Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 21:30

Δήλωση Παντελή Ταρνατόρου με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης κανονικής περιόδου

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της Α΄φάσης της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος Volley League o πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. Παντελής Ταρνατόρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη και δυσκολότερη φάση του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Ολες οι ομάδες άντεξαν τις δυσκολίες και αντιξοότητες που γνωρίζαμε από την αρχή της σεζόν ότι θα αντιμετωπίζαμε.

Το καλοκαίρι πήραμε ΟΛΟΙ μαζί, αποφάσεις δύσκολες, έχοντας στο μυαλό μας ότι το πρωτάθλημα της περιόδου 2020-21 θα είναι μία διοργάνωση ¨ειδικών συνθηκών” και επιβεβαιωθήκαμε για την δυσκολία του εγχειρήματος.

Αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε, συνεχή κρούσματα, χρονικούς περιορισμούς (που μας προέκυψαν λόγω της διακοπής), υγειονομικά πρωτόκολλα, συνεχείς αγώνες και άλλα πολλά πρωτόγνωρα δεδομένα για όλους μας.

Αναγκαστήκαμε να πάρουμε αποφάσεις ΟΛΟΙ μαζί που δεν συνάδουν σε ένα φυσιολογικό σε συνθήκες Πρωτάθλημα αλλά σε ένα Πρωτάθλημα που πρέπει να διεξαχθεί με τις συνθήκες που μας έχει αναγκάσει η μεγαλύτερη πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ας μην ξεχνάμε πως ολοκληρώθηκε το περυσινό Πρωτάθλημα.

Παρόλα αυτά συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε αντίξοες συνθήκες με βάση την Προκήρυξη που αποφασίστηκε και έγινε αποδεκτή απο όλες τις διοικήσεις των 8 ομάδων.

Η τήρηση της Προκήρυξης για όλα τα αθλήματα σε όλο τον κόσμο είναι μονόδρομος και δεν μπορεί να αλλάξει με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
Άρα δε μπορώ να κατανοήσω τις ελάχιστες αλλά ακραίες τοποθετήσεις ορισμένων συντελεστών του Πρωταθλήματος μας που αναφέρονται σε θέματα και ασκούν προσβλητική κριτική και στοχοποιούν ακόμη και στελέχη της ΕΣΑΠ. Είναι μία πρωτόγνωρη, ακραία και προσβλητική συμπεριφορά.

Η ΕΣΑΠ αποτελείται από έμπειρα στελέχη των κορυφαίων σωματείων της χώρας τα οποία από το καλοκαίρι του 2020 συμφώνησαν και υπέγραψαν τα όσα αναγράφονται στην Προκήρυξη. Όλες οι διοικήσεις των ομάδων γνωρίζαμε από το καλοκαίρι τα δεδομένα βάσει των οποίων θα αγωνισθούν οι ομάδες μας. Γνωρίζαμε τις δυσκολίες και το ενδεχόμενο να γίνουν αγώνες κάτω από ειδικές συνθήκες.

Παρόλα αυτά οι ομάδες της ΕΣΑΠ σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και μετά από καθημερινή συνεργασία κατορθώσαμε να φέρουμε εις πέρας το πιο δύσκολο χρονικά και οργανωτικά, μέρος του Πρωταθλήματος μας.

Για τον λόγο αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας αυτής.

Η προσπάθεια αυτή σε καθημερινή βάση αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο συνεργασίας που έχει η συντριπτική πλειοψηφία των συντελεστών (αθλητές, προπονητές, διαιτητές, προσωπικό των ομάδων κοκ) του Πρωταθλήματος μας, με σκοπό πάντα να κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο το προιόν μας, το οποίο προσφάτως έκρινε η Πολιτεία χρήζει οικονομικής στήριξης για να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον.

Πλέον έχουμε εισέλθει στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης του Πρωταθλήματος μας και ας κάνουμε ΟΛΟΙ μας ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις τελικές φάσεις εντός των χρονικών ορίων που μας επιτρέπει η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και παράλληλα εάν είναι εφικτό να ολοκληρώσουμε και τους λοιπούς θεσμούς που αρχικά είχαμε προγραμματίσει. Ας δείξουμε σεβασμό στην ομαδική προσπάθεια που έχουμε κάνει και σε όσα έχουμε πετύχει.

Ας μνημονεύσουμε έστω και στο ελάχιστο τα όσα πετύχαμε με το άνοιγμα του πρωταθλήματος και τον ηγετικό ρόλο που είχε η ΕΣΑΠ και τα ΤΑΑ στην απόφαση σταθμό για τη χρηματοδότηση των σωματείων σύμφωνα με την πρόσφατη Κ.Υ.Α. που θα αλλάξει όλο τον ελληνικό αθλητισμό.

Το προσεχές καλοκαίρι θα δουλέψουμε όλοι μας, να διορθώσουμε τα τυχόν λάθη μας, έχοντας πάντα στο μυαλό μας να μας βοηθήσει ο Θεός να επανέλθουμε όσο το δυνατόν πιό γρήγορα στην κανονικότητα της Υγείας μας, της ψυχικής μας γαλήνης και των αγωνιστικών σχεδιασμών μας.

Παντελής Ταρνατόρος

Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Σ.Α.Π.

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares