Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 23:39

Πάλεψε αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα του ΠΑΟΚ ο Φοίνικας

Για τρίτη συνεχόμενη φορά και τέταρτη συνολικά Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς επικράτησε με 3-0 του ΑΟ Φοίνικα Σύρου ONEX  στον τελικό του Final-4 που διεξήχθη στο κλειστό της Γλυφάδας.

Κι οι δύο ομάδες διεκδίκησαν με πάθος την κούπα, αλλά ο Δικέφαλος ήταν ανώτερος με τον Αρτούρ Ούντρις να κάνει εξαιρετική εμφάνιση (21/31), αλλά τον Ραφαήλ Κουμεντάκη να «κλέβει» τον τίτλο του MVP (12 πόντοι με 5 άσσους).

Το ματς

Ο τελικός ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να πιέζει την υποδοχή του Φοίνικα και να αποκτά πολύ γρήγορα μια σημαντιοκή διαφορά (0-3, 1-6) την οποία διατήρησε μέχρι το 5-11. Εκεί ο Φοίνικας με καλά σερβίς του Φράγκου έριξε τη διαφορά (12-9) και ισοφάρισε 13-13 (με το μοναδικό λάθος του Ούντρις που είχε 8/10!). Ωστόσο η ισορροπία δεν έμεινε για πολύ καθώς το 14-14 έγινε 17-14 με τους Συριανούς να μην μπορούν να επιστρέψουν και το σετ να τελειώνει με άσο του Πετρέα.

Το δεύτερο σετ που ήταν ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια βρήκε τον Φοίνικα να ξεκινά εντυπωσιακά με τον Φράγκο στο σερβίς προηγήθηκε με 0-4, 1-7 ωστόσο το άουτ του Μιχάλοβιτς κι ο άσος του Μπαρνς έφεραν το 6-9 με τον ΠΑΟΚ να μετατρέπει το 8-12 σε 12-12 με άσο του Κουμεντάκη για να αρχίσει μια εκπληκτική παράσταση. Ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε το 16-16 σε 18-16, αλλά ο Φοίνικας έβρισκε τρόπο για να ισοφαρίζει όπως έκανε και στο 23-21 (23-23 μπλοκ Τζούριτς σε Μπαρνς) και να φτάνει σε σετ μπολ (25-26) πανηγύριζοντα το 1-1, αλλά το video challenge του Καλμαζίδη έδειξε μπλοκ άουτ (26-26) για να συνεχιστεί το απίστευτο θρίλερ μέχρι το 31-31. Εκεί ο Ούντρις τελείωσε την επίθεση, ο Στερν κάρφωσε άουτ με το video challenge να επιβεβαιώνει την απόφαση των διαιτητών για το 2-0.

Με τον Κουμεντάκη να... πυροβολεί από το σερβίς ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 5-0 στην εκκίνηση του γ' σετ έχοντας μια σημαντική διαφορά μέχρι το 15-9 που έγινε 15-12 με τον Φράγκο να τελειώνει όλες τις κόντρες και να κρατά όρθια την ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ άνποιξε και πάλι τη διαφορά 22-17 (κόντρα Μπαρνς) με τον Μιχάλοβιτς να μειώνει σε 22-19, εκεί όμως τελείωσε κι η αντίδραση των Συριανών με τον ΠΑΟΚ να τρέχει νέο σερί και να φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Παπαδογούλας, Παρατηρητές: Ράπτης, Γεωργόπουλος, Επόπτες: Κατερλή, Αρβανίτης, Τόλιος, Γεωργιάδης, Διαιτητής Challenge: Κουτσούλας, Γραμματεία: Θεοδωρίδου, Εμμανοηλίδη. 

Διακύμανση:

1ο σετ: 3-8, 14-16, 16-21, 18-25

2o σετ: 8-2, 15-16, 19-21, 31-33

3ο σετ: 3-8, 12-16, 17-21, 19-25

Τα σετ: 0-3 (18-25, 31-33, 19-25) σε 94'

*Οι πόντοι του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ προήλθαν από 4 άσσους, 40 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν από 10 άσσους, 45 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων,

ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ (Γιόσκο Μιλένκοσκι): Μιχάλοβιτς 16 (13/26 επ., 3 μπλοκ), Ιερεσουέλο 2 (2/4 επ.), Κόστα 6 (5/9 επ., 1 άσσος), Τζούριτς 6 (3/5 επ., 3 μπλοκ), Φράγκος 12 (10/19 επ., 2 άσσοι, 38% υπ. - 19% άριστες), Στερν 8 (6/16 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 29% υπ. - 10% άριστες) / Καρασαββίδης (λ, 43% υπ. - 14% άριστες), Κωνσταντινίδης (λ, 29% υπ. - 14% άριστες), Παπαγγελόπουλος, Τζιουμάκας 1 (1/2 επ.), Παπαδόπουλος (17% υπ. - 0% άριστες).

ΠΑΟΚ (Γιάννης Καλμαζίδης): Μπράουν 5 (2/3 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Πετρέας 8 (5/7 επ., 3 άσσοι), Γουόλς 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ), Κουμεντάκης 12 (6/14 επ., 5 άσσοι, 1 μπλοκ, 70% υπ. - 40% άριστες), Μπαρνς 13 (10/23 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 21% υπ. - 21% άριστες), Ούντρις 23 (21/31 επ., 2 μπλοκ) / Κοκκινάκης (λ, 60% υπ. - 40% άριστες), Γάτσης.

Την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ παραδέχθηκαν στις δηλώσεις τους ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ Γιόσκο Μιλένκοσκι, ο αρχηγός των συριανών Ανδρέας Φράγκος και ο Σλοβάκος διαγώνιος Πίτερ Μιχάλοβιτς.

637844493947795561

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ Γιόσκο Μιλένκοσκι τόνισε: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Έπαιξε καλύτερα από εμάς και δίκαια νίκησε. Είχαμε ευκαιρίες στο δεύτερο σετ να ισοφαρίσουμε αλλά το φινάλε μας βρήκε να το χάνουμε με 33-31. Η ψυχολογία μας μετά έπεσε, αρχίσαμε άσχημα στο τρίτο σετ και κυνηγούσαμε στο σκορ. Ο ΠΑΟΚ σέρβιρε πολύ καλά σήμερα, δυσκολευτήκαμε στην υποδοχή και δεν μπορούσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας στην επίθεση».

Ο ακραίος του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ Ανδρέας Φράγκος δήλωσε: «Γενικά όταν λένε ότι είμαστε η πιο φορμαρισμένη ομάδα ή το φαβορί το θεωρώ λάθος. Έχουμε έρθει από μια δύσκολη περίοδο που δεν ξεκινήσαμε καλά απ' την αρχή της χρονιάς, επανήλθαμε κάναμε έναν εξαιρετικό δεύτερο γύρο παρ' όλα αυτά δεν σημαίνει τίποτα όταν παίζεις έναν ημιτελικό και έναν τελικό, είναι δυο παιχνίδια τα οποία αν χάσεις είσαι εκτός.

Ένας τελικός είναι μάθημα παίζεις στο μεγαλύτερο επίπεδο, πρέπει να διαχειριστείς καταστάσεις, ουσιαστικά το σημερινό παιχνίδι κρίθηκε σε μικρά αποτελέσματα, θα δούμε τι έφταιξε ώστε να τα διορθώσουμε. Δείξαμε δυνατό πρόσωπο κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι πολύ καλά οργανωμένος στον μπλοκ και την άμυνα, μας πίεσε προσπαθήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι δεν τα καταφέραμε και αξίζουν συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ».

«Κρίθηκαν τα πάντα στο δεύτερο σετ, ένα απ' τα βασικά στοιχεία που χάσαμε ήταν τα πολλά λάθη που κάναμε κυρίως στο σέρβις, παίξαμε κόντρα σε μια πολύ έμπειρη ομάδα, είχε ικανότητα, διάρκεια και μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στον ΠΑΟΚ».

Ο διαγώνιος του Φοίνικα ΟΝΕΧ Πίτερ Μιχάλοβιτς είπε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τον ΠΑΟΚ, έπαιξε καλά σήμερα. Μας πίεσαν στο πρώτο σετ προσπαθήσαμε να βρούμε λύση και να απαντήσουμε αλλά δεν έγινε αυτό. Στο δεύτερο σετ τους πιέσαμε, πήραμε προβάδισμα αλλά στο φινάλε του σετ κάποια τακτικά λάθη μας κόστισαν και δεν ισοφαρίσαμε. Πιστεύω ότι αν είχαμε πάρει το σετ θα ήμασταν πιο δυνατοί πνευματικα στο τρίτο. Το είδατε εξάλλου ότι δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά επιστρέψαμε και παλέψαμε. Οπότε θεωρώ ότι η εξέλιξη του δεύτερου σετ ήταν καταλυτική για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Συνεχίζουμε. Είμαστε μέσα στο πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική».

637844504385451920

Σε πελάγη ευτυχίας πετούσαν άπαντες στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ με την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας ανδρών στη Γλυφάδα. Διαβάστε τι δήλωσε ο προπονητής Γιάννης Καλμαζίδης, οι παίκτες Μενέλαος Κοκκινάκης, Γιώργος Πετρέας, ενώ ο Αρτούρ Ούντρις αφιέρωσε τον τίτλο στον λαό της Ουκρανίας.


Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης τόνισε:
 «Δεν έχει σημασία πόσους τίτλους έχεις κατακτήσει, αλλά το ότι δημιουργείς κάτι καινούργιο κάθε χρονιά και όταν φτάνεις στη κορύφωση, το συναίσθημα είναι πάντα ωραίο. Μεγάλη χαρά η επιστροφή στους τίτλους. Ήταν σημαντική η κατάκτηση του δευτέρου σετ. Μας πίεζε ο Φοίνικας και θα μπορούσε να ήταν ανάποδα το σετ. Ήμασταν σκληροί, δυνατοί και καταφέραμε να είμαστε εμείς που το κατακτάμε. Η κατάκτηση του κυπέλλου δεν μας βοηθάει βαθμολογικά στο πρωτάθλημα αλλά μας δίνει ένα έξτρα boost. Ξέρουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε όλους τους διεκδικητές του τίτλου αλλά και να χάσουμε από αυτούς. Πήραμε μία ψυχολογική ώθηση για το πρωτάθλημα».

Ο κεντρικός του ΠΑΟΚ Γιώργος Πετρέας δήλωσε: «Το θέλαμε πάρα πολύ. Ξέραμε τις δυνατότητές μας και η ομάδα φτιάχτηκε για να διεκδικεί τίτλους. Αποδώσαμε για δεύτερο σερί παιχνίδι πολύ καλά και ήμαστνα συγκεντρωμένοι από την αρχή ως το τέλος. Συγχαρητήρια στην ομάδα. Κάθε τίτλος βοηθάει στη ψυχολογία σου και τώρα συνεχίζουμε από αύριο την δουλειά για να καλύψουμε την βαθμολογική διαφορά στο πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε και το Λιγκ Καπ και ευελπιστώ να φτάσουμε και εκεί ως το τέλος».

Για το αν το κύπελλο ήταν ο τίτλος που του έλειπε στη καριέρα του: «Έχω κατακτήσει κύπελλα στην Γαλλία αλλά το πρώτο στην Ελλάδα. Μου λείπουν ακόμα αρκετά τρόπαια και ελπίζω να κατακτήσω σύντομα».

Ο διαγώνιος του ΠΑΟΚ Αρτούρ Ούντρις είπε: Ούντρις: «Νιώθω υπέροχα, κερδίσαμε 3-0 αλλά ο Φοίνικας Σύρου είναι δυνατή ομάδα και το είδατε αυτό στο πόσο σκληρό ήταν το δεύτερο σετ. Σήμερα ήταν πολύ όμορφη η ατμόσφαιρα πραγματικά και είναι ωραίο που κερδίσαμε σε αυτήν την ατμόσφαιρα. Αφιερώνω αυτόν τον τίτλο στον ουκρανικό λαό γιατί πολλοί φίλοι μου είναι εκεί και τα πράγματα είναι δύσκολα».

Ο λίμπερο του ΠΑΟΚ Μενέλαος Κοκκινάκης δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκρουπ παικτών που έχουμε. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ και καταφέραμε να πάρουμε το κύπελλο. Το αξίζαμε. Καταφέραμε σε μάι δύσκολη αγωνιστική περίοδο να αντεπεξέλθουμε και να πάρουμε τον τίτλο. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, στο προπονητικό επιτελείο, στη διοίκηση. Το δεύτερο σετ ήταν μεγάλης διάρκειας και ήταν καθοριστικό. Βέβαια ότι και να γινόταν στο σετ θα συνεχίζαμε να παλεύουμε. Στο τρίτο μπήκαμε δυναμικά και κρατήσαμε την διαφορά απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Αξίζουν τα εύσημά μας ο Φοίνικας Σύρου για τη φετινή του πορεία και για την προσπάθεια του νησιού».

 

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares