Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 16:13

Οικονόμου: Επιτακτική ανάγκη τουλάχιστον να προπονούνται οι αθλήτριες της Volleyleague

O τεχνικός του Πανναξιακού πήρε θέση και μάλιστα ανοικτά για την διακοπή των πρωταθλημάτων και την παύση των προπονήσεων.

Ο Έλληνας προπονητής σε δημοσίευσή του στήριξε τη δράση των αθλητριών “savegreeksports” και αναλύει τη δική του εκδοχή για τα όσα  συμβαίνουν αυτήν την περίοδο.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο τεχνικός του Πανναξιακού Απόστολος ΟικονόμουQ

«Καταρχάς, συγχαρητήρια στις αθλήτριές μας που ξεκίνησαν πρόσφατα έναν διαδικτυακό αγώνα με σκοπό την άμεση συνέχεια του πρωταθλήματος της Volleyleague. Από την πλευρά μου, ως προπονητής, θα ήθελα να τονίσω την εμπιστοσύνη μου στη γνώμη και τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων.

Ωστόσο, από την επικείμενη διακοπή των πρωταθλημάτων προκύπτει το σοβαρό θέμα της ανώμαλης ανάσχεσης (διατάραξης) της φυσικής κατάστασης των αθλητριών. Θέμα σοβαρότερο και από τις αναμενόμενες οικονομικές συνέπειες. Στη διάρκεια ενός μήνα καθολικής διακοπής, είναι ανέφικτη η προπόνηση όχι μόνο σε συνθήκες πρωταθλητισμού αλλά και η διατήρηση στοιχειώδους σωματικής ετοιμότητας.

Ως σημαντικά μέλη της επιστημονικής κοινότητας, η συμβουλευτική επιτροπή των ειδικών θα μπορούσε να ανατρέξει σε μελέτες γυμναστών και εργοφυσιολόγων που καθιστούν τέτοιου είδους διακοπές καταστροφικές για την σωματική ισορροπία των αθλητών.

Οπότε είναι άκρως σημαντική η κατανόηση των ειδικών στις αρνητικές συνθήκες που θα προκύψουν και θα επιθυμούσα να επιτρέψουν τουλάχιστον στους αθλητές υψηλού επιπέδου της Volleyleague να προπονούνται κανονικά. Εναλλακτικά, σε πρώτη φάση, θα μπορούσαν να γίνουν προπονήσεις σε γκρουπ των 4-6 παικτριών για την ελαχιστοποίηση του επιδημιολογικού κινδύνου».

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares