Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 18:09

Τελικός κυπέλλου ΑΟ Θήρας - ΠΑΟΚ | Η προϊστορία λέει Σαντορίνη

Α.Ο. Θήρας και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν την Παρασκευή (16/4, 20:00) τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες τέσσερις φορές, τις τρεις σε επίσημη διοργάνωση, με την προϊστορία να είναι υπέρ της Θήρας. 

Διαβάστε αναλυτικά τι έχει γίνει στις μεταξύ τους αναμετρήσεις μέχρι σήμερα:

Σεζόν 2018-2019, προημιτελική Φάση Κυπέλλου
ΠΑΟΚ - Α.Ο. Θήρας 1-3  (22-25, 16-25, 25-19, 14-25)

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παίζει βόλεϊ και εσωτερικός χώρος
Ο ΠΑΟΚ με τον Δημήτρη Σολκίδη τότε στον πάγκο του, έδινε μάχη με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ για τις δύο θέσεις που οδηγούσαν στην άνοδο από την Pre League στη μεγάλη κατηγορία. Όταν συναντήθηκε με την ομάδα της Σαντορίνης είχε μόλις μια ήττα στο πρωτάθλημα από την ΑΕΚ και με τις Χαντάβα - Κιόση στο ρόστερ του, έπαιζε πραγματικά όμορφο βόλεϊ. Στο κύπελλο, για την 2η αγωνιστική της Β΄ Φάσης, πέρασε δύσκολα από το Ασβεστοχώρι με αντίπαλο τη Νέα Γενεά (2-3), ενώ στη συνέχεια απέκλεισε τον Πορφύρα καθώς επικράτησε στη Θεσσαλονίκη με 3-0 σετ.


Ο Α.Ο. Θήρας, στην πρώτη χρονιά του Μπράνκο Γκάιτς στο τιμόνι της ομάδας, πήγαινε καλά στο πρωτάθλημα και βρισκόταν στη 2η θέση της βαθμολογίας μετά από 19 αγωνιστικές. Λίγες ημέρες πριν, είχε περάσει σαν…άνεμος από την έδρα της Θέτιδας (0-3 σετ) και προετοιμαζόταν για το ταξίδι στη συμπρωτεύουσα.

Η κλήρωση με τον ΠΑΟΚ είχε τις δυσκολίες της, αφού μπορεί να ήταν ομάδα μικρότερης κατηγορίας αλλά είχε ένα αξιοσέβαστο ρόστερ, που εύκολα θα στεκόταν στην Volley League.


To παιχνίδι διεξήχθη στο κλειστό της Μίκρας, με την ομάδα της Σαντορίνης να παίζει από την αρχή με σοβαρότητα και να επικρατεί με 3-1 σετ, νίκη που την έστειλε στο Final Four του Κυπέλλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.


Πρωταγωνίστριες για τον Α.Ο.Θ. η Λίτσα Μερτέκη με 20 πόντους και η Άννα Καλαντάτζε με 10. Για τον δικέφαλο του βορρά Χαντάβα και Κιόση τελείωσαν το ματς με 24 και 16 πόντους αντίστοιχα.


“Νομίκεια” 2019
Τελικός ΠΑΟΚ - Α.Ο. Θήρας 3-0  (25-14, 26-24, 25-23)


Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που παίζουν βόλεϊ και εσωτερικός χώρος
Η δεύτερη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στο τουρνουά “Νομίκεια”. Ο ΠΑΟΚ είχε πάρει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία και από την πρώτη του σεζόν είχε θέσει υψηλούς στόχους. Πλέον προπονητής ήταν ο Σλοβάκος Μίχαλ Μάσεκ και λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ήρθε στις Κυκλάδες για την πρόβα τζενεράλε. Στον ημιτελικό κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 3-2 σετ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, όπου περίμενε ο Α.Ο. Θήρας που είχε επικρατήσει νωρίτερα με 3-0 σετ επί του Μαρκοπουλου.


Η ομάδα της Σαντορίνης κράτησε στον πάγκο της για δεύτερη χρονιά τον Μπράνκο Γκάιτς και ήθελε να κάνει το βήμα παραπάνω. 


Ο δικέφαλος του Βορρά με…φόρα από τη νίκη του ημιτελικού, κατάφερε και επικράτησε με 3-0 σετ επί του Α.Ο. Θήρας στον τελικό, τερματίζοντας έτσι στην πρώτη θέση.


Η Εύα Χαντάβα τελείωσε το ματς με 19 πόντους και αναδείχθηκε MVP του τουρνουά. Για τη Θήρα από 11 πόντους είχαν Μεντάρο και Εμμανουηλίδου.

Σεζόν 2019-2020, 6η αγωνιστική πρωταθλήματος
Α.Ο. Θήρας - ΠΑΟΚ 3-0  ( 25-21, 25-21, 25-19) 

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Ο Α.Ο. Θήρας ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα καθώς μετά από πέντε αγωνιστικές είχε ισάριθμες νίκες. Το κλειστό γυμναστήριο του νησιού ήταν κατάμεστο και οι αθλήτριες του Μπράνκο Γκάιτς, εκτός από του τρεις βαθμούς της νίκης, ήθελαν να πάρουν ρεβάνς για την ήττα στα “Νομίκεια”. Οι φιλοξενούμενες από την άλλη, είχαν ήδη δύο ήττες από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και ήθελαν το τρίποντο ώστε να ανέβουν βαθμολογικά και ψυχολογικά.


Η ομάδα της Σαντορίνης ήταν πραγματικά εκπληκτική από την θέση του σερβίς (16 άσσοι), έπαιξε ωραίο βόλεϊ και δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο στο δικέφαλο του Βορρά να αμφισβητήσει την υπεροχή της.


Το ματς τελείωσε με 3-0 σετ υπέρ της Θήρας που παρέμεινε αήττητη και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.


Για τις γηπεδούχες η Μπρίνκμαν τελειώσε το παιχνίδι με 17 πόντους έχοντας 6 άσσους και 1 μπλοκ ενώ για τις φιλοξενούμενες η Πολυνοπούλου είχε 10 πόντους με 3 άσσους και 5 μπλοκ.

Σεζόν 2019-2020, 17η αγωνιστική πρωταθλήματος
ΠΑΟΚ - Α.Ο. Θήρας 1-3  (22-25, 25-20, 20-25, 20-25)


Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που παίζουν βόλεϊ και εσωτερικός χώρος
Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την ομάδα της Σαντορίνης και θέλει τη νίκη ώστε να βελτιώσει τη βαθμολογική του θέση καθώς έχει έχει γνωρίσει ήδη 6 ήττες στο πρωτάθλημα.

Ο Α.Ο. Θήρας έχει δώσει συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και η κούραση είναι ένα στοιχείο που θα μπορούσε να επηρεάσει την αναμέτρηση. Παρόλα αυτά, η ομάδα της Σαντορίνης πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση και με όπλο τα πολύ καλά ποσοστά της στην επίθεση, κερδίζει με 3-1 σετ και φεύγει από τη Θεσσαλονίκη με το τρίποντο, που την διατηρεί σε απόσταση…βολής από τον πρώτο Ολυμπιακό.

Για τις νικήτριες από 14 πόντους πέτυχαν οι ακραίες Ανίκα Μπρίνκμαν και Εύα Μερτέκη, ενώ η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου σταμάτησε στους 13. Από τον ΠΑΟΚ η Ιωάννα Πολυνοπούλου είχε 13.

Αντώνης Κοραής (neasantorinis.gr)

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares