Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 20:27

Η Αθανασία Λιάγκη MVP της 6ης αγωνιστικής και η Άμποτ στην κορυφαία επτάδα [vid]

Η Αθανασία Λιάγκη είναι η KYANA MVP της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών. Η Ελληνίδα διαγώνια του Πανναξιακού πέτυχε 25 πόντους με 50% αποτελεσματικότητα στην επίθεση (24/48 τελειωμένες) και έναν άσσο στη πρώτη φετινή νίκη της ομάδας της Νάξου με 3-1 σετ στην έδρα του Αίαντα Ευόσμου.

H Αθανασία Λιάγκη γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου του 1995 στην Αθήνα. Ξεκίνησε το βόλεϊ στον Γ.Σ. Κερατέας και έχει φορέσει τις φανέλες ιστορικών ομάδων όπως η Α.Ε.Κ., ο Παναθηναϊκός, το Μαρκόπουλο, η Ηλιούπολη, ο Πανναξιακός ενώ έχει αγωνιστεί και στα πρωταθλήματα της Γαλλίας και της Ισπανίας. Το καλοκαίρι του 2021 συμφώνησε να αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην καριέρα της με τον Πανναξιακό μετά τη σεζόν 2018-2019.

Είναι το δεύτερο βραβείο πολυτιμότερης αθλήτριας που κατακτά, μετά τη σεζόν 2017-18, όταν και κατέκτησε την ατομική διάκριση με τον Γ.Σ. Ηλιούπολης.

«Η ομάδα φάνηκε στα δύσκολα»


«Είχαμε προετοιμαστεί αρκετά καλά για το παιχνίδι, όμως δυσκολευτήκαμε αρκετά. Ήταν λόγω πίεσης; Λόγω άγχους; Κάποια πράγματα αλλάζουν κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Το θέμα είναι να μπορέσεις να αντεπεξέλθεις στις δυσκολίες και αυτό κάναμε ως ομάδα. Ήταν τρομακτικά δύσκολο αυτό που πετύχαμε στο τρίτο σετ. Χαίρομαι που τα καταφέραμε και γυρίσαμε το παιχνίδι και όπως είχα πει και μετά τον αγώνα, η ομάδα φαίνεται στα δύσκολα και αυτό έκανε ο Πανναξιακός» ήταν το πρώτο σχόλιο της Αθανασίας Λιάγκη και συνέχισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που αναδείχθηκα MVP. Χωρίς την βοήθεια και την υποστήριξη της ομάδας, των συμπαικτριών μου δεν θα τα είχα καταφέρει. Πανάξια κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι και αφιερώνω την διάκριση στις συμπαίκτριές μου και στην οικογένειά μου που βρίσκεται μακριά μου».

Η Αθανασία Λιάγκη επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από μία σεζόν στην Ισπανία, η οποία ήταν η δεύτερη απόπειρά της στο εξωτερικό μετά τη σεζόν 2019-20 που αγωνίστηκε στην Γαλλία.

«Με την κατάσταση που επικρατούσε πέρυσι με την πανδημία στην Ελλάδα, μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω πάλι στο εξωτερικό. Επέλεξα το ισπανικό πρωτάθλημα και θεωρώ πως μου έδωσε πολλά εφόδια και εμπειρίες ώστε να εξελιχθώ ως αθλήτρια και ως άνθρωπος. Ήταν δύσκολα στην αρχή γιατί έπρεπε να φτάσω στο επίπεδο των συμπαικτριών μου, μιας και πήγα στα μέσα της σεζόν. Αυτό όμως δεν με εμπόδισε να βελτιώσω σε μικρό χρονικό διάστημα τις αθλητικές μου επιδόσεις».

Κλείνοντας, η διαγώνια του Πανναξιακού αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Volley League.

«Μετά από μία δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, φαίνεται ότι το πρωτάθλημα φέτος είναι αρκετά δυναμικό. Ελπίζω να συνεχιστούν οι αγώνες υψηλού επιπέδου και εύχομαι καλή αθλητική σεζόν με υγεία σε όλες τις ομάδες και τις αθλήτριες».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΑΝΑ MVP 2021-2022

1η αγωνιστική: Ιωάννα Πολυνοπούλου (Π.Α.Ο.Κ.)
2η αγωνιστική: Καζμίρ Μπράουν (Η.Π.Α. - Α.Ε.Κ.)
3η αγωνιστική: Ντα Γεόνγκ Λι (Νότια Κορέα - Π.Α.Ο.Κ.)
4η αγωνιστική: Σιμόν Άμποτ (Η.Π.Α. - Α.Ο. Θήρας)
5η αγωνιστική: Τσέιντα Άκτας (Τουρκία - Α.Σ.Π. Θέτις)
6η αγωνιστική: Αθανασία Λιάγκη (Πανναξιακός Α.Ο.Ν.)

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΤΑΔΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

eptada 6i

Πασαδόρος: Παναγιώτα Ξανθοπούλου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.) 5π. (3/3 επ., 2 άσσοι)

Διαγώνια: Αθανασία Λιάγκη (Πανναξιακός Α.Ο.Ν.) 25π. (24/48 επ., 1 άσσος)

Ακραίες: Κάταλιν Έβανς (Α.Σ. Άρης) 18π. (13/30 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ, 50% υπ. - 35% άριστες), Σιμόν Άμποτ (Α.Ο. Θήρας) 12π. (10/29 επ., 2 άσσοι, 50% υπ. - 25% άριστες).

Κεντρικές:
Θεοφίλη Χαμαλίδου (Α.Π.Σ. Αίας) 21π. (15/27 επ., 3 άσσοι, 3 μπλοκ), Καζμίρ Μπράουν (Α.Ε.Κ.)  18π. (11/16 επ., 7 μπλοκ).

Λίμπερο:
Ιφιγένεια Σαμπάτη (Α.Ο.Ν. Αμαζόνες) (λ, 80% υπ. - 60% άριστες) 

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares