρώτο αποτρεπτικό δείγμα για την υποψήφια νέα διοίκηση ήταν η λίστα των χρεών που τους δόθηκε, αφού όχι μόνο ανυπόγραφη ήταν, αλλά και το περιεχόμενο της ήταν πολύ γενικό και σύμφωνα με τους ίδιους έλειπαν από μέσα σημαντικά χρέη. Και το αποκορύφωμα, αναγραφόταν ως χρέος ένα πολύ σημαντικό ποσό σε άτομο που είχε θητεύσει στην απερχόμενη διοίκηση.
  • Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στις 8 Αυγούστου υπήρξε κοινοποίηση στην ομάδα του προστίμου 20.000 και τις απαγόρευσης μεταγραφών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πράγμα που για ανεξήγητο λόγο έμεινε κρυφό μέχρι τις 11 του μήνα, όπου τελικά το πληροφορήθηκε η νέα υποψήφια διοίκηση.
  • Πλέον η οριστική απόσυρση από την VolleyLeague αποτελούσε μονόδρομο, καθώς δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο ότι υπήρξε σκέψη για συμμετοχή με ομάδα υποδομών και αυτό πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει στο ρόστερ καν ο ικανός αριθμός των αθλητριών για να απαρτίσουν μία ομάδα. Η πραγματοποίηση των απαιτούμενων μεταγραφών απαιτούσε εξυπηρέτηση του χρέους, πράγμα που επίσης ήταν δύσκολο μέσα σε τόσο στενά χρονικά περιθώρια.

 Όλα αυτά προς αποκατάσταση μέρους της αλήθειας, καθώς κάθε μέρα μαθαίνουμε και κάτι νέο. Σημειώνουμε ότι το ρεπορτάζ είναι πλήρως τεκμηριωμένο. Φυσικά γνωρίζουμε και τα πρόσωπα που εμπλέκονται, αλλά για ευνόητους λόγους δεν τα δημοσιεύουμε.

Το ερώτημα είναι αν τελικά υπήρχε «σωτηρία» σε αυτό το ''Βατερλό''. Η απάντηση είναι πως κανένας δεν γνωρίζει, αλλά σίγουρα αν δινόταν περισσότερος χρόνος τότε ίσως σήμερα θα μιλούσαμε για κάτι άλλο. 

PANNAXIAKOS_AON_PRPONHSH_PAR

Το άσχημο είναι ότι ο Πανναξιακός ΑΟΝ πλέον αποχαιρετώντας την volleylegue, θα πρέπει να κάνει ανασύνταξη δυνάμεων ώστε να επιστρέψει του χρόνου στην pre league. Όμως για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να διευθετηθούν οι μεγάλες εκκρεμότητες που έχει αφήσει πρωτίστως η απερχόμενη διοίκηση και δευτερευόντως όλες οι διοικήσεις των τελευταίων ετών.

pannaxiakos_aon_omada_mikres

Το όνομα Πανναξιακός είναι μεγάλο. Τόσο μεγάλο που κάποιοι αποφάσισαν να παίξουν μαζί του και «κάηκαν». Όμως - δεν ξέρουμε ακόμα πως- ο Πανναξιακός θα συνεχίσει να υπάρχει. Οι υπεύθυνοι αυτής της διάλυσης όμως όχι... και αυτό γιατί τόσο η επιτυχία, όσο και η αποτυχία έχουν ονοματεπώνυμο... 

 

 

 

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares