Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 16:55

Τα μεταγραφικά σχέδια του «Πειρατικού»

PANIGYRISMOI-KOSMOS

Η μεταγραφική σκακιέρα του Φοίνικα ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2012-13 συνεχίζεται.

Ο Χρήστος Πάτρας σε συνεργασία με τη διοίκηση της ομάδας καταστρώνουν τα πλάνα για τη νέα χρονιά, με στόχο η ομάδα του Φοίνικα να είναι το ίδιο ανταγωνιστική με την περσινή. Το ρόστερ του Φοίνικα την εφετινή σεζόν θα έχει… 14 παίκτες και από τη στιγμή που η ομάδα θα έχει μόνιμη βάση στη Σύρο, θα είναι μια ευκαιρία να την πλαισιώσουν περισσότεροι Συριανοί από πέρσι που ήταν μόνο ο Αρβανίτης.

Στη θέση της πάσας η ομάδα της Σύρου για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν θα έχει το καλύτερο δίδυμο στη Βόλεϊ Λιγκ. Κουρνέτας και Τσέργας προσφέρουν εγγύηση και αυτός ήταν ο λόγος που οι «Πειρατές» ανανέωσαν το συμβόλαιο με τους δυο έμπειρους πασαδόρους.  

Στη θέση του διαγώνιου πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή του Τόμι Ντόκιτς. Αν κάτι δεν πάει καλά με το Σέρβο τότε η Συριανή ομάδα θα κοιτάξει και άλλες περιπτώσεις από την ξένη αγορά. Δεύτερος διαγώνιος δεν θα αποκτηθεί καθώς το ρόλο αυτό παίζουν με χαρακτηριστική ευκολία και οι Ματσακόν-Γκόρτσανιουκ (αν συνεχίσει στο Φοίνικα).

Στις θέσεις των ακραίων έχει αποκτηθεί ο Ματσακόν. Ένας επιθετικογενής και λιγότερο υποδοχέας που αναμένεται να δώσει λύσεις στην επίθεση των «Πειρατών». Μετά τον Κολομβιανό, στόχος του Φοίνικα είναι να παραμείνει στην ομάδα ο Ζένια Γκόρτσανιουκ. Ο Έλληνας αθλητής έλυσε το πρόβλημα με το διαβατήριο του (θα αγωνιστεί ως Έλληνας) και θέλει να παραμείνει στο «Πειρατικό» και την επόμενη σεζόν. Στο μυαλό του έχει και το εξωτερικό και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει απαντήσει ως τώρα. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο ότι ο αθλητής θα έδινε απάντηση χθες (1/7) βράδυ. Η γνώμη μου είναι πως ο Ζένια θα ζητήσει και μάλιστα αρκετές ημέρες διορία μέχρι να πει το τελικό «ναι». Δεν ξέρω κάτι, αλλά αυτό αισθάνομαι…

Να περάσουμε στις θέσεις των κεντρικών. Η ομάδα του Φοίνικα πέτυχε το βασικό της στόχο που ήταν να παραμείνει το δίδυμο Θάνου-«Σούλτα» και την επόμενη σεζόν. Πολύ μεγάλη επιτυχία για τους «πειρατές» καθώς και οι δυο παίκτες έκαναν φανταστική χρονιά πέρσι. Πολλοί  θα περίμεναν ο τρίτος κεντρικός να είναι παίκτης από την ξένη αγορά. Αυτό όμως δεν θα συμβεί καθώς οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν αποφασίσει ο τρίτος ξένος να είναι και αυτός στη θέση του ακραίου αλλά με αμυντικούς προσανατολισμούς. Καθαρά υποδοχέας που θα βοηθάει τον Γκαρά σε άμυνα και υποδοχή.

Οπότε ο τρίτος κεντρικός θα είναι και αυτός από την Ελληνική αγορά, με έφεση στο μπλοκ και που πέρσι αγωνίστηκε σε ομάδα που ήταν από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος…

Το ρόστερ θα συμπληρώσουν οι Αρβανίτης-Περρής από τη Σύρο ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και το Δομένικο Μαραγκό να επιστρέφει στην ομάδα μετά από ένα ολόκληρο χρόνο.

Του Μάκη Πρίντεζη

Peiratiko.net

syros RAOYZAIOS new14

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares