Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 14:56

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε τη διακοπή του πρωταθλήματος

Ούτε οι αποφάσεις των ειδικών ακόμα και αν είναι ευνοϊκές δεν μπορούν να σώσουν την διεξαγωγή της Volley League Γυναικών, καθώς πριν λίγο η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης στην 86η συνεδρίασή του, λαμβάνοντας υπόψη:

1.  την απαγόρευση έως και τις 18 Μαρτίου από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι στον COVID-19 την διεξαγωγή αγώνων της Volley League Γυναικών,

2. Την έλλειψη χρόνου ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος, δεδομένου, ότι, με βάση την απόφαση της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, λόγω των προκριματικών αγώνων των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών και την έναρξη της προετοιμασίας των Εθνικών ομάδων στις 20 Απριλίου, τα Εθνικά πρωταθλήματα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 18 Απριλίου και

3. Την πιθανή αναβολή έστω και ενός αγώνα λόγω κρούσματος κορονοϊού

Αποφάσισε, σύμφωνα με το Άρθρο 11/παρ.8 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και με τα αντιστοίχως οριζόμενα της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2020-21 Κεφ. Α7θ. τη διακοπή του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης σε συνεργασία με τα σωματεία της Volley League Γυναικών θα κάνει προσπάθειες διεξαγωγής μίας διοργάνωσης «League Cup» για να ολοκληρωθεί η σεζόν με θετικό πρόσημο.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει την αθλητική ηγεσία του τόπου, τους παράγοντες των σωματείων, τις αθλήτριες, τους προπονητές, τους διαιτητές και όλους όσοι συνέβαλαν από κοινού για να ολοκληρώσουν αγωνιστικά το πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών 2020-21.

«Η πανδημία μας έχει επιβάλει ως προτεραιότητα την υγειονομική ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας. Τόσο για τη σημερινή διοίκηση, όσο και για τη νέα που θα προκύψει από τις εκλογές της 27ης Μαρτίου η αντιμετώπιση της πανδημίας και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι η μεγάλη πρόκληση.

Δεσμεύομαι να συνεχίσουμε τη μάχη και από κοινού με την αθλητική ηγεσία, τους υγειονομικούς εκπροσώπους και τους παράγοντες των σωματείων να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο το άθλημα μας και την κοινότητα του βόλεϊ».

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ