Παρασκευή, 06 Μαΐου 2022 00:22

Πάλεψε ο Φοίνικας Σύρου αλλά αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό

Πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις αλλά δεν τα κατάφερε ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ στον Β’ ημιτελικό του League Cup Νίκος Σαμαράς, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 από τον Παναθηναϊκό, στο τελευταίο, όπως αποδείχθηκε, παιχνίδι της σεζόν.

Ο Φοίνικας πέρα από τον αντίπαλό του, τον πρωταθλητή Ελλάδος, είχε να παλέψει και ενάντια στους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούν εδώ και εβδομάδες. Για ακόμα ένα παιχνίδι έπαιξε χωρίς τον Δημήτρη Τζούριτς, ενώ από τη σημερινή αναμέτρηση απών ήταν και ο Ζίγκα Στερν. Από την άλλη ο Ράιντελ Ιερεζουέλο επέστρεψε στη δράση μετά από δύο αγώνες απουσίας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ενώ έπαιξε εξαιρετικό βόλεϊ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, του έλειπε το καθαρό μυαλό στο τελείωμα των σετ, με αποτέλεσμα να υποπίπτει σε εύκολα λάθη – “δώρα” προς τον αντίπαλό του και έτσι να έρθει η ήττα και αποκλεισμός από τα τελικά της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει διπλούς αγώνες με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη εβδομάδα για τον τίτλο, με τις δύο ομάδες να έχουν ήδη από έναν -όπως και ο Φοίνικας- και να διεκδικούν τον δεύτερό τους.

Δεν πίεσε μέχρι το τέλος και έγινε το 0-1

Πόντο πόντο ξεκίνησε η αναμέτρηση και περίπου έτσι κινήθηκε μέχρι τους πρώτους 10. Μετά το 11-11 που έφτασε με τον Φοίνικα να παίζει κυρίως με τον Μιχάλοβιτς και τον Παναθηναϊκό να στηρίζεται στον Στάλεκαρ, οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 3-0 για το 14-11 με δύο πόντους του διαγώνιού τους. Ο Παναθηναϊκός από το 17-15 ισοφάρισε σε 17-17 και συνέχισε το σερί για το 17-20, με τον Γιάκομπσεν να βάζει δύσκολα από τη γραμμή του σερβίς. Σε εκείνο το σημείο ο Ντεν Ντρις πήρε κομβικούς πόντους και έτσι έγινε το 0-1 με 22-25.

Η απάντηση ήρθε και ήταν καταιγιστική

Για το δεύτερο σετ δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά, διότι εξελίχθηκε σε απόλυτη κυριαρχία του Φοίνικα και στην απόλυτη κατάρρευση του Παναθηναϊκού. Με ποικιλία στην επίθεση ο Ιερεζουέλο έστρωσε το παιχνίδι σε όλους τους συμπαίκτες του, με τον Ντέιβιντ Κόστα βέβαια να κάνει μονόλογο, ενώ εξαιρετικά σημαντικές ήταν και οι αλληλοκαλύψεις σε όλους τους χώρους. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη παρουσιάστηκαν εντελώς αποσυντονισμένοι, δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να μπουν στο σετ και οριακά έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων, με την ισοφάριση να έρχεται με 25-11.

Αντιγραφή του πρώτου σετ το τρίτο

Ο Φοίνικας έχοντας την ώθηση από το προηγούμενο σετ έκανε το 4-1 με τρεις πόντους του Καπετανίδη, στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός πίεσε κυρίως με τον Πρωτοψάλτη και μέχρι το 11-11 το σκορ πήγε πόντο πόντο. Ο Φοίνικας ξέφυγε με +3 στο 14-11, στη συνέχεια όμως οι “πράσινοι” και πάλι πιέζοντας από το σερβίς με Ρανγκέλ και Γιάκομπσεν, ψαλίδισαν τη διαφορά και μπήκαν σε ρόλο οδηγού, με τον Φοίνικα να χαρίζει πόντους μετά το 17-18 με συνεχόμενα λάθη. Αυτό μεταφράστηκε σε ήττα του τρίτου σετ με 21-25.

Έμεινε από ψυχραιμία και δυνάμεις στο τέλος

Ο Φοίνικας πάλεψε για να μπει στο παιχνίδι σε ένα σετ όπου το προβάδισμα άλλαζε χέρια (5-7, 12-12, 18-17) στο τελείωμα όμως έμεινε από ψυχραιμία και δυνάμεις, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να κάνει το 3-1 και να κατακτήσει την πρόκριση στα τελικά του League Cup Νίκος Σαμαράς.

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares