Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 17:10

Η συνέντευξη Τύπου στα Νομίκεια 2021

Εορταστικό χαρακτήρα είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα της αυλαίας του 8ου τουρνουά «Νομίκεια» με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στο Συνεδριακό Κέντρο του πολυτελούς ξενοδοχείου «De Sol Hotel Spa».

Παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων μεταξύ των οποίων ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και Υπεύθυνος Αθλητισμού, Γιώργος Λεονταρίτης, ο Έπαρχος Θήρας, Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Λούλας & Ευάγγελου Νομικού», Μπάικας Γουλιέλμος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης ΔΑΠΠΟΣ, Βασίλης Αλαφούζος, αλλά και των προπονητών και αρχηγών των τεσσάρων ομάδων Α.Ο. Θήρας, Π.Α.Ο.Κ., Property Gallery Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος) και Βάσας (Ουγγαρία), δόθηκε λίγες ώρες πριν την σημερινή πρεμιέρα των αγώνων το εναρκτήριο σερβίς του 8ου τουρνουά «Νομίκεια», αφιερωμένου στην μνήμη των ευεργετών του νησιού. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης τα μέλη του ΔΣ του Α.Ο. Θήρας, αλλά και εκπρόσωποι της ελληνικής διαιτησίας και του Τύπου.

Στο τουρνουά - θεσμό πλέον για το ελληνικό βόλεϊ γυναικών που για πρώτη φορά συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά όπως πάντα υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας, με την στήριξη του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ., από φέτος, με τη συμμετοχή δύο ομάδων εκτός συνόρων προστίθεται και η διεθνής ταυτότητα, με τους διοργανωτές να επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις και συγκινήσεις, εφάμιλλές αντίστοιχων διεθνών τουρνουά. Συγκεκριμένα, πέρα από την λαμπερή «κούπα» του νικητή, για πρώτη φορά σε φιλικό τουρνουά θα υπάρξει ηλεκτρονικό φύλλο αγώνων, μετάλλια για όλες τις ομάδες, αλλά και ατομικά βραβεία για την «Dream Team» και την MVP των αγώνων.

Στο φινάλε της συνέντευξης Τύπου ο βασικός χορηγός του Α.Ο. Θήρας, Σπύρος Πατηνιώτης απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Λεονταρίτη για» την συνολική του προσφορά στο κυκλαδίτικο και ελληνικό βόλεϊ» και ο Αντιπρόεδρος του Α.Ο. Θήρας, Ανδρέας Πατηνιώτης στον κ. Μπάικα «για την προσφορά του στο νησί της Σαντορίνης».

Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων των ομιλητών

Γιώργος Σκοπελίτης (Πρόεδρος Α.Ο. Θήρας): «Τα Νομίκεια είναι μία διοργάνωση σημαντική για όλο το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ»
Giorgos Skopelitis Proedros Thiras

«Έχω τη τιμή και τη χαρά να σας καλωσορίζω στη Σαντορίνη για την 8η διοργάνωση των Νομικείων. Μία σημαντική διοργάνωση, όχι μόνο για το νησί αλλά για όλο το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ. Το τουρνουά έχει γίνει θεσμός και είναι στη μνήμη των μεγάλων ευεργετών του νησιού μας. Φέτος θα έχει και εορταστικό χαρακτήρα, καθώς εκτός του Κυπελλούχου Π.Α.Ο.Κ. έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε την Βάσας από την Ουγγαρία και τον Απόλλωνα Λεμεσού από τη Κύπρο, οι οποίες δίνουν αίγλη στη διοργάνωση, η οποία γίνεται λίγους μήνες πριν την επέτειο των 10 χρόνων από την ίδρυση του Α.Ο. Θήρας. Όλες οι ομάδες θα ζήσουν την ομορφιά του νησιού και την Σαντορινιώτικη φιλοξενία. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Θήρας, το Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. και τους χορηγούς μας που με την αμέριστη στήριξή τους βοηθούν στη προβολή και ανάπτυξη του βόλεϊ στις Κυκλάδες».

Γιώργος Λεονταρίτης (Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Υπεύθυνος Αθλητισμού): «Η προσπάθεια του Α.Ο. Θήρας αναγνωρίζεται πανελλαδικά»

Giorgos Leontaritis antiperifereiarxis
«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στη Σαντορίνη, όχι μόνο γιατί αγαπώ αυτό το νησί, αλλά γιατί βρίσκομαι κοντά σε ανθρώπους του βόλεϊ και σε φίλους που έχουμε συμπορευτεί μαζί για πολλά χρόνια. Είμαστε εδώ σε ένα γεγονός, στο οποίο εμείς ως Περιφέρεια θέλουμε να το κάνουμε θεσμό. Θέλουμε να είμαστε μαζί σας για πολλά χρόνια και κάθε χρόνο να είναι πιο δυνατό. Αυτό είναι μία δέσμευση από καρδιάς. Ο αθλητισμός προσφέρει τα μέγιστα σε αυτή τη κοινωνία, η οποία είναι απομονωμένη, φοβισμένη και εγκλωβισμένη από τη πανδημία και το διαδίκτυο, που κρατούν τα παιδιά μακριά από τα γήπεδα. Ο Α.Ο. Θήρας εδώ και 10 χρόνια προσφέρει στη νεολαία του νησιού αυτή τη διαπαιδαγώγηση και την αθλητική διασκέδαση. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Αυτό είναι σημαντικότερο και από τις επιτυχίες και τα τρόπαια.

Στις μικρές κοινωνίες σημασία έχει ο άνθρωπος. Αυτό που κάνει η Σαντορίνη είναι ανεκτίμητο και αναγνωρίζεται πανελλαδικά. Το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ είναι στην επαρχία.

Κλείνοντας, εύχομαι οι Κυκλάδες να πάρουν ένα τρόπαιο. Το δικαιούνται μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας και προσφοράς».

Χαράλαμπος Δαρζέντας (Έπαρχος Θήρας): «Όλη η Σαντορίνη θέλει να δει τον Α.Ο. Θήρας στο γήπεδο»
eparhos Thiras Darzetas
«Όλη η Σαντορίνη περιμένει τον Α.Ο. Θήρας να τον δει στο γήπεδο. Είναι αυτοί που μας ένωσαν όλους και αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία τους. Σας ευχαριστώ όλους για αυτή τη προσπάθεια που κάνετε».

Αντώνης Σιγάλας (Δήμαρχος Θήρας): «Το βόλεϊ είναι πολιτισμός»

Dimarxos Thiras Sigalas
«Είμαι περήφανος ως Δήμαρχος Θήρας που εκπροσωπούμε αυτόν τον θεσμό, που τιμά τους μεγαλύτερους ευεργέτες μας, που είχαν όραμα για τη Σαντορίνη και τη βιωσιμότητά της. Με ένα τελεφερίκ καταφέραμε να μεγαλουργήσουμε και να είμαστε ισχυροί στον πολιτισμό. Το βόλεϊ είναι πολιτισμός. Το τρόπαιο το παίρνουμε κάθε χρόνο από την ίδρυση του Α.Ο. Θήρας. Το τρόπαιο είναι οι ακαδημίες και τα παιδιά που έχουν εξελιχθεί.

Είμαι υποχρεωμένος να μιλήσω και για τον έπαρχό μας κ. Χαράλαμπο Δαρζέντα, που είναι συνδεδεμένος με την τοπική κοινωνία. Επίσης, τον Πρόεδρο του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. Βασίλη Αλαφούζο, ένα νέο παιδί με όραμα. Τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νομικού κ. Μπάικα επίσης που μας τιμά με την παρουσία του. Ευχαριστώ ως δημότης τους εκπροσώπους του Τύπου που μεταφέρουν το νησί μας σε όλη την Ελλάδα. Μετά την συμφορά με την πανδημία, θα έχουμε ξανά τη χαρά να έχουμε κόσμο στο γήπεδο και αυτό είναι το σημαντικότερο».

Γουλιέλμος Μπάικας (Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευάγγελου και Λούλας Νομικού): «Τα Νομίκεια αποτελούν εκδήλωση τιμής και σεβασμού»

Proedros Idrimatos Nomikou Baikas

«Την προσφορά της οικογένειας Νομικού οφείλουμε να μην την ξεχάσουμε ποτέ. Τα Νομίκεια αποτελούν εκδήλωση τιμής και σεβασμού. Θέλω να συγχαρώ τη διοίκηση του Α.Ο. Θήρας για αυτή τη πρωτοβουλία και τη ταύτιση των Νομικείων με την διοίκηση του Ιδρύματος».

Βασίλης Αλαφούζος (Πρόεδρος Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.): «Τα Νομίκεια δείχνουν την πρόοδο του Α.Ο. Θήρας»

Proedros DAPPOS Alafouzos
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι μέρος αυτής της γιορτής. Εκπροσωπώντας τη νεότερη γενιά, οι ευεργέτες μας έδωσαν στο νησί αυτή τη μορφή που έχει σήμερα, αλλιώς η ιστορία θα ήταν διαφορετική. Τα Νομίκεια είναι εξαιρετική διοργάνωση που δείχνει την πρόοδο του αθλήματος και του συλλόγου. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους για τη σοβαρή δουλειά που γίνεται. Το Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους αγώνες και είμαστε ενθουσιασμένοι που οι πόρτες μας θα ανοίξουν και για το φίλαθλο κοινό, μετά από αρκετό καιρό απουσίας του. Καλή σεζόν και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Γιάννης Αθανασόπουλος (Προπονητής Βάσας): «Θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα σε ένα πολύ δυνατό τουρνουά»


Giannis Athanasopoulos
«Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του Α.Ο. Θήρας για τη πρόσκληση. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ, στη χώρα μου και είναι ακόμα πιο ιδιαίτερα για μένα να βρίσκομαι εδώ, καθώς στη Σαντορίνη έδωσα το τελευταίο μου παιχνίδι ως βοηθός προπονητής στην Ελλάδα. Θα παίξουμε απέναντι σε πολύ καλές ομάδες, εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια και οι συνάδελφοι προπονητές να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για το που πρέπει να βελτιωθούν οι ομάδες τους για τη συνέχεια της σεζόν. Θα είναι λίγο δύσκολο να συγκεντρωθούμε με τόσες ομορφιές που έχει το νησί, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να παίξουμε καλό βόλεϊ και ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο να το απολαύσει».

Για τους στόχους της Βάσας τη φετινή σεζόν: «Η άποψή μου είναι ότι όταν θες να φτιάξεις μία ομάδα και να κάνει πρωταθλητισμό, πρέπει να περάσει δύσκολες στιγμές. Πρέπει να φας σφαλιάρες, να χάσεις αγώνες. Γι' αυτό κάνουμε φιλικά με τόσο δυνατούς αντιπάλους, για να δούμε τις αδυναμίες μας. Είμαστε μαζί ως ομάδα περίπου 3,5 εβδομάδες και προσπαθούμε να βελτιώσουμε κάθε κομμάτι του παιχνιδιού μας».

Για το ουγγρικό πρωτάθλημα: «Στο πρωτάθλημα γυναικών συμμετέχουν 8 ομάδες. Θέλουν παραπάνω, αλλά θα πρέπει να έχουν κάποιες προδιαγραφές για να λάβουν μέρος. Πρέπει να δώσουμε αρκετά παιχνίδια για να είμαστε έτοιμοι και γι' αυτό ήρθαμε στη Σαντορίνη, ενώ θα λάβουμε μέρος σε μία διοργάνωση της κεντρικής Ευρώπης. Το Ουγγρικό πρωτάθλημα σταδιακά ανεβαίνει και γι' αυτό αρκετοί Έλληνες και Ελληνίδες έχουν αγωνιστεί στην Ουγγαρία τα τελευταία χρόνια».

Κίραλι Τάλας (Αρχηγός Βάσας): «Ήρθαμε να νικήσουμε και να βελτιωθούμε»

Suzana Kiraly
«Ευχαριστούμε πολύ για τη πρόσκληση. Είναι μεγάλη η χαρά μας που είμαστε εδώ για να παίξουμε βόλεϊ σε ένα τόσο όμορφο μέρος. Είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν και προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε στο να παίξουμε καλό βόλεϊ. Φυσικά ήρθαμε εδώ για να νικήσουμε, αλλά κυρίως να βελτιωθούμε ως ομάδα αλλά και ατομικά».

Τάκης Φλώρος (Προπονητής Π.Α.Ο.Κ.): «Να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις»

Takis Floros
«Δεν υπάρχει άλλο τουρνουά στην Ελλάδα που θα πρέπει να γίνει θεσμός και να είναι συνεχώς διεθνές. Προσωπικά χαίρομαι που ήρθα στη Σαντορίνη, καθώς δεν έχω έρθει ξανά. Ίσως επειδή δεν είναι κυνηγότοπος (γέλια). Με μεγάλη χαρά αποδεχθήκαμε τη πρόσκληση του Α.Ο. Θήρας, αλλά ευχαριστούμε και τον πρόεδρό μας που μας έφερε στη Σαντορίνη. Έχουμε κάποια ζητήματα που πρέπει να λύσουμε και να ξεπεράσουμε και ελπίζω να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του τουρνουά».

Για τους φετινούς στόχους του Π.Α.Ο.Κ.: «Θέλω να είμαστε ανταγωνιστικοί. Όσα χρόνια είμαι στο βόλεϊ, είναι η πρώτη φορά που η σεζόν θα έχει τόσο μεγάλη διάρκεια. Θα χρειαστεί διαχείριση και τον γαμπρό θα τον ξυρίσουν στο τέλος. Είμαι αισιόδοξος».

Για την μεταγραφή των αδερφών Λι από την Κορέα και πόσο τους έχει επηρεάσει η απουσία τους: «Έχουμε την εμπειρία να το διαχειριστούμε. Αν δεν κάνουμε τη πρώτη προπόνηση μαζί τους δεν ξέρω. Μπορεί η F.I.V.B. να άναψε το πράσινο φως, αλλά το θέμα μας είναι τι θα κάνει η Κορέα. Η δυσκολία παραμένει. Το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή είναι ότι θα παίξουμε με μία 15χρονη ταλαντούχα πασαδόρο, η οποία όμως δεν έχει παίξει ξανά σε αυτό το επίπεδο. Δυστυχώς η Ελισάβετ Ηλιοπούλου ανέβασε πυρετό, κάναμε μοριακά τεστ, δεν έχει κορονοϊό αλλά έμεινε στη Θεσσαλονίκη. Για να είμαι ειλικρινής αν το ξέραμε αρκετά νωρίτερα αυτό το πρόβλημα με τη πάσα, δεν θα ερχόμασταν σε αυτό το τουρνουά. Γι' αυτό ανέφερα πριν ότι πρέπει να δούμε πως θα διαχειριστούμε τους αγώνες στη Σαντορίνη».

Ευαγγελία Μερτέκη (Αρχηγός Π.Α.Ο.Κ.): «Θα δώσουμε δυνατά παιχνίδια»

Evaggelia Merteki
«Ευχαριστούμε πολύ τον Α.Ο. Θήρας για τη πρόσκληση. Θα δώσουμε καλά και δυνατά παιχνίδια. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και να έχουν όλες υγεία κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν».

Γιάννης Γιαπάνης (Προπονητής Property Gallery Απόλλων Λεμεσού): «Δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη μετά την πρόσκληση του Α.Ο. Θήρας»

Giapanis Kiriakou

«Ευχαριστούμε τους υπευθύνους του Α.Ο. Θήρας για τη πρόσκληση. Είναι ξεχωριστό για εμάς που βρισκόμαστε εδώ. Τα χρόνια που είμαι προπονητής στην ομάδα, είναι η πρώτη φορά που παίζουμε σε τέτοιου επιπέδου τουρνουά. Προσωπικά το να βρίσκομαι γύρω από καταξιωμένους προπονητές είναι ξεχωριστό. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην ανταποκριθούμε θετικά σε αυτή τη πρόσκληση. Υπάρχει διαφορά επιπέδου στο βόλεϊ στη Κύπρο με την Ελλάδα αλλά θέλουμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε πράγματα για τη συνέχεια της σεζόν. Εύχομαι να τελειώσει ομαλά το τουρνουά και να γυρίσουμε υγιείς στη βάση μας. Οι στόχοι μας παραμένουν υψηλοί. Ο κορμός της ομάδας είναι ίδιος με πέρυσι και θα κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο».

Άντρι Κυριάκου (Αρχηγός Property Gallery Απόλλων Λεμεσού): «Έχουμε δουλέψει σκληρά για να είμαστε εδώ»


«Σας ευχαριστούμε για τη πρόσκληση, καθώς και τον πρόεδρό μας που μας έφερε στη Σαντορίνη. Έχουμε δουλέψει σκληρά για να είμαστε εδώ και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Κώστας Παπαδόπουλος (Προπονητής Α.Ο. Θήρας): «Να εκμεταλλευτούμε αυτό το τουρνουά για τη σεζόν που έρχεται»

Kostas Papadopoulos

«Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του Α.Ο. Θήρας, τους φορείς και τους χορηγούς μας που μας δίνουν την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στο σπίτι μας ένα δυνατό τουρνουά. Χαίρομαι πολύ που έχουμε σε αυτή τη διοργάνωση φίλους, καταξιωμένους προπονητές και μεγάλες ομάδες και τους ευχαριστούμε που μας τιμούν με την παρουσία τους. Εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να βγάλουμε συμπεράσματα για τη σεζόν που έρχεται».

Για τις ξένες της ομάδας που ενσωματώθηκαν πρόσφατα στη προετοιμασία: «Οι ξένες μας ενσωματώθηκαν αυτή την εβδομάδα και πρακτικά έχουμε κάνει μία προπόνηση όλοι μαζί. Από άποψη φυσικής κατάστασης και ετοιμότητας είναι καλά, αλλά αυτό που θέλουμε είναι και το δέσιμο με την ομάδα. Τα Νομίκεια είναι καλή ευκαιρία. Θα επικαλεστώ τα λεγόμενα του κ. Φλώρου, ότι το πρωτάθλημα φέτος θα είναι μαραθώνιος. Ο προγραμματισμός μας έγινε με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

Για τους στόχους του Α.Ο. Θήρας: «Οι στόχοι της ομάδας είναι πάντα υψηλοί και αυτό έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια. Προσωπικά χαίρομαι που φτιάξαμε μία ανταγωνιστική ομάδα και θα παίξουμε σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αυτό είναι μία παραπάνω πρόκληση για όλους μας».

243011659 250961153613027 8305059097908481450 n

Μαριαλένα Αρτακιανού (Αρχηγός Α.Ο. Θήρας): «Μας είχε λείψει η παρουσία του κόσμου της Σαντορίνης»

«Αρχικά είμαι πολύ χαρούμενη που θα ξεκινήσει η νέα σεζόν. Είναι η 8η χρονιά που συμμετέχω στα Νομίκεια. Φέτος θα είναι μία ξεχωριστή εκδήλωση και η διοίκηση έχει ετοιμάσει μία γιορτή που θα δείτε στη συνέχεια. Θέλω να ευχηθώ πάνω απ' όλα υγεία και να ξεπεραστεί η πανδημία σύντομα. Το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό και οι ομάδες έχουν ενισχυθεί».

Για την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο: «Μας είχε λείψει η στήριξή του κόσμου και η ατμόσφαιρα που δημιουργούσε. Θα μας εμψυχώσει και θα μας βοηθήσει να παίζουμε πιο ελεύθερα. Σίγουρα τον περιμένουμε να έρθει να μας στηρίξει».

Το πρόγραμμα του τουρνουά

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου

  1. 30: Π.Α.Ο.Κ. - Βάσας
  2. 30: Α.Ο. Θήρας - Property Gallery Απόλλων Λεμεσού


Παρασκευή 1 Οκτωβρίου

  1. 30: Βάσας - Property Gallery Απόλλων Λεμεσού
  2. 30: Α.Ο. Θήρας - Π.Α.Ο.Κ.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου

  1. 00: Property Gallery Απόλλων Λεμεσού - Π.Α.Ο.Κ.
  2. 00: Α.Ο. Θήρας - Βάσας
Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares